34 000 грн штрафу на потреби ЗСУ за перероблений пістолет та наркотик

| Кримінал | Автор: Web admin

Ілюстративне фотоІлюстративне фото

Суд засудив мешканця Калуша за незаконне поводження зі зброєю та за зберігання психотропної речовини.

Про це повідомив Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області.

Суд розглянув кримінальну справу та встановив, що на початку січня 2022  року обвинувачений повертаючись додому, біля лавиці при вході до під’їзду знайшов предмет з вигляду схожий на пістолет чорного кольору в кобурі, який є вогнепальною зброєю.

Усвідомлюючи протиправний характер своїх дій та суспільну небезпечність свого діяння, чоловік зберігав вогнепальну зброю без передбаченого законом дозволу, вирішив собі його привласнити, органам влади добровільно вогнепальну зброю не здав, таким чином придбавши його, приніс до себе додому де  і зберігав.

В подальшому вогнепальну зброю возив із собою в автомобілі. 29.01.2022 року за порушення правил дорожнього руху, працівники поліції зупинили автомобіль під керуванням обвинуваченого. При перевірці документів було помічено предмет з вигляду схожий на пістолет, який є вогнепальною зброєю, про що повідомлено оперативного чергового та викликано на місце слідчо-оперативну групу.

В ході проведення санкціонованого обшуку транспортного засобу було виявлено короткоствольну вогнепальну зброю, яка згідно висновку експерта є гладкоствольним пістолетом, що виготовлений шляхом переробки саморобним способом стартового-сигнального, самозарядного пістолету «Blow TR 14 02», калібру 9 mm Р.А.К., промислового виробництва (Туреччина), що був призначений виключно для подачі звукових сигналів шумовими (холостими) патронами. В конструкції внесені конструктивні зміни у конструкцію ствола – металева заглушка видалена, а газовивідний канал (отвір) закрито. Наданий на дослідження пістолет придатний до стрільби.

Окрім цього встановлено, що на початку січня 2022  обвинувачений, повертаючись додому через двір свого будинку біля лавиці, яка знаходиться при вході до під’їзду знайшов (придбав) порошкоподібну речовину білого кольору, яка містить особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено – PVP (1-феніл–2–піролідин–1–іл–пентан–1–он).

Після цього, чоловік усвідомлюючи, що незаконно придбана ним порошкоподібна речовина білого кольору містить особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено – PVP (1-феніл–2–піролідин–1–іл–пентан–1–он), маючи умисел на незаконне зберігання вказаної психотропної речовини без мети збуту, переніс їх до свого автомобіля. Після обшуку обвинуваченого з рукава куртки виявлено та вилучено поліетиленовий пакет з порошкоподібною речовиною білого кольору, яка відповідно до висновку, містить особливо небезпечну психотропну речовину.

У судовому засіданні чоловік, пояснив, що він справді в січні 2022 року знайшов вогнепальну зброю та вирішив собі  її привласнити. Також ним  було  знайдено  порошкоподібної речовину білого кольору, яку він переніс до автомобіля. У вчиненому розкаюється та просив суд суворо його не карати.

На підставі зібраних доказів, суд оцінив їх в сукупності, та прийшов до висновку, що дії обвинуваченого слід кваліфікувати за ч. 1 ст. 263 КК України, так як він вчинив незаконне носіння, зберігання та придбання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу, та за ч. 2 ст. 309 КК України, так як він вчинив незаконне придбання, зберігання та перевезення  психотропної речовини без мети збуту.

Призначаючи покарання суд врахував активне сприяння обвинуваченого у розкритті злочинів, визнання вини та щире каяття.

Обвинувачений та його захисник у судовому засіданні просили призначити покарання не пов’язане з позбавленням волі, а саме штраф, що з урахуванням воєнних дій, які відбуваються на території України буде доцільним та необхідним для поповнення коштів державного бюджету для потреб воєнного стану.

У підсумковому результаті суд призначив покарання у вигляді штрафу у розмірі 34 000 грн.

Web admin Автор: Web admin11226,1 Переглядів: 708 , Коментарів: 2 - 3 +
0,6 1 -1 5
Коментарів (2)

  • 18.04.2022 12:54
    #
    - 0 +

    Один нюанс к сведению суда - согласно постановления Пленума Верховного Суда Украины №3 от 26.04.2002 Предметы, предназначенные к отстрелу снарядов не смертельного действия НЕ ОТНОСЯТСЯ к разряду огнестрельного оружия! Не говоря уже о том, что вы выносите решение на основании подзаконного акта, забыв указать ЗАКОН! (Оно и понятно - такового Закона в Украине нет!)

  • І знову: "...зберігав вогнепальну зброю без передбаченого законом дозволу..."! Якого закону?! Феміда, як була незряча, то стала ще й тупа!


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати