Восстановление документов на охотничье оружие

| Законодательство, Женщины и оружие, Ружья | Автор: Ольга Чайка

Старое ружьеСтарое ружье

Подскажите, пожалуйста, как законно восстановить документы на оружие? Вдова после смерти мужа-охотника, спустя несколько лет (естественно уже давно никто ничего не продлевал), хочет продать ружье за ненадобностью.

К сожалению, никаких документов на ружьё нет, утеряны безвозвратно.

Что делать и как это сделать законно? Притом чтобы не лишиться ружья, так как это единственное средство решить ее некоторые материальные затруднения?

1,0 1 -1 2
Решение (2)

  • 03.02.2015 19:39
    #
    - 0 +

    Вам необходимо с копией паспорта и св-ва о смерти владельца оружия - обратиться в разрешительную систему по месту регистрации (прописки).
    По базе они смогут найти все данные о документах владельца оружия, и Вы, вступив в права наследования сможете получить разрешение на продажу принадлежащего Вам имущества тому, у кого будет необходимое разрешение на приобретение.
    Как вариант, при наличии разрешения на продажу Вы просто сможете сдать оружие на комиссионную продажу в оружейные магазины.

  • 04.02.2015 00:32
    #
    - 4 +

    Застереження, відповідно до Наказу МВС № 622, Ви мали протягом 5 днів з дня смерті чоловіка передати зброю на зберігання до дозвільної (не довше аніж 6 місяців, до вирішення питання спадкування). Оскільки такі дії не були вчинені, є ймовірність, що Вас можуть притягнути до адміністративної відповідальності в порядку ст. 190 КУпАП (штраф від 119 до 170 грн. з конфіскацією зброї або без такої).

  • 04.02.2015 08:50
    #
    - 2 +

    З наказу 622: "При здачі до органів внутрішніх справ мисливської вогнепальної, пневматичної, холодної і охолощеної зброї, пристроїв, які не були зареєстровані в органах внутрішніх справ, але можуть перебувати у власності громадян України, для подальшої реєстрації в особисте користування оформлення документів здійснюється в порядку, передбаченому пунктами 12.2, 12.3, 12.5, 12.15 цієї глави. При цьому в дозволі на придбання зброї, пристрою вказуються марка, калібр, номер зброї та зазначається, що оформлення проводиться відповідно до пункту 12.23 глави 12 розділу II цієї Інструкції. Органами внутрішніх справ обов'язково здійснюється перевірка кожної одиниці зброї за обліками МВС України як викраденої, втраченої, знайденої."

    • 04.02.2015 08:53
      #
      Решение
      - 1 +

      Тобто можна здати рушницю до міліції як знайдену, та написати заяву про бажання оформити на себе. З власницею розрахуєтесь вже як самі домовитесь. Якось так.


Войдите, чтоб пользоваться ответами