Для затримання шахрая, який стріляв по поліцейським, довелося викликати спецназ

| Кримінал | Автор: Web admin

На місці подіїНа місці події

Подія сталася близько 15-ї години в одному з будинків на вул. Григоренка у Києві, де мав відбутися обшук.

Як зазначили правоохоронці, у рамках досудового розслідування розпочатого слідчим відділом Печерського управління поліції за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України та на підставі ухвали суду, правоохоронці прийшли до одного з фігурантів справи для проведення санкціонованого обшуку:

«Чоловік відчинив двері квартири, а коли поліцейські представилися, вистрілив в одного із них. Після цього правопорушник зачинився у помешканні. 28-річного співробітника кіберполіції з вогнепальним пораненням ноги госпіталізували. Для затримання зловмисника у столиці була введена спеціальна поліцейська операція. У результаті спецпризначенці КОРДу затримали стрілка».

На місці подіїНа місці події

Правопорушником виявився 25-річний киянин. Пістолет, попередньо - травматичної дії, вилучено. Чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. З ним проводяться слідчі дії.

На місці подіїНа місці події

За інформацією Департаменту кіберполіції Національної поліції України, затриманий на веб-сайті пропонував організацію Інтернет бізнесу «під ключ». Клієнти сплачували внески від 27 до 60 тисяч гривень. Втім, отримавши гроші – зловмисник зникав, а взяті на себе обов’язки не виконував. Попередньо встановлено, що від шахрайських дій постраждали понад дві сотні осіб. Сума збитку становить понад 8 мільйонів гривень.

«За фактом поранення поліцейського слідчим відділом Дарницького управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Тож тепер зловмиснику доведеться відповідати не лише за шахрайські дії. Йому загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк», - додав полковник поліції Віктор Нечитайло.

У Києві бійці КОРДу затримали зловмисника, який стріляв у працівника поліції

1,0 1 -1 2
Коментарів (4)

  • 03.10.2020 20:40
    #
    - 2 +

    Поражает логика таких аутистов. Чел понял, что его спалили, и решил такой: "Так, 5 лет за шахрайство будет маловато, нужно накинуть себе еще пяток лет за выстрел пукалкой в мусора". Или он думал: "так, ща я стрельну пукалкой в мусора, они испугаются и убегут, и у меня будет время спокойно уйти". Так что-ли ? Ладно там, если чел понял, что всё, приплыл, и решил дать последний бой, умерев, и забрав с собой как можно больше противников.
    Но стрельнуть в ногу, а потом через пять минуть сдаться (что, логично, неизбежно), удвоив себе срок - это аутизм чистой воды.

    • Юрий, на самом деле он просто выигрывал себе время на уничтожение улик. Что скорее всего у него и получилось. А потом будет рассказывать, что я подумал это были бандиты и все такое... В итоге останется и при деньгах и с меньшим сроком.

      • 04.10.2020 01:37
        #
        - -1 +

        Та ну сбавляй. Мусорята представились. Срок за покушение при исполнении уже будет больший, чем за мошенничество. Это ж не депутат, и не сын депутата - это там бы проканало, "я подумал". А тут впаяют на всю катушку.
        Ну, разве что у него есть очень прочная крыша в СБУ или самых верхах МВД, что,при такого рода преступлениях скорее правило. Тогда да, ты прав.
        Но тут слишком примитивная схема мошенничества, так что может и я прав. Просто чел с аутизмом, которому удалось на первых порах кинуть пару-тройку лохов. Да и, если б у него были кураторы в органах, то и арестовывать его б не пришли.

      • 04.10.2020 10:14
        #
        - 2 +

        Согласен с Владиславом. Это конвертация времени в уничтожение улик. И, может быть, тупая борзта.

        а вот аутизм тут ни при чем. аутисты - они другие .. они бы не стали стрелять, они просто бы сидели и продолжали нажимать на клавиши... если бы вообще этим занимались.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати