У батальйоні «Азов» ініціативу президента щодо перемир'я вважають помилкою

| Політики та зброя, Силові структури, Тероризм | Автор: Web admin
По-русски

У батальйоні «Азов» ініціативу президента щодо перемир'я вважають помилкоюУ батальйоні «Азов» ініціативу президента щодо перемир'я вважають помилкою

Перемир'я на території Донецької і Луганської областей, запропоноване президентом України Петром Порошенком, дасть можливість зміцнитися терористам, що може призвести до загибелі багатьох людей.

Таку думку висловив заступник командира батальйону «Азов» Ігор Мосійчук.

«Вважаю помилковою цю ініціативу президента. З одного боку, він хоче показати світові, що ми налаштовані на світ, але з іншого боку, треба реально дивитися на речі. У нас не АТО, у нас війна, і мир у такому односторонньому порядку піде тільки на шкоду. З ким укладати мир? З Гіркіним, Бісом, російськими козаками?», – сказав пан Мосійчук.

Він також зазначив, що при перемир'ї наші війська з території Донбасу не виведуть, але їм заборонять використовувати вогнепальну зброю і проводити операції по знешкодженню терористів.

«Хлопці опиняться в такому положенні, як наші війська, коли окупували Крим – вони будуть стояти в стороні, поки терористи на їхніх очах будуть зміцнюватися, озброюватися, грабувати установи і так далі. Я говорив не з одним затриманим терористом і знаю, що кудись звідси їхати або припиняти війну вони не збираються», – зазначив заступник командира батальйону.

«З таким же успіхом можна вести переговори безпосередньо з Януковичем, тому що саме Сім'я найбільше фінансує терористів. Пушилін учора, знаючи про ініціативи президента, заявив про створення регулярних військ Новоросії. Вони не чують Київ», – підкреслив пан Мосійчук.

Він також зазначив, що оголошення перемир'я «може мати дуже негативні наслідки».

«По-перше, не будуть терористичні групи, які діють на Сході, виконувати це перемир'я. У результаті може загинути багато людей. По-друге, за ці десять днів терористи зміцняться, побудують нові блокпости і завезуть нову зброю. По-третє, закрити кордон за 10 днів не вдасться. Для цього потрібно не менше двох місяців, тому що 200 км – це тільки реально відкритий кордон, але є ще дірки в кордоні. Разом це близько 500 км», – вважає пан Мосійчук.

На його думку, Верховна Рада повинна прийняти рішення про збільшення кількості прикордонних застав і прикордонних військ.

«Я сам там був і знаю, що через кордон можна вільно пройти. Що заважає терористам? Зараз йде мова про те, щоб зняти людей з блокпостів і поставити їх на кордон. А що буде з блокпостами? На них повернуться терористи? Або поставимо на них дітей з Нацгвардії. Я маю на увазі не добровольців, а дітей з учорашніх Внутрішніх військ, яким по 18 років. Практика показала, що вони не здатні ефективно діяти», – заявив заступник комбата.

«Моя думка – треба закривати кордон і пригнічувати терористів, як це успішно зробили в Маріуполі і Щасті. Можливо, це потрібно робити більш обдумано, скоординовано, за планом. Треба також налагодити нормальне забезпечення бійців. Тому що, в той час як міліція Донбасу ходить зі стрічками ДНР, співпрацює з терористами і отримує зарплату із наших з вами податків, добровольцям досі нічого не платять. Це при тому, що більшість підрозділів офіційно підпорядковуються МВС або Міноборони», – зазначив він.

Нагадаємо, 14 червня президент Петро Порошенко у зверненні до українців заявив, що головною темою порядку денного засідання Ради національної безпеки і оборони 16 червня стане, в тому числі і питання щодо впровадження мирного плану на Донбасі.

Автор: Лілія Дворецька

0,6 1 -1 5
Коментарів (8)

  • 17.06.2014 16:44
    #
    - 7 +

    Почти один в один мое мнение и Мосийчука совпадает. Дать колорадам время - это увеличить количество убитых и раненых. Никуда они не пойдут и сдаваться не будут - их надо вырезать на корню, как раковую опухоль с тела государства. А ждать что опухоль "сама рассосется" это только подвергать риску заражения всю страну.
    А тем временем росопуты войска у границы концентрируют.

    • 17.06.2014 19:37
      #
      - 0 +

      Мне кажется или мой Донбасс сливают?

      • 17.06.2014 19:47
        #
        - 0 +

        Кажется что сливают. Одно решение бессмысленнее другого. Даже будь в нашем правительстве законченные олигофрены, и то можно было бы решения умнее придумать. А тут на лицо явный саботаж.

  • 17.06.2014 17:05
    #
    - 5 +

    Цю ініціативу вважає помилкою не тільки заступник командира батальйону «Азов». Кожна хвилина перемир'я - додатковий козир в колоду рашистів.

  • 17.06.2014 23:09
    #
    - 1 +

    От Порошенко ждали действий,а он тянет резину...

    • 18.06.2014 12:13
      #
      - 2 +

      Это было большой ошибкой ждать от него чего-то нового, чего мы не видели при Ющенко или Януковиче. Не могу понять, как вся страна на него купилась.

      • 22.06.2014 22:39
        #
        - 0 +

        С одной стороны оно вроде вполне предсказуемо и оправданно... Но с другой - просто, блин, слов нет. Какая нахрен революция?? Люди что были баранами, тем и остались:(
        В то время, когда нужен, как никогда, РЕАЛЬНЫЙ Вождь, готовый встать во главе дружины... как, ну кааак, можно надеяться на всю эту политоту?
        А так выходит, что мы сами... практически каждый в одиночку против оравы кровожадных дебилов с ватными мозгами.

  • 23.06.2014 00:22
    #
    - 0 +

    Всі забули хто на Банковій 01.12.2013 кричав - це провокація у нас мирна акція.... Мирна акція триває....
    Дуже сумно, боляче та шкода загиблих патріотів України.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати