Комітет Ради не підтримав вільний продаж "травматики"

| Політики та зброя, Законодавство, Травматична зброя та спецзасоби | Автор: Web admin

Травматична зброяТравматична зброя

Комітет Верховної Ради з питань промислової та інвестиційної політики відмовився підтримати законопроект про вільний продаж травматичної зброї.

Під час обговорення урядового законопроекту №3066 члени Комітету висловили низку зауважень.

Було акцентовано увагу й на висновку Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради. Зокрема, експерти вважають, що додаткового аналізу та вивчення потребує питання щодо надання громадянам України, які досягли 25-річного віку, права на придбання пістолетів і револьверів (пристроїв) вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії (травматична зброя).

На думку народних депутатів, супровідні документи до законопроекту повинні містити більш детальне обґрунтування необхідності прийняття, соціально-економічні, правові та інші наслідки його практичного застосування, як того вимагає пункт 2 частини першої статті 91 Регламенту Верховної Ради.

Раніше повідомлялося, що Кабмін схвалив законопроект про дозвіл купувати травматичну зброю.

1,0 1 -1 4
Коментарів (11)

  • 15.11.2013 10:36
    #
    - 7 +

    Це вже другий комітет на якому вони пролетіли, підказую :)

    Спочатку цю маячню прокатили в Комітеті з питань національної безпеки і оборони.

    Так буде і далі.

  • 15.11.2013 11:08
    #
    - 8 +

    Травматика должна оставаться в спецподразделениях(если им это надо).Такое неоднозначное(позиционируют его как несмертельное,а убивает на раз) оружие нельзя продавать гражданским и опыт России это подтверждает.А короткоствол без всякой неоднозначности убивает,поэтому владение таким оружием подсознательно дисциплинизирует со всеми вытекающими.Только вот когда правительство поймёт,что украинцы не хуже других народов Европы?

    • Пока мы выбираем такую власть, мы (в массе своей), наверное, хуже ))) Хотя, если серьезно, проблема гораздо глубже, и кроется в страхе власти.

      • 15.11.2013 12:24
        #
        - 5 +

        В страхе власти потерять свои позиции. Власть добровольно своих привелегий не отдаст, ее можно только вынудить это сделать.

  • 15.11.2013 12:22
    #
    - 4 +

    Краще б запропонували озброїти особовий склад міліції травматичною зброєю. Чи українці захищаються від якихось інших злочинців?

    Спостерігається доволі цікава тенденція. Працівники внутрішніх справ проти повноцінної короткоствольної зброї на руках в громадян. Пропонують травматичну, дехто пропонує вогнепальну, але з послабленою дульною енергією, що завгодно, тільки не повноцінну короткоствольну вогнепальну зброю. Чого вони бояться?
    Постріл з рушниці може набагато більше біди накоїти, ніж пістолетна куля.

  • 15.11.2013 13:17
    #
    - 0 +

    Ура!

  • 15.11.2013 14:02
    #
    - 1 +

    Господа модераторы, вот зачем вы пишете "вільний продаж"?))). Что за желтопрессная подача?))

    • 15.11.2013 19:12
      #
      - 2 +

      потому что это любимый тезис тех, кто пихает нам это недооружие
      *я не модератор, сорри*

  • 15.11.2013 15:18
    #
    - 2 +

    Не работа, а ее видимость. Ничего иного от господ, не заинтересованных в результате (у депутата есть и травматика, и КНО, часто "наградное") ждать не приходиться.
    А обоснование одно - нас, в отличии от них, ГСО не охраняет и "пушка" не положена. Если и положена, то без права ношения в целях обороны. Впрочем, носить ружье или карабин несколько обременительно...

  • 16.11.2013 19:21
    #
    - 0 +

    Хоть одно решение депутаты приняли на пользу подавляющего числа своих сограждан. Для самообороны лучше гражданской версии боевого пистолета люди ещё ничего не придумали.

  • 19.11.2013 04:23
    #
    - 0 +

    В данном случае правильно сделали!


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати