Вопрос о легализации СХП

| Законодавство, Юридичні питання | Автор: Сергей Сергеев

Пистолет ТТ-33-О охолощенный 7,62 мм СХП Пистолет ТТ-33-О охолощенный 7,62 мм СХП

Здравствуйте, у моего знакомого есть СХП (охолощённое оружие) без документов, я бы хотел его купить, но не знаю легально ли это будет.

А если разрешено, то возможно ли сделать на него документы? И где можно посмотреть список внесённых конструктивных элементов для его деактивации?

Рішення (0)

  • 10.08.2020 06:58
    #
    - 0 +

    Я бы не связывался, но если очень хочется, то пускай Ваш товарищ проведет экспертизу охолощенного оружия. В заключении эксперта и будут указаны все внесенные конструктивные изменения, в том числе препятствующие стрельбе не холостыми боеприпасами.
    Где-то читал как под видом охолощенных толкали ТТ с вваренным в ствол рассекателем. Называли их салютационными. Меняли ствол и он переставал быть салютационным. Потом повязали эксперта и что было дальше не известно... Это я к тому, что даже заключение эксперта к сожалению не может 100% исключить того, что вы просто потеряете свои средства. В лучшем случае просто на полке будет пылиться...
    Давайте лучше все будем надеяться на принятие закона об оружии и делать максимально от нас зависящее.

  • 11.08.2020 11:47
    #
    - 0 +

    Вітаю,тримав в руках подібне,на лівій стороні вибито МГМ,ствол прорізаний вподовж,одна губа магазину зрізана,ударник підпиляний,і годловне бойе спиляний затвор наполовину вифрезерований,довариш купляв без ніякфх доків

  • 12.08.2020 16:42
    #
    - 0 +

    З точки зору Конституції та Цивільного кодексу, оскільки немає закону, що обмежує обіг та володіння таких предметів, то все легально (дозволено все, що не заборонено законом). Але з точку зору поліції володіння без їх дозволу - це порушення їх інструкції, затвердженої Наказом МВС №622 від 21.08.98, за що вас можуть притягати по ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу. Є приклади успішної боротьби з поліцією в суді з цього приводу (пошукайте про Дубровського та інших на цьому сайті).
    Тому можете ризикнути і купити його без дозволу. Якщо не хочете ризикувати, то несіть в дозвільну і оформляйте. Тоді вас звільнять від кримінальної відповідальності згідно ч.3 ст.263 ККУ (але ви вже станете "неблагонадійним"). Як це потрібно робити - написано в тій же інструкції, Наказ 622 zakon.rada.gov.ua :

    12.22. При здачі до органів поліції мисливської вогнепальної, пневматичної, холодної і охолощеної зброї, пристроїв, які не були зареєстровані в органах поліції, але можуть перебувати у власності громадян України, для подальшої реєстрації в особисте користування оформлення документів здійснюється в порядку, передбаченому пунктами 12.2, 12.3, 12.5, 12.15 цієї глави. При цьому в дозволі на придбання зброї, пристрою вказуються марка, калібр, номер зброї та зазначається, що оформлення проводиться відповідно до пункту 12.23 глави 12 розділу II цієї Інструкції. Органами поліції обов'язково здійснюється перевірка кожної одиниці зброї за обліками МВС України як викраденої, втраченої, знайденої.


Увійдіть, щоб мати можливість відповідати