У Європі та США почали переслідувати покупців вогнеметів від Ілона Маска

| За кордоном | Автор: Web admin

Вогнемет від Ілона Маска / The Boring Company Вогнемет від Ілона Маска / The Boring Company

Американець Макс Креддок опинився в італійській в'язниці після того, як намагався сісти в автобус з колекційним вогнеметом виробництва The Boring Company Ілона Маска. Креддок був заарештований в Сардинії у червні 2018 року.

Як розвивалася історія з вогнеметом

Чоловік пофарбував свій вогнемет у чорний колір і написав на ньому назву музичного фестивалю на Багамах, який він відвідав за рік до цього. Стривожений водій автобуса відмовився їхати за маршрутом, а потім подзвонив у поліцію, повідомляє TechCrunch.

Першу ніч Креддок провів у місцевій в'язниці. Коли йому вдалося знайти адвоката, та пообіцяла, що суддя обмежиться попередженням. Однак після суду американець повернувся в камеру. З'ясувалося, що володіння вогнеметом в Італії загрожує 10 роками тюремного ув'язнення.

Кілька місяців по тому письменник Джон Річардсон працював у своєму будинку в Лондоні, коли пролунав стук у двері. За ним прийшла поліція. Письменникові повідомили, що у них є ордер на обшук. Причиною був вогнемет.

Вогнемет The Boring CompanyВогнемет The Boring Company

З'ясувалося, що подібні вогнемети конфіскували у більш ніж тисячі покупців за кордоном. Конфіскацію проводили поліцейські або співробітники митної служби. При цьому багатьом покупцям погрожували термінами.

Так, лондонська поліція у співпраці з митними службовцями відстежила усі вогнемети Маска, що прямували у столицю. Потім пристрої почали конфісковувати. Причому, у одного лондонця заодно вилучили ноутбук і кілька мобільних телефонів.

Влогер YouTube в Манчестері піддався переслідуванню після того, як показав ґаджет Boring Company в одному зі своїх відеороликів.

Ще у тисячі покупців зі Швейцарії конфіскували пристрій і оштрафували власників. Один з них подав до суду, заявивши, що вогнемет мало чим відрізнявся від шкільного пальника Бунзена, але програв процес.

Тим часом у Сполучених Штатах

У США вогнемет компанії Маска фігурує щонайменше в одному місцевому і одному федеральному кримінальному розслідуванні. Також зафіксовано три випадки, коли пристрої The Boring Company вилучали у підозрюваних у торгівлі наркотиками.

The Boring Company не коментує ці ситуації.

У Штатах в червні 2019 року депутат-демократ в сенаті штату Нью-Йорк вніс на розгляд законопроєкт, який криміналізує володіння і використання вогнемета Маска. Документ свідчив, що володіння і використання вогнемета є кримінальним злочином, якщо тільки він не використовується в сільськогосподарських або будівельних цілях, а самі пристрої не можна продавати цивільним особам, обмеживши їх використання навченим персоналом.

Закон не прийняли, але це не завадило поліції переслідувати власників вогнеметів. У червні 2020 року поліцейські у Спрінгфілді, штат Массачусетс, зупинили машину через відсутність наклейки ТО. Один з офіцерів зауважив гвинтівку, якою виявився вогнемет, захований під сидінням. Його власник, пасажир Брендон МакГі, був звинувачений у носінні зброї.

Рендер збірки вогнемета The Boring CompanyРендер збірки вогнемета The Boring Company

У тому ж місяці агенти ФБР, які проводили обшук у жителя Пенсільванії, Брендона Альтгофен Лонга, наткнулися на його вогнемет, притулений до стіни. Лонга звинуватили у змові з метою заворушень, а також у змові з метою використання вогнемета для вчинення тяжкого злочину під час протестів в Огайо проти жорстокості поліції.

Є й реальні випадки, які підтверджують, що не всі покупці використовують вогнемет як іграшку. У Вісконсині після дворічного розслідування у липні 2020 року поліція заарештувала двох чоловіків, у яких був свій сховок з наркотиками і зброєю. Серед кокаїну, пістолетів і штурмових гвинтівок знайшли також вогнемет The Boring Company. Поліція Канади в ході аналогічної операції теж виявила у наркоторговців вогнемет.

Історія вогнеметів від Ілона Маска

Маск оголосив про обмежений випуск вогнеметів у грудні 2017 року. Компанія заробила 1 мільйон доларів за кілька тижнів після початку продажів пристроїв. Всього було випущено 20 тисяч вогнеметів, їх вартість становила 500 доларів.

Сам Маск у подкасті Джо Рогана відзначав, що є великим шанувальником фільму "Космічні яйця", і примітив їх колекційні вогнемети для дітей. Тоді ж він торкнувся проблеми переслідування в інших країнах, заявивши, що компанія назвала пристрої "Не вогнемети". На думку топ-менеджера, така назва мала вирішити проблеми на митниці.

Маск просував новинку у Twitter і навіть влаштував вечірку з нагоди запуску продажів в Лос-Анджелесі, де Креддок був одним з перших 1000 клієнтів, які забрали свої вогнемети. Американець стверджує, що він зняв балон з газом, поклав вогнемет в ручну поклажу, і у нього не було проблем з перельотом.

Особливості конструкції вогнеметів The Boring Company

Пристрій The Boring Company використовує стандартний балон з пропановим газом і за своїми функціями аналогічними пропановим пальникам для плавлення льоду або знищення бур'янів. Але з прикладом у вигляді гвинтівки і пістолетною рукояткою вогнемет виглядає як реальна зброя.

"Не вогнемет" Ілона Маска

Тим часом Креддока відпустили після тижня ув'язнення. Його адвокат запитала суддю: "Ви дійсно хочете бути тим хлопцем в міжнародних новинах, який тримає американця в тюрмі через іграшки?".

Креддок повернувся додому. Він каже, що шкодує про те, що вивозив вогнемет за кордон і носив його публічно.

Автор: Михайло Года

1,0 1 -1 2
Коментарів (4)

  • 30.01.2021 11:00
    #
    - 1 +

    дерьмократы в своем репертуаре)))
    интересно, что скажет сам Маск про отношение к своему детищу))

  • 30.01.2021 12:46
    #
    - 6 +

    Самое любопытное, что количество преступлений с применением огнеметов, с вероятностью 100% равно нулю.
    Но толпы идиотов, готовы рыть землю, отравляя жизнь собственным гражданам и выбрасывая на ветер миллионы бюджетных средств, ради тупого пиара.
    Рейд провести по районам городов с высоким уровнем криминала и конфисковать у бандитов несколько сотен единиц огнестрельного оружия, так это "нарушение прав человека", "недопустимая практика".

  • 31.01.2021 12:30
    #
    - 2 +

    Аж интересно: На каких таких, собственно, правовых основаниях, "мусора" - проводят массовые обыски, конфискации и аресты?!...
    Вот уж действительно:- "Мусор", он, хоть в Африке, хоть в Арктике - "мусор"!.... Похоже, что эти "правопохоронцы", напроч забыли и текст присяги, и суть самой Правоохранительной системы - защита прав граждан(!), а не какого-то абстрактного "государства"(читай - чиновников, с их "хотелками"!)!....

    • 31.01.2021 17:02
      #
      - 1 +

      Це вагомий аргумент проти державного реєстру власників зброї.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати