Федеральний суддя заявив, що американці не повинні захищати себе

| Законодавство, Самооборона, За кордоном | Автор: Web admin
По-русски

Запис з відеокамери в аптеціЗапис з відеокамери в аптеці

У штаті Мічиган керівництво мережі аптек Walgreens звільнило співробітника за те, що той застосував зброю, коли захищався від грабіжників.

А апеляційний суд ухвалив, що мережа аптек вчинила правильно.

Звільнений продавець – Джеремі Хоуен – має дозвіл на приховане носіння зброї. У 2007 році, після того, як його вперше пограбували в цій самій аптеці, він попрохав компанію вжити заходів і встановити тривожну кнопку. Але компанія відмовила, і він вирішив отримати дозвіл на приховане носіння і ходити на роботу зі зброєю.

І ось, 8 травня 2011 року, в аптеку, де працював Хоуен, увійшли двоє озброєних грабіжників. Один з них перестрибнув через стійку, направив зброю на продавця і натиснув на спускний гачок, але зброя не вистрілила. У відповідь, Хоуен вихопив свій пістолет і почав стріляти, після чого грабіжники покинули магазин.

Walgreens pharmacist shooting at robbers

Через 5 днів, мережа Walgreens обвинуватила Хоуена у порушенні політики компанії стосовно зброї і повідомила, що він повинен звільнитися сам, або його звільнить компанія. Він обрав другий варіант і подав разом з тим позов до суду.

Він заявив, що звільнення за таких підстав – це порушення його права на самозахист і права на приховане носіння зброї.

Окружний суд виніс постанову на користь мережі аптек. Потім Хоуен подав апеляцію. Але й там його доводи про те, що працюючи в компанії з чітким негативним ставленням до зброї, він мав право на самозахист, і його не мали права звільняти, були відхилені.

Ось що написала федеральний суддя Карен Нельсон Мур у своєму вердикті: «Напевно, Хоуен вирішив, що носити зареєстрований пістолет і не боятися відповідних заходів збоку роботодавця, передбачає собою право на використання цього пістолета на території компанії для самозахисту, не боячись відповідних заходів збоку роботодавця».

Суддя також додала, що Хоуен не навів жодного доказу того, що в штаті Мічиган установлено на законодавчому рівні право на самозахист.

Також було сказано, що закон про самозахист не дає необмеженого права на самозахист. Він лише надає потенційний захист від кримінального переслідування збоку штату.

Це зовсім не перший такий випадок. Минулого жовтня робітник заправки в штаті Нью-Гемпшир був звільнений за те, що запобіг пограбуванню. А в лютому минулого року, менеджер банку була звільнена за носіння зброї на роботу в несприятливому районі.

Коментарів (7)

  • 21.06.2014 13:34
    #
    - 3 +

    Долбо...бы!
    Нужно было чуваку открыть сейф и дать им спокойно все вынести, раз работодатели такие идиоты.

    • 21.06.2014 17:48
      #
      - 1 +

      думаю работодателям все равно. Им пофигу что сотрудника могут убить или не убить, но защитив деньги, он лишил их страховки - уволен.

    • 21.06.2014 23:08
      #
      - 2 +

      Он не сейф защищал, а свою жизнь: "направив зброю на продавця і натиснув на спускний гачок, але зброя не вистрілила".
      Маразм в Америке крепчает. Эту сеть аптек надо пикетировать с помощью NRA, бездарного адвоката, который его защищал, просто застрелить, а на судью подать жалобу в Верховный суд.
      Что-то в Америке Украиной стало попахивать – появились маразматики у власти.

  • 22.06.2014 09:31
    #
    - 1 +

    Идиоты... Если бы полиция такие вещи могла отрабатывать и предотвращать - тогда да, но это невозможно в принципе.

  • 23.06.2014 12:59
    #
    - -1 +

    Вот что происходит со страной, когда у президента неправильный цвет кожи.

  • Потрібно щоб ця федеральна суддя себе захистила зі зброєю в свому залі засідання і її потім звільнили. Подивився я б як вона заспівала тоді.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати