Нові випробування бойового лазера в США

| Військова зброя та техніка, Технології | Автор: Web admin
По-русски

HEL MD (High Energy Laser Mobile Demonstrator)HEL MD (High Energy Laser Mobile Demonstrator)

Армія США майже місяць випробовувала новий бойовий лазер HEL MD.

Згідно з повідомленням Армії США, випробування проводили з 18 листопада по 10 грудня поточного року на ракетному полігоні «Уайт-Сендз».

Системі вдалося уразити 90 мінометних пострілів та кілька безпілотників. До складу системи входила радіолокаційна станція EMMR, котра виявляє повітряні цілі й передавала їх параметри бойовій системі управління вогнем, яка у свою чергу і контролює лазер.

Потужність лазера – 10 кіловат. Найближчим часом на мобільне шасі планують встановити лазер потужністю в 50 кіловат, який потім буде модернізовано до 100 кіловат. Крім того, покращать системи енергозабезпечення.

HEL MD задуманий для захисту важливих військових об'єктів від крилатих ракет, мінометних пострілів, безпілотників та артилерійських снарядів. Військові вважають, що такі цілі є основними загрозами, з якими стикається Армія США.

Крім того, у листопаді поточного року командування ВПС оприлюднило запит на інформацію про можливість створення лазерної зброї для перспективних винищувачів 6-го покоління, що надходить на озброєння після 2030 року.

1,0 1 -1 2
Коментарів (1)

  • 14.12.2013 23:04
    #
    - 1 +

    Ну тепер торба!
    Танки будуть начищати до дзеркального блиску. Протилазерна броня!


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати