Поліція Молдови припускає можливість застосування зброї для розгону демонстрантів

| Силові структури, За кордоном | Автор: Web admin
По-русски

6 вересня у центрі молдавської столиці почалася антиурядова акція, в якій взяло участь більше 100 тис. чоловік6 вересня у центрі молдавської столиці почалася антиурядова акція, в якій взяло участь більше 100 тис. чоловік

Громадянська платформа «DA» («Demnitatea si Adevar» – «Гідність та Правда») організувала чергову акцію протесту на центральній площі Молдови – площі Великих національних зборів.

Тим часом в молдавських ЗМІ поширюється інформація про те, що поліцейським був відданий наказ про застосування вогнепальної зброї проти демонстрантів.

Зокрема, про це заявив вислужений генерал Антон Гамурарь в ефірі одного з телеканалів. Гамурарь, котрий входить до ради Великих національних зборів, зауважив, що про це йому сказав один з офіцерів МВС, який, відмовившись виконувати цей наказ, пішов у відставку.

Відомо, що діями поліції у можливому розгоні протестувальників у Кишиневі керуватиме тимчасовий виконувач обов’язків голови поліції Георге Кавкалюк.

У свою чергу керівництво молдовської поліції поки жодним чином не прокоментувало цю заяву.

Правоохоронні органи лише нагадують учасникам протесту, що вони зобов'язані дотримуватися законодавства країни і під час мітингу не мати при собі зброї, вибухонебезпечних пристроїв або інших предметів, що можуть загрожувати життю та здоров'ю людей.

Нагадаємо, що 6 вересня в центрі молдавської столиці почалася антиурядова акція, в якій взяло участь більше 100 тис. чоловік. Солідарність протестувальникам в Кишиневі висловили молдавські діаспори з різних куточків світу – Канади, США, Франції, Німеччини, Нідерландів, Іспанії, Великобританії, Італії.

1,0 1 -1 2
Коментарів (5)

  • Ща молдаване проведут люстрацию быстрее нас и Саакашвилли пошлет в Украине всех на, и поедет делать реформы в Молдову)

  • Та главное чтобы молдаване нам малину не подпортили!
    Если менты начнут стрелять, то народ обидеться, та покрашат там всех в мелкий венигрет!
    То при таких условиях наш шоколадный Петя замкнется по поводу нашего законопроэкта!

    • 14.09.2015 17:55
      #
      - 1 +

      Нікого ніхто не "покрошить". Не фантазуйте. В нас на майдані теж могла мисливська зброя бути, але скільки її було? Чи вважаєте, що наша від їхньої чимось відрізняється?
      А от нелегальна зброя - інша річ. В нас вже застосовується усюди де тільки можна. Якби Яника зараз ганяли б, гадаю, що він і втекти б не встиг би - пристрелили б.
      Нелегальна розбещує, легальна дисциплінує!

  • 14.09.2015 15:32
    #
    - 0 +

    я вот думал в чем же причина страха?
    А причина в том, что боится, что его не на вилы поднимут,
    а просто расстреляют...
    Кстати вилы это больней...

  • 15.09.2015 22:08
    #
    - 0 +

    Был уже такой один. Теперь в Ростове сидит.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати