В США почався ажіотажний попит на збройові глушники

| За кордоном, Аксесуари , Факти, статистика та аналітика | Автор: Web admin
По-русски

В США почався ажіотажний попит на збройові глушникиВ США почався ажіотажний попит на збройові глушники

За минулий рік в США обсяги продажів глушників для вогнепальної зброї збільшилися відразу на 37%. Якщо в 2012 році їх продали трохи більше за 350 тис., то в 2013 році – вже півмільйона.

А для того, щоб зареєструвати цей аксесуар в Бюро з контролю над обігом алкоголю, тютюну, вогнепальної зброї та вибухових речовин, потрібно «простояти» 9-місячну чергу.

Теперішня хвиля ажіотажного попиту на зброю та аксесуари до неї – вже друга за останні два роки. Після бійні в школі Ньютаун в грудні 2012 року, за правду постало питання про заборону на купівлю зброї, і багато хто відразу ж кинулися до магазинів купувати гвинтівки.

Однак закон так і не ухвалили, а на руках у населення виявилася величезна кількість вогнепальної зброї, і тепер власники купують різні аксесуари до своїх гвинтівок і карабінів: глушники, лазерні приціли, рукоятки та затвори.

Щодо глушників, їхній продаж і використання регулюються Національним законом «Про вогнепальну зброю» від 1934 року. Застосовувати їх можна у 39 штатах США. Охочі придбати глушник мають відправити в Бюро з контролю над обігом алкоголю, тютюну, вогнепальної зброї та вибухових речовин своє фото і відбитки пальців, а також заплатити податок – $ 200. Ціни не з дешевих: іноді такий аксесуар коштує навіть більше за саму зброю.

У противників продажу глушників ці аксесуари асоціюються зі злочинцем в масці і з пістолетом в руці, який ховається в темному провулку.

Захисники глушників, навпаки, кажуть, що полювати з ними зручніше, а також можна тренуватися у стрілянні, не турбуючись, що когось налякати.

1,0 1 -1 3
Коментарів (5)

  • 12.05.2014 16:32
    #
    - 0 +

    "...ї, і тепер власники купують різні аксесуари до своїх гвинтівок і карабінів: глушники, лазерні приціли, рукоятки та затвори."
    А навіщо їм затвори?

  • 12.05.2014 17:42
    #
    - 0 +

    Скорее берегут свой слух =)

  • Возникает два вопроса:
    1. Зачем такая специфическая вещь как глушитель простому
    человеку? Где из него стрелять?
    2. Почему так дорого? Ведь глушитель по устройству прост. Для опытного токаря сделать его не составит труда. По сути это трубка, разделенная несколькими перегородками.

    • 12.05.2014 21:52
      #
      - 1 +

      В мисливських магазинах глушник для АК коштує 4000 грн. Неможу зрозуміти чому така ціна, і через це приватні токарі хочуть третю частину від цієї суми приблизно 3000 грн.

  • 13.05.2014 01:21
    #
    - 0 +

    лучший глушитель - верьте мне люди - масляный автомобильный фильтр - там даже резьба есть - звук выстрела от винтовки не слышен. стоит копейки. в разобранном виде - не создает проблем с законом.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати