Проект Закону «Про зброю». Чи припустимий компроміс за рахунок права громадян на захист?

| Законодавство, Легалізація КНЗ | Автор: Web admin

Засідання Робочої групи з розробки та напрацювання проекту Закону «Про зброю»Засідання Робочої групи з розробки та напрацювання проекту Закону «Про зброю»

2 березня відбулося засідання Робочої групи з розробки та напрацювання проекту Закону «Про зброю».

Очевидно, що зауваження та пропозиції, які були оперативно і в такий стислий термін підготовлені представниками збройової спільноти, виявилися дієвим інструментом.

Вже на початку засідання, керівник робочої групи народний депутат Олександр Дануца повідомив, що зауваження розглядаються і по певній частині з них є взаєморозуміння.

Дискутивними залишаються ще низка питань, зокрема «холодна зброя», «глушники», переспорядження (релоуд) набоїв до довгоствольної нарізної зброї тощо.

Проте, на тлі безумовно важливих зауважень і відносно безболісної реакції на них, абсолютно відкритим лишається головне питання – право громадян на приховане носіння зброї самозахисту.

Вже традиційно відчайдушну спробу вивести це питання за рамки обговорення зробив представник Ібісу, який запропонував регулювати це окремим законом.

Проте по реакції всіх присутніх стало зрозуміло, що цей варіант є неприйнятним.

Решта аргументів щодо заборони носіння зброї самозахисту, також не мали об’єктивного обґрунтування.

Для того, щоб перевести обговорення у фахову площину, юридичний радник комітету професор Павло Львович Фріс, закликав спиратися на факти і статистику і запропонував голові робочої групи Олександру Дануці витребувати у МВС статистичні данні щодо неправомірного злочинного використання зброї за останні три роки.

Професор П.Л. Фріс. Засідання Робочої групи з розробки Закону «Про зброю» 02.03.2020

Зі свого боку ми цілковито підтримуємо таку ініціативу і вважаємо за необхідне отримати нарешті від МВС статистику по злочинах із застосуванням зброї, а також звіт по дозвільній системі за згаданий період.

Певні, що це дозволить уникнути маніпуляцій думкою народних депутатів і дозволить робочій групі продовжити конструктивну роботу над законопроектом.

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 1097 , Коментарів: 13 - 3 +
0,6 1 -1 5
Коментарів (13)

  • 03.03.2020 12:45
    #
    - 7 +

    Загалом пан Учайкін молодець , але уж дуже не подобається часто вживане слово "компроміс" . 1. Ці компроміси нічим не обгрунтовані , це не базар де " А давайте ми обмежимо Вам право володіння на гвинтівки , але на здачу дамо пістолети" . Так наприклад безпісдтавна заборона на луки та арбалети з натяжінням понад 20 кг (для спортивних арблелетів стандарт 80 кг) . От ви часто чули про вбивства чи пограбування з луками? Просто показую найяскравіший приклад цього абсурду.

  • К тому же, учитывая злостные нарушения аваковым решения судов в частности и закона в общем, возникают сомнения в правдивости статистики от МВД. Для сохранения статус кво, уж они-то нарисуют эту статистику так как им нужно.
    Нужны несколько источников или возможность независимой экспертной оценки.

  • 03.03.2020 13:43
    #
    - 5 +


    #Дискутивними залишаються ще низка питань, зокрема «холодна зброя», «глушники», переспорядження (релоуд) набоїв до довгоствольної нарізної зброї тощо.#

    тут нужно разбираться конкретно и аргументированно и всесторонне по каждому пункту. Выложите замечания и камрады выскажут свое мнение.

    - холодное оружие может быть ограничено... но КАК уберечь простые ножи от того, что бы их не посчитали ХО. А надо ли это, когда и гвоздем можно убить ??

    - глушители можно запретить для пистолетов, но для всего остального... абсурд.. и это понятно, все кто хоть раз ими пользовался а не смотрел кино...

    - релоад... на мой взгляд должен быть снят с обсуждения. Ну хочет чел , на СВОЙ страх и риск делать их самому ? ну Умеет ? ну НЕ боится что ему руку/глаз оторвет - флаг ему в руки. Напишите " в личных целях и без права продажи и передачи " и вопрос снят.

  • 03.03.2020 14:27
    #
    - 2 +

    Компроміси в праві на захист не припустимі!
    Усі ці вставляння палок в колеса виглядають максимально безглуздо, тим більше в час коли будь хто може просто надрукувати будь-яку зброю вдома.
    youtu.be
    youtu.be
    en.wikipedia.org

  • 03.03.2020 14:28
    #
    - 4 +

    "Пан головуючий" реально не в темі, має совковий стан мізків і він реально копитний. Аж до сліз.

    • 03.03.2020 14:32
      #
      - 6 +

      Його вислови можна збирати в окремий збірник цитат під назвою:

      "Основні маніпулятивні і помилкові ствердження проти короткостволу від копитних".

  • 03.03.2020 14:34
    #
    - 5 +

    Через усі ці "компроміси" мені все частіше згадується одна стрічка з гімну України:
    "Душу й тіло ми положим за нашу С В О Б О Д У"

  • 03.03.2020 16:43
    #
    - 6 +

    Не каких компромиссов,КС должен быть доступен без "стажа" владения ГС,с возможностью скрытого ношения!

  • 03.03.2020 22:38
    #
    - 5 +

    Головуючий взагалі не приший кобилі хвіст у цій темі, верзе нісенітницю за нісенітницею, ну справжній "дум-дум", воно чуло страшні речі про "дум-дум", а те що без цього на полюванні і при самообороні в принципі ловити нічого не розуміє...перекручує факти, плутає причини і наслідки... Дякую всім хто там намагався його врозумити.

  • 04.03.2020 10:07
    #
    - 2 +

    Более чем уверен, что если предложить "компромиссы" в отношении личной безопасности "головуючого", представителей МВД, "Ибиса" и их семей, то, скорее всего, мы станем свидетелями праведного негодования и услышим классическую фразу:- "Торг в данном вопросе, считаю - неуместным!"....

  • 04.03.2020 17:23
    #
    - 0 +

    Навіщо взагалі забороняти холодну зброю?
    Здійснити колоту рану предметом, який є по факту ХО і відповідає всім критеріям (я про ножі) можна,
    НО з таким самим успіхом це можна зробити простим ножиком з сувенірного магазину за 15 грн.
    Що змінює відсутність одного фактора (наприклад гарди)?

    Луки і арбалети, я абсурдом би не назвав те що на них потрібний дозвіл, але і не скажу що є необхідність.
    Ніхто з такою зброєю вчиняти злочини не буде, але необережне поводження може призвести до наслідків, но тут кожен сам відповідає за свої вчинки, і з необережності можна й з пневматичної гвинтівки стріляти.

    • 04.03.2020 18:11
      #
      - 2 +

      "Прикол" в тому що до цього моменту в нас луки і арбалети ніяк не заборонялися і все ок ( за всі роки незалежності ) . Краще тоді все небезпечні речі заборонити , бо що як "необережне поводження" і "наслідки". Насправді чую тут нотки латентного хоплофобства , безпричинного й безглуздого

  • 05.03.2020 10:20
    #
    - 2 +

    korrespondent.net. И после такого и похожего не дать оружие нормальным людям?! И запомните,никаких стажей и никаких только дома хранить!!!


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати