Даїшники відмовляються брати до рук зброю

| Силові структури, Короткоствольна зброя | Автор: Web admin
По-русски

Співробітники ДАІ відмовляються застосовувати зброюСпівробітники ДАІ відмовляються застосовувати зброю

Співробітники ДІБДР міста Домодєдово не хочуть брати до рук зброї й просять не видавати їм табельні пістолети.

Співробітники ДАІ відмовляються застосовувати зброю, оскільки побоюються стати фігурантами кримінальних справ у випадку, якщо вони застосують її для затримання злочинця.

За інформацією ЗМІ, причиною такої незвичайної поведінки правоохоронців став випадок, котрий відбувся зі старшим лейтенантом Ігорем Антоновим. Того року, 26 серпня, під час переслідування він випадково застрелив порушника.

Правоохоронець патрулював місто Домодєдово, коли завважив підозрілий ВАЗ. На вимогу співробітника ДАІ зупинятися, водій не відповів. Почалася 40-хвилинна гонитва. Порушник кілька разів виїжджав на зустрічну смугу, перетинав перехрестя на червоне світло і навіть вилетів на автобусну зупинку. На щастя, люди того разу не постраждали.

Вже у Москві Антонов спробував прострелити колеса «Жигуля» і випадково поцілив у водія. Ним виявився громадянин Узбекистану, котрий вже був підсудним. Однак родичі убитого поскаржилися на лейтенанта до Слідчого комітету.

Слідчі дійшли висновку, що Антонов перебільшив повноваження. Порушено кримінальну справу за п. «б» та «в» ч. 3 статті 286 КК РФ («Перебільшення посадових повноважень із застосуванням зброї та заподіянням тяжких наслідків»).

Співробітники ДІБДР, колеги Антонова, нагадують про існування статті 23.3 «Федерального закону про поліцію», яка дозволяє застосовувати табельну зброю для зупинки транспортного засобу. Вони впевнені, що Антонов зробив все можливе, щоб зупинити порушника та захистити громадян від небезпеки.

42 співробітника ДАІ написали заяву в профспілку і попросили не видавати їм зброю під час чергування, бо відмовляються стріляти в злочинців-утікачів. Профспілка готує листа до Генеральної прокуратури.

1,0 1 -1 2
Коментарів (3)

  • 09.12.2013 16:49
    #
    - 2 +

    У них есть профспiлка? :)))))

  • 10.12.2013 01:56
    #
    - 0 +

    А застрелил бы русского - всё сложилось бы иначе.

  • 13.12.2013 14:28
    #
    - 0 +

    Хороший намек на то, что не своим делом занимался.
    Ловил преступника, стрелял.
    А должен был тихо окучивать ларьки, брать взятки и покрывать уголовников. Бить несогласных, например..
    И уж точно не иметь ничего общего с мерзким оружием и глупым донкихотством. Это ж ПОЛИЦИЯ, а не какая-то милиция.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати