Рамковий законопроєкт 1222-1 “Про обіг зброї” - корупція в рамочку!

| Законодавство | Автор: Веніамін Тимошенко

Рамковий законопроєктРамковий законопроєкт

На даний час до Верховної Ради України подано законопроєкт від 20.09.2019 року №1222-1 “Про обіг зброї”, вивчення якого викликають серйозні занепокоєння щодо можливих корупційних ризиків, на які варто звернути увагу громадськості та депутатів.

Саме тому я офіційно відправив свої зауваження в Комітет антикорупційної політики Верховної Ради України та роблю цю публікацію на сайті УАВЗ.

На мій погляд, законопроєкт 1222-1 фактично описує існуючий нині стан, пронизаний корупцією “дозвільної системи” МВС (акцент на бюрократії і невизначеності дозвільних процедур, а не навчанні/підготовці власника та надійному і прозорому обліку самої зброї, відсутність обмежень щодо нагородження вогнепальною зброєю цивільних осіб, збереження існуючих дискреційних та невизначених повноважень інспекторів дозвільної системи щодо надання дозволів, їх анулювання тощо).

Червоною лінією по законопроєкту 1222-1 проходить суцільна відсутність правової визначеності в регулюванні процедур (надмірна свобода в підзаконному нормотворенні, перехресне регулювання через закон і підзаконні акти тощо).

Тезово корупційні ризики в законопроєкті 1222-1 виглядають так:

  • Відсутність правової визначеності в регулюванні процедур (надмірна свобода в підзаконному нормотворенні, перехресне регулювання через закон і підзаконні акти тощо);
  • Не визначені чіткі строки та умови прийняття рішень чи вчинення дій;
  • Відсутність процедур захисту та оскарження протиправних рішень, дій чи бездіяльності посадових осіб;
  • Відсутність контролю за уповноваженим органом;
  • Визначення монопольних повноважень для одного органу.

Для зручності розгляду, додаю скан листа та додаток с зауваженнями, структурованими в таблицю.

Скан листаСкан листа

Скан листаСкан листа

Скан листаСкан листа

Скан листаСкан листа

Скан листаСкан листа

Скан листаСкан листа

0,75 1 -1 8
Коментарів (17)

  • 30.10.2019 13:28
    #
    - 9 +

    > законопроєкт 1222-1 фактично описує існуючий нині стан, пронизаний корупцією “дозвільної системи” МВС (акцент на бюрократії і невизначеності дозвільних процедур, а не навчанні/підготовці власника та надійному і прозорому обліку самої зброї, відсутність обмежень щодо нагородження вогнепальною зброєю цивільних осіб, збереження існуючих дискреційних та невизначених повноважень інспекторів дозвільної системи щодо надання дозволів, їх анулювання тощо)

    Похоже, что законопроект писали под существующую систему, позволяющую МВД барыжить разрешениями и наградным оружием.
    Не понятно почему бы не взять закон об оружии другой страны (какой - хз) и использовать в Украине?

  • 30.10.2019 14:06
    #
    - 4 +

    Бл.. Походу на короткоствольну зброю згідно цього законопроекту мають право лише спорсмени видів спорту в яких вона використовується.

    • 30.10.2019 14:12
      #
      - 4 +

      І то, походу, лише з метою транспортування до місця тренування.

  • 30.10.2019 18:38
    #
    - 6 +

    Вот ведь уроды, эти самые авторы законопроекта 1222-1 и те, кто его проталкивает!...Бить их нужно, смертным боем!...Такие твари, посягающие на права народа - не имеют права на существование!...

  • 30.10.2019 20:01
    #
    - 7 +

    Це і є один з пунктів передвиборчої програми партії "слуга народу" - врегулювання обігу зброї. Це навіть не плюнули в очі. Просто насц.ли. Гидко.

  • Извините за научно-популярное (вполне литературное) слово, но сказать, что этот проект писали педерасты - это обидеть педерастов.

  • Необходимо добиваться, чтобы законопроекты об оружии подавались на рассмотрение депутатами в том порядке, в каком они подавались в Раду.
    Большинству депутатов по фиг.
    Какой первый подали - за тот и проголосуют.
    Возможно, так удастся провести закон от Учайкина?

  • 01.11.2019 09:25
    #
    - 0 +

    Давайте им ( депутатам дрочунам и ....) скинемся и блядей снимем за принятие 1135-1.

  • 04.11.2019 11:57
    #
    - 0 +

    Це ще треба підняти до розгляду питання: а чому це наше українське МВС завжди тримається на крок позаду російського, запроваджуючи з великим запізненням різні російські новинки, як то перейменування радянської міліції у поліцію або дозвіл травматичної "зброї" для населення? Чи не тому що наше МВС планує під час окупації природне злиття з новою окупаційною владою?

    • ,,...а чому це наше українське МВС завжди тримається на крок позаду російського..."
      -- Потому, что наше МВС - это глубоко эшелонированная, организованная, хорошо законспирированная преступная банда коррупционеров. И, другой при нынешнем руководстве она, уже, не будет никогда.
      ,,Чи не тому що наше МВС планує під час окупації природне злиття з новою окупаційною владою?"
      -- А, вот, это в точку. И, эту тему надо заявлять, и широко развивать на всех уровнях

  • 04.11.2019 13:26
    #
    - 2 +

    Не розумію чого ви пишете лише про законопроект 1222-1 який є альтернативним до 1222
    w1.c1.rada.gov.ua
    1222 закон досить гарний та усуває майже усі описані вами проблем.
    Взагалі було б гарно написати статю-порівняння наразі поданих законопроєктів про обіг зброї щоб люди були згуртовані та агітували за підтримувку гарного законопроекту (якщо такий є) а не займалися розповсюдженням "усюди зрада влада лайно"

    • 05.11.2019 13:43
      #
      - 0 +

      Уважаемый Bert No!

      Убедительная просьба в течение суток исправить имя и фамилию на настоящие, как этого требуют Правила: zbroya.info

  • 04.11.2019 13:58
    #
    - 1 +

    А на водокачку вы писали, а на прачечную №6 ..??? А зря, там бы тоже ответили, что и на Верховной Зраде. Ну и как вам, избравшим слугу Коломойского??
    А где это наш мудрейший адвокат-писатель, любитель писать в космос, зная при этом ответы, но на этом зарабатывая?

  • 04.11.2019 17:24
    #
    - 0 +

    Комментарии к закону в целом правильные. Но уж очень эмоциональные и юридически не обоснованные (понимать как "не подведена юридическая база").
    Даже если кто-то там наверху и захочет что-то сделать (что очень вряд ли), то в таком виде ничего не получится.
    Пока что констатирую, что годного законопроекта нет и не видно. Все пишутся либо под кого-то (мы все знаем под кого), либо полная профанация.
    Правильный закон нужен, но в нём должна быть норма о коренной переделке статей УК касательно самообороны и превышения необходимой самообороны. Кроме того, в Конституцию должна быть внесена статья о праве граждан Украины на владение всеми видами неавтоматического или полуавтоматического оружия (ессно - вменяемых калибров) и праве применять это оружие для защиты себя, других граждан, а также своего имущества от посягательств третьих лиц.
    Без переделки УК и статьи в Конституции не имеет значения какой закон будет принят - ничего от этого н еизменится, всё останется как есть, под полным контролем МВД и "решал".

  • 05.11.2019 06:52
    #
    - 0 +

    Моє відношення - а навіщо вносити це, якщо це вже існує. МВС установа яка не здатна реформуватись, чекати від неї змін це втрачати час, нові законодавці - це наслідок вмикання політичного пилевсмоктування.
    Мені здається змін не відбудеться тому що Аваков на місці, реформа поліції 'відбулась' на решті отримали - полицях дуже схожу на ментів, зберігається дозвільна система заробляння хабарів.
    Закон повинен мати чітке тлумачення, там не повинно бути незрозумілих нормативних актів та загалі, закон повинен стояти на варті захисту свобод громадян та їх безпеки а це право громадян на само захист, все інше це технічні але важливі речі. Тому я вважаю що ми однією ногою досі у радянському союзі без прав на само безпеку, і вирішують це право озброєні не порядні брудні політики з кремінальним менулим.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати