Зеленський ініціював відміну строкової служби в армії

| Силові структури, Законодавство | Автор: Web admin

Ілюстративне фотоІлюстративне фото

Президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів підготувати та внести на розгляд Верховної Ради законопроект про скасування призову на строкову військову службу з 1 січня 2024 року.

Зеленський у вівторок, 1 лютого, підписав відповідний Указ №36/2022 "Про першочергові заходи щодо зміцнення обороноздатності держави, підвищення привабливості військової служби у Збройних Силах України та поступового переходу до основ професійної армії".

Указ має на меті серед іншого:

"Впровадження моделі інтенсивної системи військової підготовки як можливої альтернативної форми проходження термінової служби та припинення призову громадян України на строкову військову службу з 1 січня 2024 року."

Кабмін має підготувати відповідний законопроект та внести його на розгляд Верховної Ради.

Міноборони має розробити концепцію поступового переходу до формування Збройних сил України на професійній основі.

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 204 , Коментарів: 2 - 3 +
1,0 1 -1 3
Коментарів (2)

  • 02.02.2022 15:58
    #
    - 4 +

    Звичайний піар, бо він хоче йти на другий строк президентства. Таки й же піар, як і закон "про захист тварин від жорстокого поводження", який Зеленський підписав декілька місяців тому. За цим "законом", бродячих собак не можна присипляти, і тепер вони будуть бігати зграями, і рвати людей до смерті, як це відбувається в росії. Він тоді не подумав, підписав цей "закон" - і виставив себе з не найкращої сторони. Ця "ініціатива" з цієї ж категорії - нерозумний піар.

    • 03.02.2022 02:33
      #
      - 2 +

      То, что это тупой ПиАр, верно на все 500%! Уж больно "пианисту" понравилось пребывание у "корыта"!...
      А что касается упомянутого Вами закона, то, с ним всё ещё "веселее"! "Законоблуды-гуманисты", натулили в нём такой бредятины, что даже за убийство явно бешеной лисы - можно схлопотать не только солидный штраф, но и срок!...


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати