Монастирський розповів про необхідність мати короткоствол вдома. Чим українцю захистити себе на вулиці?

| Законодавство, Легалізація КНЗ | Автор: Web admin

Міністр внутрішніх справ Денис МонастирськийМіністр внутрішніх справ Денис Монастирський

Післявоєнний заклик здати зброю "не буде почутий" українцями, оскільки "більшість з них, як і раніше, почуватимуться в небезпеці", і тому потрібно дозволити законно купувати та зберігати вдома короткоствольну вогнепальну зброю.

Про це Bloomberg News заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Він виступає за послаблення обмежень на зброю для цивільних, зазначили в агентстві, оскільки вторгнення Росії "змінює ставлення до більш відкритого володіння вогнепальною зброєю".

На думку голови МВС, велика війна показала, що десятки тисяч одиниць зброї, зокрема штурмової, які влада роздала силам оборони, – прямий доказ, що українці вміють відповідально поводитися зі зброєю.

"Це причина, через яку я вважаю, що можна дозволити купувати та зберігати пістолети вдома", – зазначив він.

Монастирський стверджує, що законне володіння "короткостволом" буде запобіжним заходом в очікуванні, як пише Bloomberg, "різкого повоєнного зростання злочинності". Він повідомив, що у Раді готується до другого читання законопроєкт про обіг цивільної зброї, який буде готовий "протягом двох місяців".

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

0,666666666667 1 -1 6
Коментарів (10)

  • 24.06.2022 07:03
    #
    - 5 +

    То есть, этот идиот - упорно ратует за рост уличной преступности?!...
    Кто назначает на такие высокие должности - особей, не способных построить, даже самую простую логическую цепочку, отражающую взаимосвязь уровня уличных преступлений - с наличием у потенциальных жертв оной, эффективного средства противодействия(пистолетов и револьверов)?!...

    • 28.06.2022 22:10
      #
      - 3 +

      Кого обрали громадяни України на виборах, ті призначають міністрів ідіотів. Дуже ще поширена гоплофобія ще з радянських часів.

  • 27.06.2022 02:32
    #
    - 6 +

    Підозра що чинний очільник мвс є не надто розумною людиною в мене виникла іще тоді коли він запропонував дозволити поліціянтам "підпрацьовувати" у вільний від роботи час. Держслужбовець однієї з найвищих категорій не знає положень закону про держслужбу? І як така людина могла очолювати парламентський комітет з правоохоронної діяльності? От і зараз він верзе якусь маячню: який зв'язок між автоматичною довгоствольною вогнепальною зброєю, здебільшого необлікованою, та зберіганням вдома облікованої короткоствольної вогнепальної зброї? Майже 60% громадян (з майже 2 млн. що взяли участь у опитуванні) висловились за право носіння КНЗ. Кого цікавить його особиста думка? мвс є виконавчим органом та виконуватиме все що ухвалить парламент. Для більшості пересічних громадян, за виключенням спортсменів, аматорів зброї, колекціонерів тощо, право володіння кнз без права його носіння не матиме сенсу, бо вдома рушниця краща за пістолет. Проте мвс вже намагається закласти до законопроекту корупційну складову під формулюванням "спеціально навчені громадяни", яким пропонують надати право носіння КНЗ.

  • 27.06.2022 10:22
    #
    - 3 +

    Так прийміть нарешті закон з поправками, дайте народу можливість захистити себе і від окупантів і від бандитів. Досить просто молоти язиками, декларуючи свою підтримку. Щось для прийняття закону про народний спротив довго не думали. Дозволили вбивати окупантів, тільки для 80% населення не дозволили для цього мати зброю.

  • 27.06.2022 15:19
    #
    - 4 +

    Господин Монастырский похоже уверен, что у нас нет на улице ни гопников, ни бандитов, ни хулиганов с неадекватами. Так от кого нам защищаться дома? От полиции?

  • Скажу как житель аккупированного города. Общался со знакомыми и друзьями. Если бы у нас было до войны штумовое оружие, т.е. АКМ, АК74, AR 15/10 с режимом автоматического огня, пистолеты, то сейчас в моем городе орки не ходили бы в магазин за пивом в тапочках.
    Большой плюс в том, что у местных ментов - предателей данные только по гладкому. Он русню не интересует, ибо с точки зрения войнушки это не серьезно. Данные по нарезному и по резинострелу в обласном разрешилове и чейчас досупа к этим данным у предателей и русни нет. Т.е. они не знают на какие адреса идти и собирать нарезное и резинострелы.
    Очень хорошо, что легким движением релодингового пресса резиновый патрон превращается в нерезиновый. При творческом подходе и правильном выборе резинострела он превращается в нерезинострел.
    Минус в том, что даже то легальное оружие что есть, его мало и его нет у 90% народа, который может и хочет сопротивляться.
    Меня аж коробит от мысли, что после освобождения города менты будут самозабвенно пытаться пришить мне статью за беззаконное обращение с оружием, если им пощасливится найти у меня нелегальное, будь то переделанный под боевые пневматический макар, РПГ 22 или АК74.
    Лично я считаю, что граждане должны иметь право и возможность приобрести, владеть, носить, использовать любое оружие. От Марголина до Баррета, в том числе, автоматическое штурмовое оружие.

  • 29.06.2022 11:39
    #
    - 5 +

    Нахрена мне дома пистолет? Это оружие созданное в первую очередь для личной самообороны. Это касается даже личного оружия офицера в армии. Пистолет создан для постоянного скрытого или открытого ношения, а не для хранения.
    Ну нахрена, например покупать автомобиль при законодательно закрепленном праве его использования только в пределах гаража?

  • 01.07.2022 20:09
    #
    - 1 +

    Підозра в тому шо ці владники є уєб.нами і грають на руку Московії,,,,в нинішніх реаоіях -відсутність засобів оборони захисту є допомога ворогу!!!

  • Гадаю пан міністр не ідіот . Він просто падлюка, яка лобіює інтереси МВС, як власне і попередні міністри.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати