Відсутність в Україні закону про застосування зброї - ознака нецивілізованості країни

| Законодавство, Легалізація КНЗ | Автор: Web admin
По-русски

Президент Української федерації професіоналів безпеки Сергій ШабовтаПрезидент Української федерації професіоналів безпеки Сергій Шабовта

Закон, що дозволяє зберігати, носити та застосувати вогнепальну зброю – це демократична норма цивілізованого суспільства.

Про це на прес-конференції заявив президент Української федерації професіоналів безпеки Сергій Шабовта.

З його слів, влада країни досі не здатна сформулювати свою ідеологію стосовно зброї.

«Я багато років висловлюю власну думку, що відсутність в країні закону про зброю – це ознака її нецивілізованості. Багато років людям пояснюють, що ухвалення закону про зброю – це не спроба легалізувати зброю, це не спроба всім видати величезну кількість стволів, щоб всі почали гатити один в одного. Закон про зброю – це демократична норма цивілізованого суспільства, що надає людям можливість вибору. І наразі я вважаю цю проблему найактуальнішою», – зазначив С. Шабовта.

Він наголосив, що на сьогоднішній день в управлінні дозвільної системи зареєстровано приблизно 1 млн одиниць стрілецької мисливської зброї.

«Але за неофіційними даними, ця кількість може переважати 2 млн стволів. Це величезна цифра. А це повноцінне знаряддя вбивства. Тим паче, коли сьогодні люди купують модернізовану зброю. Наприклад, «вепр» – це, по суті, перероблений автомат Калашникова. І як ніколи назріла потреба у створенні правового поля навколо володіння громадянами зброєю», – розповів знавець.

Підсумовуючи, він заявив, що тема зброї є ілюстрацією колосальних проблем у нашій державі, де з одного боку прості життя українців, а з іншого – багаторічна нездатність державного апарату бачити проблеми, називати їх своїми іменами, а отже якось вирішувати.

1,0 1 -1 8
Коментарів (10)

  • 17.10.2014 12:49
    #
    - 1 +

    ... нажаль це не єдиний знак.

  • 17.10.2014 13:16
    #
    - 9 +

    Общественное мнение об необходимости закона обо оружии, сломала аннексия Крыма и война на Донбассе.
    В нашей стране, ранее презрительно относившейся к своей армии, вдруг за короткое время Армия стала кузницей национальных героев. Человек с с украинским флагом и оружием вызывает не страх, а уважение. Хотя ранее здесь не очень понимали националистов и русофобов.
    Интересно когда власть в панике побегут принимать закон об оружии, когда Российские танки будут под Борисполем или под Полтавой??

  • 17.10.2014 13:23
    #
    - 4 +

    Все-таки згодна з думкою більшості, що законодавча ініціатива зброярської спільноти здатна регламентувати та запровадити нові правовідносини, які сприятимуть розвитку громадянського суспільства.
    Нашій державі потрібен цей Закон, але шкода що нас і досі не чують..

    • Не треба хвилюватись,дочекаемось виборів,а потім буде "gun open 2015" на Грушевського.В Грузії теж був бардак поки кілька людей з автоматами не відправили кількох "небожителів з парламенту на небо" і почалися реформи....

  • 20.10.2014 23:22
    #
    - 1 +

    Єдиний Закон, що регламентує придбання, зберігання, продаж, носіння і використання зброї і боєприпасів. А також має бути прописане в Конституції право людини на самозахист, захист майна, сім'ї, автівки та оселі, хоча б і ломом! А без того вся ця зброя. хоч довго-, хоч коротко ствольна є виключно іграшкою

  • 20.10.2014 23:24
    #
    - 1 +

    Зазначу -кіллери, бандити, грабіжники завжди мали і мають зброю, громадянську, саморобну а також останні зразки армійської і чхати хотіли на закони.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати