Поліцейські та СБУшник у складі банди викрадали людей та вимагали викуп

| Силові структури, Кримінал | Автор: Web admin

Вилучені предметиВилучені предмети

У Київської області п’яти особам повідомлено про підозру за фактами бандитизму, викрадення людини та вимагання (ст. 257, ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 189 КК України).

За даними слідства, до складу банди входили двоє громадян, два діючих працівника Національної поліції України та співробітник Служби безпеки України.

Вилучені предметиВилучені предмети

Двоє з учасників банди підшукували жертв та передавали інформацію своїм пособникам, які, використовуючи професійні навички та можливості, відслідковували «майбутніх потерпілих», вивчали їх спосіб життя та викрадали, з метою примушування віддати грошові кошти.

Після викрадення вони представлялись працівниками правоохоронних органів та, погрожуючи зброєю і застосовуючи фізичну силу, вимагали і примушували жертв віддавати всі кошти. На даний час відомо про заволодіння грошовими коштами на загальну суму 175 тис. доларів США.

Вилучені предметиВилучені предмети

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання вказаних осіб правоохоронцями виявлено та вилучено: грошові кошти, мобільні телефони, номерні знаки «прикриття», які використовувались під час спостереження за потерпілими, зброю та набої, чорнові записи, засоби знерухомлення, наркотичні речовини.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Вилучені предметиВилучені предмети

Спецоперацію по затриманню учасників банди проведено прокурорами спільно зі співробітниками Головного управління Національної поліції в Київській області та Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та області.

Учасникам банди загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що у Києві декілька діючих співробітників Служби безпеки України займались незаконним прослуховуванням розмов та збутом здобутої інформації.

Вилучені предметиВилучені предмети

1,0 1 -1 3
Коментарів (4)

  • 07.05.2020 11:39
    #
    - 2 +

    Их уже отпустили под залог?

  • 08.05.2020 10:43
    #
    - 1 +

    авакян-стреляйся!!!!

  • 10.05.2020 04:57
    #
    - 2 +

    Ці виродки, в основному, комп'ютерщиків "щипали". Спосіб життя вивчали, щоб не нарватися на родичів чи знайомих силовиків і депутатів. Але прокололися і "пресанули" співробітника однієї крупної компанії, що випускає системи безпеки. Довгих їм років на нарах.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати