Вища ступінь бойової готовності: як це виглядає зсередини

| Військова зброя та техніка, Силові структури | Автор: Web admin

Військови навчанняВійськови навчання

Визначені військові частини Міноборони приведені в вищу ступінь бойової готовності.

Тож в будь-який момент вони готові до марш-кидка в район бойового призначення.

«Час на вихід і виконання завдань мінімальний. Кожному військовослужбовцю виданий або автомат Калашникова, або кулемет, або снайперська гвинтівка. Виданий відповідний комплект боєприпасів до цих видів зброї. Видані гранати, і на кожну зброю – той комплект, який необхідний відповідно до наказу Міністра оборони», - говорить командир 72-ї окремої механізованої бригади Андрій Грищенко.

Особовий склад танкового батальйону зайнятий укладанням боєкомплектів. «Ця машина БМП 2К - моя командирська машина, боєприпаси, які використовуються на цій машині, 30 мм боєприпаси - 500 одиниць», - каже командир першого механізованого батальйону Іван Гораз.

Також військові завантажують кулеметні стрічки. «Спорядження стрічок до кулемету ПКТ 1250, і стрічки до кулемету НСВТ - 300 патронів», - говорить командир танкового батальйону Олександр Поляков. Рота снайперів – зразкова. Прицільна дальність снайперської гвинтівки - 1300 метрів. У хлопців чудові показники в навичках стрільби не лише у складі механізованих підрозділів.

«А так само снайпери можуть діяти в складі снайперських груп для ведення розвідки шляхом спостереження, а також здійснювати елементи диверсійних дій», - каже командир роти снайперів Олександр Портяненко. Робочий день у казарменому режимі нині продовжений до 10 годин.

«Морально-психологічний стан особового складу на високому рівні. Ми готові до виконання любих поставлених завдань. Будьте впевнені, ми її виконаємо!», - говорить командир роти «Житомир» Іван Войтенко.

Крилаті піхотинці – так називають вояків 95-ї житомирської бригади. Десантники також несуть службу в бойовому режимі. Підйом о шостій ранку, і відпрацювання штатних наказів. Це - один із небагатьох елітних десантних підрозділів України, який може виконувати надскладні завдання на території своєї держави і в тилу ворога.

«Майже всі військовослужбовці мають досвід виконання бойових та миротворчих завдань з військовослужбовцями інших армій світу. Штаб бригади повністю інтегрований і готовий працювати у складі штабів багатонаціональних сил. У тому числі і провідних армій світу», - каже командир 95-ї окремої аеромобільної бригади Михайло Забродський.

У частині – лише солдати-контрактники. Строковиків востаннє призивали минулої осені. Усі десантники вірні присязі та своєму військовому обов’язку, незважаючи на інтернаціональний склад бригади. Разом з українцями служать 14 росіян і 2 поляки.

«Не потрібно нікого просити, нікого не треба заставляти. Всі люди прийшли сюди добровільно, всі люди знають навіщо вони сюди прийшли. Вони готові виконувати свій громадянський, конституційний і військовий обов’язок», - підкреслює командир взводу снайперів Євген Гончар. Нині у військовій частині розгорнуті блокпости з бронетранспортерами, озброєні патрулі контролюють весь периметр військового містечка.

1,0 1 -1 10
Коментарів (16)

  • 06.03.2014 18:01
    #
    - 4 +

    Ждать нападения ежесекундно достаточно тяжело..
    Не позавидуешь сейчас нашим ребятам в армии.

    • 07.03.2014 02:03
      #
      - 0 +

      Вы же читаете - работа у них такая. А чтоб ежесекундно не ждать, на то разведка есть. :)

  • 06.03.2014 20:51
    #
    - 2 +

    Вот так мы неожиданно вспомнили, что есть такая профессия - родину защищать. Поздно, но лучше поздно, чем никогда.

    • 07.03.2014 01:11
      #
      - 0 +

      Народ, который не желает кормить свою армию, будет кормить чужую...

      • 07.03.2014 02:01
        #
        - 0 +

        Так точно. И дай Бог, чтобы политики в спешке не забыли эту древнюю мудрую мысль.

    • 07.03.2014 14:03
      #
      - 0 +

      www.socportal.info

      Национальная гвардия - то что нас спасет, нужно принимать законы и формировать!

  • 07.03.2014 11:37
    #
    - -2 +

    Все будет хорошо!)

  • 07.03.2014 21:50
    #
    - -2 +

    Введите такой функционал сайта, как переводчик. Я не говорю на украинском языке, но я говорю на втором официальном - русском.

    • 08.03.2014 10:44
      #
      - 2 +

      Уважаемый Руслан!
      Это «УКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ ВЛАСНИКІВ ЗБРОЇ»
      Украинская, понимаете? Вы являетесь гражданином другого и в данный момент, не очень дружественного, нам государства. Так, что ваше требование звучит, по меньшей мере, странно. Если, Вы не заметили, мы общаемсмя на разных языках (я на русском), многие на украинском и отлично понимаем друг друга.

      • 08.03.2014 10:50
        #
        - -2 +

        Уважаемый Игорь!
        Это не требование, а всего лишь пожелание. В прошлом я из Макеевки и так сложилось что у нас не говорят (не говорили) на украинском языке. Я уверен что я не один такой во всей Украине. Не смотря на то что я ныне проживаю на территории России, никак не принимается что эти две страны могут стать не дружественными.

        • 08.03.2014 12:13
          #
          - 2 +

          Ребята! Не мы пришли на вашу территорию. Ваш призидент ввел воиска, при этом лишив их знаков территориальной пренадлежности и теперь открещевается от них. Де-юре они просто вооруженные бандиты, хотя де-факто солдаты российской армии.
          Как ВЫ уже поняли, не все на этом форуме, в восторге от нынешнего положения дел в правительсве и стране. Но Страна наша и разгребать это дерьмо нам.

      • 08.03.2014 10:56
        #
        - -3 +

        Я тоже не все понимаю. Если бы я знал хотя бы плоский....( но его я тоже не знаю...Я знаю многих Украинцев которые много чего не понимают на Украинском, особенно слова как "кiт" Сверху есть выбор языка но это как то не очень работает. Мы же за равноправие....

        • 08.03.2014 16:20
          #
          - 1 +

          Ну у Вас два пути: или пользоваться этим: translate.google.ru или учить украинский язык, заметьте, никто из граждан Украины не жалуется.
          На русском оружейном форуме "ганс.ру" общаются люди со всего мира и никто не заявляет языковых претензий .
          По работе много приходится искать техническую и другую информацию на мировых сайтах. Что то я понимаю, а что то перевожу тем же "гугловским" переводчиком и нормально.

  • Я щось не думав що доживу до тролів на цьому сайті.
    Коментарі які є нижче, чомусь були написані в інших статтях, один в один.
    Егейй народ нас тролять. Не ведіться.

    Руслан Бектемиров
    Это не требование, а всего лишь пожелание. В прошлом я из Макеевки и так сложилось что у нас не говорят (не говорили) на украинском языке. Я уверен что я не один такой во всей Украине. Не смотря на то что я ныне проживаю на территории России, никак не принимается что эти две страны могут стать не дружественными.

    Михаил Митрушкин
    Я тоже не все понимаю. Если бы я знал хотя бы плоский....( но его я тоже не знаю...Я знаю многих Украинцев которые много чего не понимают на Украинском, особенно слова как "кiт" Сверху есть выбор языка но это как то не очень работает. Мы же за равноправие....

    • 10.03.2014 11:13
      #
      - 0 +

      Скоріш, за все, провокатори. Але не дочекавшись привіду почати срач, зникли.

  • 11.03.2014 10:28
    #
    - 0 +

    Військови - військові під зображенням. Або поставте Орфус ;)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати