Народний фотопроект «Вільні люди мають зброю»

| Законодавство, Легалізація КНЗ | Автор: Web admin
In English

Народний фотопроект “Вільні люди мають зброю”Народний фотопроект “Вільні люди мають зброю”

28 вересня на CСК Сапсан відомий український фотохудожник Ігор Гайдай та Українська асоціація власників зброї вперше в історії нашої держави створили масштабний фотопортрет «Вільні люди мають зброю».

Сотні українців у цивільному, але зі зброєю у руках, продемонстрували свою єдність та рішучість відстоювати мир і безпеку своїх родин і своєї держави.

До участі у проекті долучилися сотні людей, а підтримали його тисячі українців. Адже організатори поставили за мету продемонструвати світові, що українці прагнуть миру, проте готові у будь-який момент стати на захист своєї країни, і це мають знати як наші друзі, так і наші вороги.

Ігор Гайдай: «Задум цього проекту виник як мій відгук на ситуацію в Україні – і на відкриту агресію з боку Росії, і на те кричуще становище, яке склалося навколо питання щодо Закону про зброю. Це не перший мій досвід створення масштабних колективних фотопортретів – один із них, за участі понад 1500 осіб, увійшов до Книги рекордів України.

Проте вперше я працював з такою концепцією: цивільні зі зброєю,причому не тільки чоловіки або жінки, але цілі родини. Це відображення нашого часу: країна у стані війни, в обігу знаходиться велика кількість нелегальної зброї,і ми мусимо подбати про те,щоб захиститися. І ми хочемо робити це у законний спосіб.

Тому ця робота – мій підпис під листом до Президента П.Порошенка з вимогою посприяти ухваленню закону про зброю, а також моє звернення до тих, хто хоче продовжувати агресію - як зовнішню, так і внутрішню. І,звісно,це послання до тих,хто на передовій: вони мають знати,що тил – надійний.»

Георгій Учайкін, голова наглядової ради УАВЗ: «Ми хочемо повернути своє споконвічне право на захист власного життя та не хочемо утримувати на своїх плечах неприйнятну для суспільства кількість міліціонерів, не здатних нас захистити. Водночас ми розуміємо, що сьогодні Верховна Рада не здатна навіть імітувати свою законотворчу діяльність, тому, на нашу думку, в ситуацію має втрутитись Президент України.

Ми сподіваємось, що у керівництва України є розуміння того, які ризики очікують на країну найближчим часом, і тому необхідно якнайшвидше ухвалити «Закон про цивільну зброю і боєприпаси», що дозволить також суттєво приборкати ринок нелегальної зброї.

На жаль, наше попереднє звернення до Президента було проігноровано, тому ми вирішили візуалізувати наші вимоги. Ми змушені переходити у наступ, і нас вже не мають стримувати розмови про те, що зараз війна і не час критикувати владу та дошкуляти їй зі своїми ініціативами.»

Усі присутні поставили свій підпис під Зверненням до Президента України Петра Порошенка з вимогою вжити всі необхідні кроки задля реєстрації, розгляду та ухвалення Верховною Радою України Закону «Про цивільну зброю і боєприпаси».

Учасники події отримали безкоштовні юридичні консультації від Parasol Social Project з питань оформлення дозволів на придбання зброї, пройшли тренування з початкової медичної підготовки, а також взяли участь у благодійному аукціоні, кошти від якого будуть скеровані на потреби поранених українських військових.

Окрема подяка магазину Арм Еліт за надані лоти для благодійного аукціону.

Скачати фото у великому розмірі.

Фотопроект УАВЗФотопроект УАВЗФотопроект УАВЗФотопроект УАВЗфотопроект УАВЗфотопроект УАВЗфотопроект УАВЗфотопроект УАВЗфотопроект УАВЗфотопроект УАВЗфотопроект УАВЗфотопроект УАВЗфотопроект УАВЗфотопроект УАВЗфотопроект УАВЗфотопроект УАВЗфотопроект УАВЗфотопроект УАВЗфотопроект УАВЗфотопроект УАВЗфотопроект УАВЗфотопроект УАВЗфотопроект УАВЗфотопроект УАВЗфотопроект УАВЗфотопроект УАВЗфотопроект УАВЗфотопроект УАВЗфотопроект УАВЗфотопроект УАВЗфотопроект УАВЗфотопроект УАВЗфотопроект УАВЗфотопроект УАВЗ

 

Лист Президенту УкраїниЛист Президенту України

Підтвердження відправки листа президентуПідтвердження відправки листа президенту

Повідомлення про вручення листаПовідомлення про вручення листа

Народний фотопроект «Вільні люди мають зброю»

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 5501 , Коментарів: 26 - 19 +
0,904761904762 1 -1 21
Коментарів (26)

  • 30.09.2014 08:10
    #
    - 7 +

    Замечательно.
    "Не заметить" такой проект у пана Президента вряд ли получится.
    Приятно видеть и осознавать, что нас много. Так держать!

    • 30.09.2014 10:25
      #
      - 2 +

      Г.Учайкину респект за его работу и то какими методами он ее проводит,-вот где )Европа), но тут Государство украина скорее мертво чем живо потому принятие "Закона про оружие..." ,учитывая состояние ВР, практически невозможным, еще немного времени пройдет то и безсмысленым.

      • 30.09.2014 11:36
        #
        - 2 +

        как не печально, но скорее вы правы чем не правы, но бороться надо,выбора нету.

      • 30.09.2014 15:34
        #
        - -5 +

        ваня иванов, государство Украина живее всех живых, не ссы. Сходи лучше под памятник Ленину - хлопни водки.

        • 08.10.2014 21:25
          #
          - 2 +

          цитата от Ярослав Сізіков
          " 30.09.2014 15:34
          ваня иванов, государство Украина живее всех живых, не ссы. Сходи лучше под памятник Ленину - хлопни водки"

          Уважаемый админ, тут культурные люди собираются или типа юристы с блатным жаргоном?

          может поясните гражданину Сизикову что этот сайт не место для советов такого уровня ?

          • 09.10.2014 05:14
            #
            - 0 +

            Полагаю, Ярослав Сізіков уже понял свою ошибку. И постарается избегать перехода на личности в дальнейшем.

            • 14.10.2014 11:06
              #
              - 1 +

              да , он избегает хамства, только теперь когда его ловят на очевидном некомпетентном вранье - тихонько ставит минус ... стиль у него такой - тратить время на коменты и гордится количеством лайков. в этой валюте он платит все другим. есть такие люди ...

              • 16.10.2014 15:39
                #
                - -2 +

                в каком месте ты поймал меня на "некомпетентном вранье"? я могу показать несколько противоположных моментов, где ты засунул язык в одно место и не смого тветить за свой бред.
                давай лучше посмотрим что про тебя писали люди в 2011 году, дырявый любитель Путина www.skoda-club.dn.ua
                Что скажешь? Опять молча наставишь минусов под каждый мой пост, ничтожество? ;)

  • 30.09.2014 09:09
    #
    - 9 +

    Не заметит - соберемся для фото на Банковой.

  • 30.09.2014 09:29
    #
    - 22 +

    Дивлячись на таку кількість озброєних людей в одному місці виникає лише одне питання: де гори трупів які нам обіцяють противники зброї?

    • 30.09.2014 09:42
      #
      - 8 +

      А действительно... Явно фотошоп! ... Общеизвестно же, что человек, которому в руки попадает оружие, мгновенно превращается в кровожадного маньяка и начинает убивать всех без разбора. :-)

      P.S. А будут фото в реальном хайрезе? А то у выложенных фото качество не особо...

      • 30.09.2014 11:37
        #
        - 0 +

        ваш комент можно цитировать ,в контексте ;)

      • 30.09.2014 14:21
        #
        - 0 +

        Думаю, что нет. Это только у автора.

      • 01.10.2014 01:22
        #
        - 3 +

        У нас в Україні, до сьогоднішнього дня мали зброю тільки злочинці і міліція, я маю на увазі нарізну і автоматичну, а законослухняний громадянин себе захистити немав ніякої можливості, а ні законом, а ні зброєю. Невже, хтось може міркувати, що коли до законослухняної людини потрапить зброя, то одразу ж мають з'явитися гори трупів? Ні, на мою думку, зменшиться відсоток злочинців. І не мали би місця такі події, як анексія Криму і те що ми бачимо на Донбасі. Закон про зброю потрібен. В кожній оселі має бути автомат, цього вимагає суспільство, цього вимагає їсторія українських земель, цього негайно вимагає час.

      • 01.10.2014 01:23
        #
        - 0 +

        У нас в Україні, до сьогоднішнього дня мали зброю тільки злочинці і міліція, я маю на увазі нарізну і автоматичну, а законослухняний громадянин себе захистити немав ніякої можливості, а ні законом, а ні зброєю. Невже, хтось може міркувати, що коли до законослухняної людини потрапить зброя, то одразу ж мають з'явитися гори трупів? Ні, на мою думку, зменшиться відсоток злочинців. І не мали би місця такі події, як анексія Криму і те що ми бачимо на Донбасі. Закон про зброю потрібен. В кожній оселі має бути автомат, цього вимагає суспільство, цього вимагає історія українських земель, цього негайно вимагає час.

      • 01.10.2014 15:01
        #
        - -2 +

        нас всех спасло только то, что оружие было не заряжено. иначе кровавой бани было бы не избежать.

    • 30.09.2014 16:22
      #
      - 1 +

      тссс!!! *пошепки* за пагорбами 0_о

  • 30.09.2014 10:20
    #
    - 5 +

    Достойное мероприятие!

  • 30.09.2014 10:49
    #
    - 3 +

    просто СУПЕР! ...жалею лишь о том что не получилось поучаствовать ((

  • 30.09.2014 14:33
    #
    - 2 +

    І це ще не всі змогли приїхати.

  • 30.09.2014 17:56
    #
    - 0 +

    Дуже приємно таке бачити)))Дай Бог все вийде!

  • 30.09.2014 21:30
    #
    - 0 +

    блин(((( я ну смог приехать((( очень хотел!!!!!!!

  • 01.10.2014 13:35
    #
    - 3 +

    Меня другое волнует слегка. Закон-то нужен, это факт. Немного парят современные цены на оружие, ребята. Ведь даже если закон будет принят, даааалеко не каждый украинец сможет себе купить карабин на базе АК за всего-то 17-18 тыс грн или пистолет за 10 тыс грн.
    Государство закрыло глаза на тот бардак, что творится в сфере продажи оружия, а вот барыги там уже пол года как властвуют и ставят цены с полотка, накручивая бешенные деньги на всем этом.
    Ну не может, блин, калаш, снятый со складов в Украине и переделанный под гражданский рынок стоить больше 1000 уе. Это дикость какая-то. Почему в штатах или европе нет таких цен а у нас - есть и сбавлять их никто не собирается.
    В итоге, даже после принятия закона, если в этот бардак не вмешаются хоть какие-то антимонопольные службы, оружие у нас так и останется для избранных...

    • Цілком згоден з Вами Антоне,при сучасних цінах далеко не кожен зможе купити добру зброю.Один з моїх товаришів потратив два роки на отримання дозволу,а зараз не може зібрати 7-10 тисяч на мосинку або мосберг,а він далеко не бідна людина.Я особисто ще в 98 році бачив б.у ТТ і "макари" в Празі за 150-200 американських рублів ,а в минулому році і глок за 300 .Будем надіяться при появі закону виросте попит на зброю відповідно бізнес почне бути конкурентним.Для зразка в центрі Праги на відстані 5-10 хвилин ходи є 5-7 збройних магазинів і це на місто 1,2 мільони жителів,хто рахував скільки в Киеві в центрі є?нарахував 3 на лівому березі і 7 на правому і це на місто в три рази більше з них 4 Ібіса який контролюю "внутрішні органи".

  • 02.10.2014 18:27
    #
    - 1 +

    Молодцы парни ,так держать и мы сламаем нашу власть


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати