В Америці намагаються впровадити заборону на напівавтоматичну зброю зі змінними магазинами

| Політики та зброя, За кордоном, Законодавство | Автор: Web admin
По-русски

В Америці намагаються впровадити заборону на напівавтоматичну зброю зі змінними магазинамиВ Америці намагаються впровадити заборону на напівавтоматичну зброю зі змінними магазинами

Тактика антизбройового лобі, як завжди сходить до двох основних пунктів: заборона на короткоствольну зброю і заборона на «штурмову зброю», яку вони традиційно визначають за зовнішніми ознаками, а не за особливостями конструкції.

У своїй статті Джош Шугарман з Центру з контролю над насильством, про їхні «чесні» принципи ми вже писали раніше, запропонував заборонити напівавтоматичну зброю зі змінними магазинами.

Сподіваючись, що читачі позбавлені логіки, він стверджує, що поява такої зброї в США є «унікальною» подією. Про те, що культовий пістолет Джона Браунінга Model 1911 калібру .45 ще 3 роки тому відсвяткував свій столітній ювілей, автор «забув».

Ухвалення цієї заборони призведе до припинення виробництва всіх сучасних напівавтоматичних пістолетів і гвинтівок, котрі складають левову частку в продажах нової зброї на території США.

Засуджуючи інноваційні рішення, що використані при виробництві зброї, Шугарман стверджує, що «озброєна злочинність в США процвітає внаслідок появи напівавтоматичної зброї та знімних магазинів. Це провина всієї зброю від напівавтоматичних пістолетів до напівавтоматичних штурмових гвинтівок». Він вимагає прибрати штурмову зброю з вулиць і полиць магазинів та взагалі заборонити вогнепальну зброю.

У 1994-2004 роки до штурмової зброї залічили гвинтівки з двома і більше антабками. За цей час було виготовлено й продано 730 000 гвинтівок AR-15 з однією антабкою. Наразі заборону зняли і тільки за 2012 рік було продано 800 000 гвинтівок AR-15 з повним набором антабок.

Хоч ця заборона незначною мірою вплинула на обіг зброї, та Центр все одно заявив, що «нам нарешті вдалося прибрати з вулиць Америки зброю війни».

Також Шугарман стверджує, що критерії, котрі використовуються для класифікації зброї як штурмової (байонетні кріплення під багнет, підствольний гранатомет, глушник та полум’ягасник) – не об'єктивні.

На його думку найбільш характерними особливостями штурмової зброї є:

1) Використання магазинів підвищеної ємності;

2) Руків’я пістолетного типу або із отвором під великий палець;

3) Ствольна ручка або накладка.

Тут варто звернути увагу на те, що зброя, яка може використовувати «маленькі» магазини, як правило, може використовувати і «великі». Таким чином, під заборону має потрапити вся зброя зі змінними магазинами, чого й домагається Шугарман.

Він хоче, щоб у громадян США залишилися лише револьвери, буцімто – це «традиційна та найпопулярніша зброя в США до початку 1980-хх років» і наполягає, що вона «безпечна для суспільства».

Можливо, пан Шугарман міряє по своїй мірці. Стрілець-спортсмен Джеррі Мікулек у своєму ролику наочно демонструє, що стріляти й перезаряджати револьвер можна так само швидко, як і пістолет. Крім того, за результатами досліджень для Конгресу США, більшість інцидентів зі смертельним результатом сталася саме із застосуванням револьверів, а не пістолетів.

Звісно, що Центр з контролю над насильством повинен відпрацьовувати мільйонні кошти від антизбройового лобі. Однак викликає занепокоєння той факт, що постійне повторення одних і тих самих перекручених фактів може призвести до того, що суди, законодавці та громадськість почнуть приймати їх за чисту правду.

1,0 1 -1 1
Коментарів (11)

  • 25.06.2014 11:31
    #
    - 7 +

    Сахарный человечек - клинический долбо...б (сорри за мой хранцузский)...

  • 25.06.2014 12:07
    #
    - 0 +

    Я вот пока только не могу понять, кто финансирует всю эту антиоружейную истерику? Кому выгодно?

    • 25.06.2014 12:45
      #
      - 0 +

      Разве ответ не очевиден?

    • 25.06.2014 14:03
      #
      - 2 +

      Не всегда цель - прямая экономическая выгода. Целью может быть зарабатывание политического рейтинга. А уже политический рейтинг можно конвертировать в финансовые результаты

    • 25.06.2014 14:44
      #
      - 2 +

      Те, у кого имеется хорошо вооруженная охрана)))

    • 25.06.2014 16:55
      #
      - 0 +

      может быть не все так очевидно. в прошлый раз когда в Штатах пытались запретить штурмовое оружие из магазинов вымели все что можно и даже всякую херню, что лежала годами.

      может быть людям понравилось? и они решили опять обновить ассортимент?

  • 25.06.2014 17:51
    #
    - 0 +

    Я не могу передать словами мои мысли...

    www.youtube.com

  • 25.06.2014 21:58
    #
    - 0 +

    В ШТАТАХтакое оружейное лобби что остальные податрутся,не раз уже пытались

  • Ну тоді "наші" запроданці точно нам не дозволять, якщо в їх улюблених штатах хочуть заборонити

  • 26.06.2014 01:29
    #
    - 0 +

    Сахарному надо посоветовать лоббировать запрет на казнозарядное оружие. )))

  • 26.06.2014 12:33
    #
    - 1 +

    сказочный долбо...б. Ему надо подарить два презерватива-один, что-бы больше таких не делал, а другой одеть на голову, что-бы все видели кто он такой. От что значит человеку нечем заняться.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати