Гімн «мелкашці» :)

| Жінки та зброя, Амуніція та боєприпаси | Автор: Магдалена Ройт

Я хочу, може дещо емоційно, але від душі, скласти гімн такому чудовому калібру зброї, як «мєлкашка».

Мала, але вдала!Мала, але вдала!

Коли я тільки замислювалась купувати собі зброю, то в мріях я бачила легендарну Мосінку. Як я, така маленька, з цією суворою гвинтівкою як вийду, як пальну… Потім на Gun Open Day я стояла в 10 метрах від людини, яка стріляла з Мосінки і коли хвилин за 20 я знов почала чути, пригадала як хлопцю, який стріляв, віддачею відкидало плече, то якось перестала мріяти про Мосінку.

Тоді я почала шукати щось с меншою віддачею і достатньо легке, щоб я його хоча б у двох руках могла надійно тримати. От тоді, під час кружлянь по збройних магазинах я і побачила її. Мою Мосю :). «Дрібнокаліберний карабін з подовжньо-ковзаючим поворотним затвором для тренувально-розважальної стрілянини чи полювання на дрібного звіра» Mossberg 802.

Вона легенька, акуратна, проста та надійна. А потім почали зростати ціни на набої і я ще більше її полюбила. Так, ціни на набої для неї теж зросли, але, на відміну від інших, і досі лишаються реальними для простої людини, а не міліонера. Тепер багато моїх друзів та знайомих, хто купує собі зброю, теж купують саме дрібний калібр, адже в наших умовах, тільки з нього і можна повноцінно тренуватись.

Вона проста. У подовжньо-ковзаючому затворі взагалі мало складного.

Вона надійна. У тому самому затворі треба дуже постаратись, щоб щось зламати.

Вона точна. Вже з третього магазину зі 100 метрів я спокійно вклала всі кулі у сигаретну пачку.

Вона легенька та акуратна. Вона не має віддачі. Тому, якщо ви досі вагаєтесь, що купити – беріть дрібний калібр. Нема нічого кращого щоб розпочати своє знайомство зі зброєю і мати змогу постійно тренуватись в сучасних умовах.

1,0 1 -1 11
Коментарів (8)

  • 26.12.2014 13:59
    #
    - 6 +

    У моєї дружини вже чотири роки - "мєлкашна" копія М4 німецького виробництва. Маючи свою CZ-527, я теж полюбив калібр .22LR :) Беремо малокаліберку на всі виїзди на природу, на риболовлю, гриби. Обладнали її "вальтерівським" глушником і 6-кратним прицілом - суцільне задоволення! Патронів узяли кілька тисяч ще 4 роки тому - коли купували саму гвинтівку, тож ціни на патрони не хвилюють. Так що авторку розумію і підтримую!

  • 26.12.2014 14:00
    #
    - 0 +

    Автор, вы на кроликах тренируетесь?

    • 26.12.2014 16:54
      #
      - 5 +

      А тем, у кого 7,62 на оленях тренироваться? :)
      Тренируются на бумаге...

    • 27.12.2014 11:28
      #
      - 0 +

      Ну, зазвичай на папері, невеличких дошках та листках жесті :) Так же сталося, що в нашій країні для полювання треба мати мисливський білет, а от кількість яєць у кладці лисого чібіса я все ніяк не запам'ятаю :)

  • 26.12.2014 18:54
    #
    - 0 +

    Сину куплю, як трохи підросте. Але напівавтомат.

    • 27.12.2014 11:29
      #
      - 1 +

      Нажаль це буде мінус 20% від міткості та сили пострілу.

  • 26.12.2014 21:25
    #
    - 4 +

    Про кроликів - no comments. Про оленів і не тільки про них: половина сибірських браконьєрів ходять з "мєлканом" не лише на оленя, а й на кабана. А Ви цього не знали?.. Просто треба знати, КУДИ і ЯК стріляти по великій і важкій тварині.
    ...Я вже не кажу про досвід поліцейських багатьох країн у контр-терористських операціях.
    ...Років зо 30 тому я на власні очі бачив, як "УГРО" в одному дуже кримінальному місті-мільйоннику ходило на затримання особливо небезпечних рецидивістів із... Марголіним! Щоправда, вони перед цим чаклували над кулями - з піонерським лобзиком :)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати