Озброєний чоловік зупинив криваве побоїще в каліфорнійській синагозі

| За кордоном, Тероризм | Автор: Web admin

Озброєний чоловік зупинив криваве побоїще в каліфорнійській синагозіОзброєний чоловік зупинив криваве побоїще в каліфорнійській синагозі

У суботу, 27 квітня, в містечку Поувей в американському штаті Каліфорнія 19-річний юнак відкрив вогонь в синагозі під час святкового богослужіння, присвяченого Песаху, повідомляють "Факти". 

Як розповів журналістам окружний шериф Сан-Дієго Білл Гор, Джон Т. Ернест увійшов до синагоги, тримаючи в руках напівавтоматичну гвинтівку AR-15 і відразу почав стріляти.

Він встиг поранити чотирьох чоловік, включаючи рабина. На заваді бійні став співробітник прикордонної служби, який опинився поблизу. У нього був в цей день вихідний.

Але офіцер був озброєний. Він вистрілив в Ернеста. Той кинувся бігти, скориставшись при цьому своїм автомобілем. Прикордонник вистрілив ще раз і влучив в машину Джона. Потім подзвонив 911.

Поліції вдалося швидко затримати людину, яка стріляла.Поліції вдалося швидко затримати людину, яка стріляла.

Поліції вдалося швидко затримати людину, яка стріляла. Зараз проводиться розслідування.

Шериф повідомив, що з чотирьох поранених померла жінка - 60-річна Лорі Гілберт-Кей. Рабину Ізроелю Гольдштейну куля потрапила в руку. Очевидці розповідають, що ребе продовжив читати молитву, не звертаючи увагу на поранення.

Люди захоплені його мужністю. «Вчинок рабина доводить, що ми сильні, єдині і нас нікому не зломити», - кажуть вони.

Рабин продовжив читати молитву, хоча отримав поранення.Рабин продовжив читати молитву, хоча отримав поранення.

Ще двоє поранених знаходяться в лікарні, але їх життю нічого не загрожує. Це восьмирічна дівчинка, ім'я якої не повідомляється, і її 34-річний дядько Альмог Перес. Вони приїхали до Каліфорнії з Ізраїлю.

Джон Т. Ернест навчався в університеті Сан-Дієго. У нього ніколи не було неприємностей з поліцією. Молодик добре грав на фортепіано. Займався музикою з чотирьох років.

Джон Т. ЕрнестДжон Т. Ернест

Ернест залишив лист, в якому близько 4 000 слів. Це такий собі маніфест, в якому він пояснює свій вчинок. «Якби хтось ще шість місяців тому сказав мені, що я зроблю подібне, я б не повірив. І був би дуже здивований ... »

Джон стверджує, що на нього вплинув австралієць Брентон Таррант, який 15 березня влаштував бійню в двох мечетях в місті Крайстчерч в Новій Зеландії. «Таррант став для мене каталізатором», - пише Ернест.

Він стверджує, що буде знімати на відео і викладати свої дії під час стрілянини в синагозі онлайн в соцмережах. Але це відео не з'явилося. Швидше за все, у Джона це не вийшло.

Також він згадує в маніфесті Роберта Бауерса, який розстріляв вірян в синагозі в Піттсбурзі шість місяців тому.

Далі Ернест пише, що не підтримує президента США Дональда Трампа, який «любить євреїв». Інша частина маніфесту присвячена ненависті до євреїв, яку відчуває сам Джон.

Джон Т. Ернест займався музикою з чотирьох років.Джон Т. Ернест займався музикою з чотирьох років.

Маніфест було викладено анонімно на сайті оголошень 8chan, однак там було приховане посилання на сторінку Ернеста в Facebook.

Шериф Гор повідомив також, що до цих пір не було ніяких відомостей про те, що Джон Ернест пов'язаний з расистськими організаціями.

Його батько - поважна людина в місті Ескондідо. Викладає в одній з місцевих шкіл. Відвідує пресвітеріанську церкву. Його вже допитали. Містер Ернест, по всій видимості, нічого не знав про переконання сина.

Ігор КОЗЛОВ

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 1325 , Коментарів: 10 - 4 +
1,0 1 -1 4
Коментарів (10)

  • 28.04.2019 10:38
    #
    - 13 +

    Люди захоплені мужністю равина, який продовжив читати молитву. І ані слова подяки офіцеру прикордонної служби, який врятував стільки людей. GUNFREE ZONE це зло.

    • 28.04.2019 11:21
      #
      - -1 +

      коментар прибрано

      • 28.04.2019 19:45
        #
        - 0 +

        Taras Kachaylov - бан.

    • 29.04.2019 02:38
      #
      - -2 +

      А чего вы решили, что офицера не поблагодарили? Или вы там присутствовали и все видели и слышали? И кто сказал что синагога gunsfree zonA? Может офицер и был прихожанином этой синагоги, недогадались, или вы думаете что у него АРку заклинило после 4 патрона? А сеять антисемитизм на фоне произошедшего(как и любую ксенофобию) - верх цинизма.

      • 29.04.2019 09:57
        #
        - 0 +

        Уважаемый Євген Володимирович!

        Убедительная просьба в течение суток исправить имя и фамилию на настоящие, как этого требуют Правила: zbroya.info

      • 29.04.2019 11:20
        #
        - 3 +

        Во-первых ни одного ксенофобского высказывания я себе не позволил. Надеюсь что это не мне адресовалось.
        Во вторых вывод я сделал из фразы "Люди захоплені його мужністю. «Вчинок рабина доводить, що ми сильні, єдині і нас нікому не зломити», - кажуть вони."
        Я не знаю является ли синагога gunsfree zone, но в последнее время похожие теракты возле религиозных сооружений происходят из-за того, что там именно gunsfree zone

  • 28.04.2019 11:38
    #
    - 10 +

    Массовый растрел в стране, где есть право на ношение оружия и где нет. (США и Новая Зеландия). Почувстуйте разницу - 1 убитый и 3 раненных и 50+ убитых, 50 раненных.

    • 29.04.2019 20:27
      #
      - 0 +

      То ж Каліфорнія. Там правоохоронці привілейована каста, на яку не росповсюджується ган контрол.

    • 30.04.2019 14:42
      #
      - 4 +

      Каліфорнія це лівацьке царство. Ган контроль там дуже суровий, "зброя не на часі", тому їм фантастично фартонуло, що мимо проходив озброєний офіцер. Інакше псих без жодного опору перестріляв би всю ту синагогу і спокійно злився.

  • 28.04.2019 11:54
    #
    - 1 +

    Мабуть знов якийсь "парад планет" згубно впливає на нестійку психіку кретинів.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати