В Ісландії поліція вперше за 210 років вбила злочинця

| Силові структури, За кордоном, Кримінал | Автор: Web admin
По-русски

Боєць ісландського спецпідрозділу VíkingasveitinБоєць ісландського спецпідрозділу Víkingasveitin

Поліція Ісландії провела першу за двовікову кримінальну історію країни спецоперацію із застосуванням вогнепальної зброї.

Як наслідок було смертельно поранено хулігана, який почав стріляти з вікон свого будинку.

У понеділок вранці мешканець Арбера (східне передмістя Рейк'явіка) сполохав сусідів пострілами. Правоохоронці, які прибули на місце події, евакуювали громадян й спробували розпочати переговори зі зловмисником. Однак 59-річний хуліган, озброєний рушницею, не йшов на контакт.

Тоді поліцейські спробували викурити газом зловмисника, але той почав стріляти з вікон по автомобілях.

Після всього бійці спецпідрозділу взяли штурмом оселю зловмисника, який продовжував відстрілюватися. Одна з куль поцілила в шолом поліцейського, а його колегу врятував щит.

Сам хуліган отримав смертельні вогнепальні поранення і помер у лікарні приблизно о 10:00, розповів комісар поліції Рейк'явіка Штефан Айріксон.

Мотиви поведінки зловмисника ще не з'ясовані. Експертиза встановить, чи знаходився чоловік в алкогольному або наркотичному сп'янінні.

Зі слів голови поліції Ісландії Харальдура Йохансена, ця подія стала безпрецедентною для держави за 210-річну історію існування органів правопорядку. Влада також висловила співчуття родині загиблого злочинця.

Додамо, що в Ісландії мешкає 322000 чоловік і тут зазначений один з найнижчих у світі рівень злочинності. Так, в 2013 році в країні зчинили лише одне вбивство (коефіцієнт 0,3 на 100 тисяч населення). А, наприклад, у 2009 році в Ісландії було зафіксовано чотири смерті від вогнепальних поранень, з них: одне самогубство і один нещасний випадок.

Низький рівень злочинності в Ісландії скидається особливо незвичайним на тлі вільного обігу вогнепальної зброї.

Країна гейзерів входить у 15 найбільш озброєних держав світу. "Ствол" має кожен третій остров'янин, а загалом в Ісландії зареєстровано 90 тисяч одиниць вогнепальної зброї.

1,0 1 -1 1
Коментарів (1)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати