Як суперництво між виробниками відеоігор віддзеркалилось у боротьбі між виробниками зброї

| За кордоном | Автор: Web admin

Genesis може те, що не може Nintendo.Genesis може те, що не може Nintendo.

Кінець 80-х та початок 90-х років минулого сторіччя був золотим періодом для любителів відеоігор та зброї.

Той час також подарував американцям дві захоплюючі маркетингові “заруби”: у світі відеоігор між Sega та Nintendo, та у світі зброї між Ruger та Smith & Wesson. При чому останні надихалися дотепністю перших.

Серед 16-бітних приставок тоді балом правила Sega Genesis, а серед 8-бітних – Nintendo, і саме на цьому в Sega і будували свою кампанію – їх приставка може те, що не може Nintendo.

Sega: іншим до нас не дотягнутися.Sega: іншим до нас не дотягнутися.

Але в компанії Nintendo не сприймали усерйоз такі твердження – вони на них майже не відповідали, але коли вони це робили, то їх кмітливості міг позаздрити навіть Twitter-акаунт Трампа.

В Nintendo відповіли рекламою другої частини гри про Супер Маріо для портативної приставки Game Boy з монохромним дисплеєм – настільки їм було плювати на Sega.

Навіщо їжак (культовий персонаж ігор для Sega) перейшов дорогу? Щоб потрапити до Super Mario Land 2.Навіщо їжак (культовий персонаж ігор для Sega) перейшов дорогу? Щоб потрапити до Super Mario Land 2.

Закінчилось це суперництво тим, що Nintendo й досі випускає приставки та ігри, а Sega стала просто виробником програмного забезпечення.

Між компаніями Smith & Wesson та Ruger була схожа ситуація – перша домінувала на ринку правоохоронних органів, а друга намагалась увірвати собі шмат цього великого пирога.

Smith & Wesson – безпека завжди на службі.Smith & Wesson – безпека завжди на службі.

У реклами пістолета Ruger P-94 був схожий акцент на правоохоронцях.

У реклами пістолета Ruger P-94 був схожий акцент на правоохоронцях.У реклами пістолета Ruger P-94 був схожий акцент на правоохоронцях.

Але основний удар в Ruger нанесли по револьверам Smith & Wesson L-Frame, наголошуючи, що вони недостатньо міцні.

Ruger GP100 – найміцніший барабан під набій .357 Magnum.Ruger GP100 – найміцніший барабан під набій .357 Magnum.

Міць та конструкція відрізняє звичайний пістолет калібру .357 від Ruger GP100.

Міць та конструкція відрізняє звичайний пістолет калібру .357 від Ruger GP100.Міць та конструкція відрізняє звичайний пістолет калібру .357 від Ruger GP100.

Проте, як і у випадку з Nintendo, в Smith & Wesson просто посміялись на нападками Ruger.

Немає сумнівів, що чим товщий бургер, тим краще… Але яке це має відношення до револьверів.Немає сумнівів, що чим товщий бургер, тим краще… Але яке це має відношення до револьверів.

На відміну від тріумфу Nintendo над Sega, компанія Ruger досі процвітає, і є однією з найбільших у світі.

Ні, їм не вдалося завоювати ринок правоохоронних органів, але і Smith & Wesson не вдалося його втримати, тому що потім прийшов Glock.

Від снігових валів Анкоріджу до пляжів Маямі, патрульну службу допомагає нести Glock.Від снігових валів Анкоріджу до пляжів Маямі, патрульну службу допомагає нести Glock.

Так само, як Sony прийшли на ринок відеоігор у еру 32-бітних приставок і розгромила всіх.

Реклама гри Final Fantasy VII від Sony: "Дайте хлопцям, що випускають ігри на картриджах, сигарету та одягніть пов'язку на очі. Можливо, найкраща гра в світі, вийшла на PlayStation. І це добре, бо якщо б вона вийшла на картриджах, то коштувала б десь $1,200 (картридж мав приблизно 1/10 об’єму пам’яті компакт-диску)."

Реклама гри Final Fantasy VII від Sony.Реклама гри Final Fantasy VII від Sony.

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 249 , Коментарів: 2 - 2 +
1,0 1 -1 2
Коментарів (2)

  • 12.11.2020 19:55
    #
    - 0 +

    Ни что не стоит на месте и впереди оказывается тот у кого есть креативность и расторопность .

  • 13.11.2020 12:30
    #
    - 0 +

    Я так и не понял какая связь Segi c Ruger. Так же можно было бы привести пример производителей масла Rama и Яготинське... Зеркала в статье я не увидел.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати