Федеральний суддя відмінив біографічні перевірки для купівлі набоїв у Каліфорнії

| Законодавство, За кордоном | Автор: Web admin

Федеральний суддя південного округу Каліфорнії Роджер БенітезФедеральний суддя південного округу Каліфорнії Роджер Бенітез

Федеральний суддя південного округу Каліфорнії Роджер Бенітез знову виніс рішення на підтримку Другої поправки.

Бенітез заблокував закон, прийнятий в Каліфорнії в 2016 р., який почав діяти минулого липня. Згідно цього закону при купівлі набоїв, всі законослухняні громадяни повинні були проходити біографічну перевірку та платити за це $1.

«Експеримент проведено. Втрати пораховано. Новий закон про біографічні перевірки дав осічку, через що права каліфорнійців, гарантовані Другою поправкою, постраждали. Злочинці, тирани та терористи не проходять біографічні перевірки. Цей експеримент не відповідає здоровому глузду, при цьому надмірно обтяжує права відповідальних громадян, які хочуть купити набої до своєї легальної зброї» - написав суддя у своєму вердикті.

Рішення, яке розтягнулось на 120 сторінок, є підставою для винесення тимчасової судової заборони на дію законопроекту, якої і добивалась асоціація California Rifle & Pistol Association своїм позовом.

Поки невідомо, чи планує офіс генерального прокурора штату подавати апеляцію на це рішення.

Суддя Бенітез також постановив, що заборона на продаж боєприпасів в Каліфорнії продавцями з інших штатів суперечить федеральному закону, який дозволяє власникам провозити свою зброю та набої через Каліфорнію.

У зв’язку з цим та попередніми рішеннями судді, збройна спільнота вже почала називати його Святим Бенітезом, і навіть намалювала ікону з його образом, який тримає книгу з уривком цитати з Другої поправки.

Святий БенітезСвятий Бенітез

Свого часу ми повідомляли, що федеральний суддя південного округу Каліфорнії Роджер Бенітез своїм рішенням призупинив заборону на продаж та володіння магазинами до гвинтівок AR-15 ємністю понад 10 набоїв.

І жителям Каліфорнії дуже сподобалось таке рішення, адже за тиждень, поки рішення судді було в силі, вони придбали понад мільйон магазинів ємністю понад 10 набоїв.

Каліфорнійські власники зброї охрестили цей тиждень "Тижнем свободи", а заповзятливі підприємці навіть випустили пам'ятну футболку з цього приводу з фотографією судді Бенітеза.

Тиждень свободи від судді БенітезаТиждень свободи від судді Бенітеза

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 206 , Коментарів: 6 - 4 +
1,0 1 -1 4
Коментарів (6)

  • 06.05.2020 10:52
    #
    - 2 +

    Нам бы таких судей!...Остаётся лишь поздравить американцев и позавидовать им....

    • 07.05.2020 21:00
      #
      - 1 +

      Нам бы прежде всего такие условия жизни и конституцию , а так же самоидентичность , минус власть олигархов, + трехпалатный ,нормальный , рабочий парламент , а ещё хотелось бы развитую экономику , адекватную правоохранительную систему и суды , и все я думаю у нас задалось бы. С уважением.

      • 09.05.2020 10:20
        #
        - 0 +

        И, кто бы нам, всё, перечисленное Вами, сделал - вместо нас?....Уж, не "Бозя" ли?....:):):)
        Увы, но, ни нормальные законы, ни нормальная жизнь(а не выживание) не появятся сами собой!...Для этого, как минимум, необходимо - думать головой, ставя "галочку" в бюллетене!(И, именно с этим, судя по результатам, у большинства "лохтората" - серьёзные проблемы!).....

        • 09.05.2020 17:06
          #
          - -1 +

          И как на Ваш взгляд существует ли взаимосвязь между «думать головой, ставя галочку» и «нам бы таких судей» , на Бога надейся, а сам не плошай , тут я с Вами согласен , но речь собственно шла о дополнении к Вашему желанию . И тут по ходу Вы отвечаете сами себе - «думать надо» , никто за нас , для нас , ничего не сделает.

  • Дай ему Бог здоровья.

  • 06.05.2020 13:57
    #
    - 2 +

    Цікаво, а у керівництва/наглядової ради УАВЗ нема бажання написати листа з вітаннями до місцевого відділення NRA від нашої спільноти?
    Я, от особисто, дуже радий з того приводу що здоровий глузд в американців бере гору!


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати