Українські снайпери самостійно виготовляють набої для снайперських гвинтівок

| Силові структури, Амуніція та боєприпаси | Автор: Web admin

Cамостійне виготовлення набоїв коштує військовому підрозділу в кілька разів дешевше, ніж, якби їх купували.Cамостійне виготовлення набоїв коштує військовому підрозділу в кілька разів дешевше, ніж, якби їх купували.

П’ятий окремий батальйон добровольчого українського корпусу Правий сектор набої для снайперів не купує. Бо це коштувало б надто дорого.

Набої виготовляє спеціальний підрозділ, який створив колишній мешканець Сімферополя на псевдо Будяк.

Будяку подобається, коли його жартома називають завлабом. У нього є спеціальне приміщення, яке він сам кличе лабораторія. Там встановлено спеціальне обладнання, на якому, власне виготовляються набої.

Він давно цікавився військовою тематикою. І ще до окупації півострова замовив собі у Сполучених Штатах спеціальні верстати для набивання набоїв. Після окупації Криму він виїхав звідти сам і вивіз з собою обладнання.

Інструктор з підготовки снайперів на псевдо Француз каже, що самостійне виготовлення набоїв коштує військовому підрозділу в кілька разів дешевше, ніж, якби їх купували.

«Держава у тому, що держава нам не постачає набої, щоб ми боролися з ворогом. Купувати за гроші волонтерів неймовірно дорого. Ми купуємо складові і виготовляємо самі, тому що один набій для професійної снайперської рушниці від 200 гривень і вище. Таких набоїв для тренування однієї людини потрібно 50 штук в день.

Можете порахувати, скільки це буде коштувати тільки на одного снайпера. А у нас цілий підрозділ. Тому ми купуємо складові, використовуємо по 2-3 рази гільзи, робимо набої і вони нам виходять на 70-80% дешевше».

Під проводом кримчанина Будяка в лабораторії Правого сектора працює громадянин Росії на псевдо Студент. Він приїхав до України зразу після перемоги Майдану. Каже, що в українців вийшло те, що не вийшло у росіян. Він вирішив воювати разом з українцями, бо, на його думку, лише поразка України у війні з Росією поховає надію на перемогу демократії і здорового глузду.

Боєць Студент навчається на снайпера. Він показує гвинтівки, які є в їхньому розпорядженні. Він стріляє з них набоями власного виробництва.

Автор: Юрій Луканов

1,0 1 -1 17
Коментарів (20)

  • 03.05.2015 17:31
    #
    - 6 +

    Ну все приехали.. сейчас какой то прокуроришка начнет искать кому выписать ордер на обыск..и закончится дело судом!

    • Панове вони не можуть затримать двох грабіжників,а ви кажете що прийдуть на базу ПС і візмуть за переспорядження боєприпасів більше сотні снайперів ,це з галузі фантастики ,Порошенко обіцяв зупинити злочиців ось результат.http://rian.com.ua

    • 04.05.2015 17:46
      #
      - 0 +

      В рядах ПС нет ни одного гражданского лица, все приняли присягу. А закон действует только в отношении гражданских лиц. Иначе, по закону надо посадить ВСЕХ артиллеристов и минометчиков. За вкладывание пороха в гильзы и навеску колец на мину. Де-юрэ ПС может для себя делать хоть ядерные тактические заряды. Отчитываться за ядренные фугасы они будут не перед правительством Украины, а перед МАГАТЭ.

  • 03.05.2015 19:35
    #
    - 9 +

    Та ні, сумніваюсь, що у якогось "прокурорішки" вистачить сміливості на такий вчинок. Тут зовсім інша ситуація. ПС не та організація, що просто так дасть скривдити своїх, а в даному випадку це взагалі буде "смєрті подобно".
    А взагалі то не вперше хочеться спитати, що ж роблять наші грьобані тиловики, й де ті кошти які повинні та напевно й виділяются на закупівлю боєприпасів, тренування і т.д. Я не знаю практики навчання снайперів в іноземних арміях, але дуже сумніваюсь, що майбутній снайпер, зможе зрозуміти суть цієї статті.
    Фраза: "держава нам не постачає набої, щоб ми боролися з ворогом" убиває наповал. Навіть ми цього не розуміємо, але ми знаємо, що саме так воно і є.
    Ну, а хлопцям низький уклін. Те, що вони вони роблять заслуговує, як мінімум на повагу.

  • 03.05.2015 21:39
    #
    - 9 +


    Мало того, что "держава нам не постачає набої, щоб ми боролися з ворогом", но люди должны ещё ходить под статьей, чтоб защитить государство которое "нам не постачає набої, щоб ми боролися з ворогом" ... Замкнутый круг идиотизма! Я сплю или это в реале?

    • 04.05.2015 08:44
      #
      - 2 +

      ищи того, кому это выгодно. а ответственность несёт не тот, кто виновен, а кто попался.

    • 04.05.2015 17:52
      #
      - 1 +

      Дело в том, что имеется список патронов принятых на вооружение. Если патронов в списке нет, то и закупаться они не будут. Патроны не входящие в список могут быть закуплены за бюджетные деньги только спец подразделениями МВД и СБУ. Как известно ПС не является спец подразделением СБУ или МВД. Поэтому и деньги на патроны к западным и кастом винтовкам им давать никто не будет.

      Шутка шуткой, но как только будут расстреляны все патроны 7.62х39, то и их закупать не будут. И тысячи стволов в этом калибре можно будет или на переплавку, или мебель из них делать.

  • 04.05.2015 17:47
    #
    - 6 +

    Це наслідки обрання "єдиного кандидита в один тур".

  • 04.05.2015 18:06
    #
    - 1 +

    Страна контрастов!!!)

  • 04.05.2015 22:07
    #
    - 1 +

    Молодці, не потрібно чекати милостей від природи і від влади, потрібно свідомо робити все, що потрібно.

  • На фотке в баночке гильзы 7.62х39.
    С каких пор этот калибр стал "снайперским"? ИМХО постановочное фото.

    • 05.05.2015 18:29
      #
      - 1 +

      Как Вы это так на глаз определили?
      А на мой взгляд - это гильзы от .308 Win, которые вполне могут быть снайперскими.

    • 06.05.2015 15:11
      #
      - 2 +

      Разговаривал как-то с одним членом ПС, так он рассказывал, что действительно в качестве "снайперского" у них используются СКС с оптикой, потому что на что-то получше денег нет. Ну и самое популярное оружие - гражданский калаш, который тоже под 7.62х39. Так что ничего удивительного в том, что они в основном собирают патроны под этот калибр.

      • 07.05.2015 15:10
        #
        - 0 +

        С патронами 7.62х39 у ПС проблем нет. Так что собирать их никто бы не стал. А на вооружении есть образцы значительно покруче СКСа под 7.62х51, поспрашивайте знакомых еще. Ну или ролики в ютубе посмотрите.

        • 07.05.2015 17:02
          #
          - 1 +

          С патронами проблем-то нет, но есть проблемы с деньгами на покупку патронов. По ценам Ибиса, стоимость патрона Mesko в этом калибре - 22 грн. Если взять количество патронов для тренировки одного человека из статьи (50 шт.), то получим 1100 грн. в день на подготовку одного человека. И это только стоимость патронов. С этими цифрами еще раз перечитываем статью, где видим такие утверждения: "Купувати за гроші волонтерів неймовірно дорого" и "Тому ми купуємо складові, використовуємо по 2-3 рази гільзи, робимо набої і вони нам виходять на 70-80% дешевше". По-моему, всё логично, не?

          А от того, что я посмотрю ваши ролики в ютубе, патроны подешевеют? Или у волонтеров лишние деньги появятся? :)

    • 06.05.2015 15:41
      #
      - -1 +

      там и баночки то нет, не то что 7.62х39 :)
      гильза в стаканчике 7,62x51, ИМХО.

      • 06.05.2015 16:55
        #
        - 1 +

        Кто хочет пусть померяет. Ориентир - стакан пивной одноразовый (арт. 95144 РР): Диаметр - 95мм; высота - 144мм; объем - 500 мл.
        Гильза доходит почти до половины стакана. Думаю, длинна гильзы 51-67 мм. Гильза, которая лежит на столе за стаканом такая же как и в стакане. И она горловиной не похожа на 7,62х39.

        для сравнения:
        патроны и стаканчики 200мл gunmag.com.ua
        стаканчики 500 и 200 мл www.cka-klin.com

  • 05.05.2015 19:30
    #
    - 0 +

    Схоже на фото Діма-пістолет :-)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати