Стрільба з рушниці: що потрібно знати новачкам

| Навчання, Жінки та зброя, Рушниці | Автор: Web admin

Стрільба з рушниціСтрільба з рушниці

Багато кого рушниця може відлякати після першого знайомства, проте за правильної техніки вона може стати вашою улюбленою зброєю.

Оскільки рушниця – це довгоствольна зброя, тримати її потрібно правильно. Її потрібно міцно притиснути до плеча та виробити правильний контакт щоки з прикладом. Досягнути цього можна завдяки певним крокам, про які мова піде далі.

Візьміть рушницю за руківʼя та прикладіть затильник прикладу у природню кишеню свого плеча.

Візьміть рушницю за руківʼя та прикладіть затильник прикладу у природню кишеню свого плеча.Візьміть рушницю за руківʼя та прикладіть затильник прикладу у природню кишеню свого плеча.

Міцно візьміться за цівку та притисніть зброю до тіла.

Міцно візьміться за цівку та притисніть зброю до тіла.Міцно візьміться за цівку та притисніть зброю до тіла.

Розмістіть щоку на прикладі так, щоб ви могли бачити ребро рушниці, але не верхню його частину. Ви повинні дивитись вздовж ребра, а не знизу або зверху.

Розмістіть щоку на прикладі так, щоб ви могли бачити ребро рушниці, але не верхню його частину. Ви повинні дивитись вздовж ребра, а не знизу або зверху.Розмістіть щоку на прикладі так, щоб ви могли бачити ребро рушниці, але не верхню його частину. Ви повинні дивитись вздовж ребра, а не знизу або зверху.

Під час стрільби не відривайте щоку від прикладу і не підкидайте голову. Щока повинна тиснути донизу, утримуючи зброю прямо.

Під час стрільби не відривайте щоку від прикладу і не підкидайте голову. Щока повинна тиснути донизу, утримуючи зброю прямо.Під час стрільби не відривайте щоку від прикладу і не підкидайте голову. Щока повинна тиснути донизу, утримуючи зброю прямо.

Для правильної стрільби потрібно дещо напружити верхню частину тіла – це допоможе контролювати підкидання ствола та робити швидші повторні постріли.

Щоб зрозуміти як це робити, можна взяти рушницю, притиснути щоку до прикладу та покласти ствол на тверду поверхню і тиснути донизу. Мʼязи, які при цьому працюють – це ті ж самі, які допоможуть вам контролювати віддачу під час стрільби.

Якщо після пострілу ви підкидаєте голову, можна зробити наступну вправу: зробіть постріл і одразу ж наведіть зброю на ціль, але не стріляйте. Замість цього, сфокусуйтесь на тому, щоб голова не відривалась від прикладу.

Правильна стійка також має значення – якщо під час стрільби у вас піднімаються пальці на ногах – спробуйте уявити, що ви «вгризаєтесь» ними в землю, або ж просто трохи відведіть домінантну ногу назад – це допоможе контролювати віддачу.

Якщо після цих порад у вас все ще лишились проблеми з віддачею – можна додати мʼяку накладку на затильник прикладу, яка поглине частину віддачі. Можна навіть спробувати інший калібр - .410 замість 12-го.

Або ж просто прийти на стрільбище та спостерігати за людьми – подивитись з чого і як вони стріляють.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11226,1 Переглядів: 377 , Коментарів: 1 - 2 +
1,0 1 -1 2
Коментарів (1)

  • 03.02.2023 13:00
    #
    - 3 +

    Така стійка тільки для цивільних, військові повинні притискали лікті, щоб зменшити свій профіль. Будеш відтопирювати лікті тобі їй відстрелять.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати