У США замислилися про повернення до старомодних способів страти

| За кордоном, Факти, статистика та аналітика | Автор: Web admin
По-русски

В США задумались о возвращении к старомодным способам казниВ США задумались о возвращении к старомодным способам казни

У США запропонували повернутися до старих методів страти: розстрілів, електричного стільця і газової камери.

Такі пропозиції були запропоновані через скорочення запасів медикаментів, які використовуються зараз для страти. Крім того, правозахисники звинувачують владу в тому, що нові медикаменти викликають болісну агонію.

Член Палати представників Генеральної асамблеї штату Міссурі республіканець Рік Бреттін (Rick Brattin), зокрема, запропонував повернутися до практики розстрілів. За його словами, він піклується про сім'ї, які очікують якнайшвидшого виконання вироку для вбивць їхніх близьких. Бреттін зазначає, що в нинішніх умовах смертні вироки часто й подовгу розглядаються в суді, не раз їх здійснення відкладали на роки чи навіть десятки років. З такою ж пропозицією виступив і парламентарій з Вайомінгу.

Генеральний прокурор штату Міссурі спільно з представниками місцевого парламенту виступили за повернення газових камер. Ще один законодавець з Вірджинії запропонував дозволити страту на електричному стільці, як альтернативу смертельній ін'єкції.

Американські штати почали переходити на смертельні ін'єкції, як до вищої міри покарання в 1980-х роках. Тоді було прийнято вважати, що введення сильнодіючих седативних препаратів або медикаментів, котрі призводять до зупинки серця, буде більш гуманним способом страти, ніж повішення або розстріли.

Разом з тим політики стверджували, що вдасться зменшити фізичні страждання засуджених. Тим часом у деяких штатах (наприклад, Алабамі, Флориді і Кентуккі) засуджені на страту досі можуть обрати між смертельною ін'єкцією та електричним стільцем, а засуджені у Делавері, Нью-Гемпширі і Вашингтоні мають право вибрати страту через повішення.

Загалом, кількість страт у США постійно скорочується. У 2013 році було страчено 39 чоловік, тоді як в 1999 році їхня кількість була більш ніж удвічі вище. Багато в'язниць останнім часом скаржаться на скорочення запасів смертельних медикаментів через відмову європейських фармацевтичних концернів продавати їм свою продукцію для страт. Крім того, правозахисники звертають увагу на неефективність цих препаратів, які можуть викликати майже півгодинну агонію.

Коментарів (3)

  • 30.01.2014 15:37
    #
    - 0 +

    Гильоины забыли. У них же на складах пыляться. Что-то около 20 тысяч штук.

    • 30.01.2014 16:44
      #
      - 0 +

      Пруф?

      • 30.01.2014 18:09
        #
        - 0 +

        Погуглите "coffins FEMA", в найденом поищите документальные фильмы. Я, к сожалению, названия фильма не помню. Отдельно чисто про гильотины не было, в фильме был большой сюжет про них с пруфом.
        Вот этот крендель снял - ru.wikipedia.org
        Там фильмография есть.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати