Відбулося 1-е експертне обговорення петиції щодо закріплення в Конституції України права на збройний захист із представниками академічної спільноти та Конституційної комісії

| Законодавство, Легалізація КНЗ | Автор: Web admin

Круглий стілКруглий стіл

22 жовтня у Києво-Могилянській академії відбувся круглий стіл щодо 1-ої в історії України електронної петиції до Президента України, яка набрала необхідні 25 тисяч голосів, - «Законодавчо затвердити право громадян України на захист.»

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко 24.09.2015 р. у свій офіційні відповіді на 1-у петицію поінформував про доручення Конституційній комісії «всебічно розглянути відповідної конституційної пропозиції», зокрема шляхом «скликання засідання робочої групи Конституційної Комісії з прав, свобод та обов'язків людини і громадянина із залученням до цієї роботи автора електронної петиції, представників різних політичних сил, державних органів, інститутів громадянського суспільства, вчених-правознавців, експертів.»

У круглому столі взяв участь автор петиції, голова наглядової ради ВГО «Українська асоціація власників зброї» Георгій Учайкін, член Конституційної Комісії, голова Ради ГО «Лабораторія законодавчих ініціатив», директор Української школи політичних студій, Ігор Когут, консультант Конституційної комісії, суддя Федерального Суду Претензій США, доктор права Богдан Футей, суддя Конституційного Суду України у відставці Микола Савенко, виконавчий директор Центру дослідження проблем верховенства права, заслужений юрист України, адвокат Володимир Сущенко, Голова групи «Електронна демократія» Реанімаційного Пакету Реформ, керівник Центру розвитку Інновацій НаУКМА, Сергій Лобойко, віце-президент “Всеукраїнської федерації прикладних стрілецьких видів спорту”, керівник юридичної групи розробників законопроекту “Про цивільну зброю і боєприпаси”, адвокат Владислав Збаранський, адвокат Микола Ореховський, докторант НаУКМА, соціолог Дмитро Хуткий, координатор групи «Електронна Демократія» Реанімаційного Пакету Реформ Володимир Любарський.

Вітання учасникам круглого столу передали члени Конституційної Комісії, професори НаУКМА - Надзвичайний і Повноважний посол України у відставці, Володимир Василенко, член-кореспондент Академії правових наук України, суддя Конституційного Суду України у відставці, Микола Козюбра. 

Учасниками круглого столу, зокрема експертами-правники, було підтримано основну ідею петиції - закріплення у Конституції України права громадян на збройний захист життя, майна та безпеки держави. Також, всі учасники погодилися у необхідності розвитку в Україні культури публічних дебатів щодо суспільно-значимих питань, до яких привертають увагу успішні електронні петиції.

Зокрема, важливим кроком на цьому шляху мають стати очікувані офіційні публічні дебати на платформі Конституційної комісії та у перспективі – у Верховній Раді України. Вирішили звернутися до організаторів дебатів у Конституційній Комісії з пропозицією надати їм необхідну допомогу та взяти участь у дебатах.

Організаторами 1-го експертного обговорення виступили Центр розвитку інновацій НаУКМА, Центр Центру дослідження проблем верховенства права НаУКМА, ВГО «Українська асоціація власників зброї».

Круглий стілКруглий стілКруглий стілКруглий стілКруглий стіл

 

Від редакції: Засідання робочої групи Конституційної Комісії з прав, свобод та обов'язків людини і громадянина відбудеться 27 жовтня.

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 2752 , Коментарів: 18 - 45 +
1,0 1 -1 45
Коментарів (18)

  • 23.10.2015 11:14
    #
    - 13 +

    Цитата - "Після двогодинного обговорення учасники круглого столу підтримали ідею закріплення у Конституції України права громадян на збройний захист життя, здоров’я, власності та безпеки держави."
    Собственно теперь вопрос - и дальше что?!
    Господину Учайкину от меня лично "большой респект и уважуха", но что-то мне слабо верится, что мнение всех этих людей РЕАЛЬНО повлияет на ситуацию... Хотя кто знает... Продолжаю надеяться!

    • 23.10.2015 12:35
      #
      - 1 +

      Якщо дочитати до кінця, то можна чисто випадково знайти останній абзац в тексті

  • 23.10.2015 11:23
    #
    - 4 +

    Неожиданно и приятно!

  • 23.10.2015 11:25
    #
    - 4 +

    Ну согласились и ладно...! это не те люди которые могут повлиять на скороть принятия решения....Георгию спасиб за громаднейшую проделаную работу.

  • 23.10.2015 11:33
    #
    - 2 +

    будем посмотреть

  • 23.10.2015 11:58
    #
    - 7 +

    было бы круто посмотреть запись двухгодынного обговорення...

    • 23.10.2015 23:23
      #
      - 0 +

      видать не на часи ) не удивлюсь если была договоренность не снимать видео

  • 23.10.2015 12:51
    #
    - 3 +

    Ура!!!! Дорогу осилит идущий. Начало положено.

  • 23.10.2015 13:12
    #
    - 5 +

    Самий довгий шлях починається з маленького кроку.
    І його зроблено.

  • Сделан еще один важный шаг на трудном пути! Это хорошо!

  • 23.10.2015 13:24
    #
    - 2 +

    Отже 27-го жовтня будуть ще новини?
    Дуже сподіваюсь, що нарешті до думки УАВЗ не тільки прислухаються але й нарешті внесуть необхідні поправки до конституції.

  • 23.10.2015 15:51
    #
    - 5 +

    Если Учайкину и ассоциации в целом удастся вырвать так необходимые изменения в Конституцию и принять закон - ТО ИМ ПАМЯТНИК ПРИ ЖИЗНИ ПОЛОЖЕН!

  • 23.10.2015 17:12
    #
    - -2 +

    Оптимисты в основном усе ,-ну-ну, ну-ну)

  • 23.10.2015 17:52
    #
    - 0 +

    З почином!

  • 23.10.2015 18:21
    #
    - 1 +

    Зрушення вітаю. Та мені думається, що ці зміни штовхатимуть в потяг ганебних Конституційних змін по, фактично, особливому статусу Донбаса. Ні в якому разі не можна погоджуватись на голосування скопом за "мухи і котлети". Гадаю, спробують вбити щонайменше двох зайців: "А... не хочете нашого тупорилого особливого статусу, а там був малюююююсенький документик про право на збройний захист. Ага". І так далі. Думаю, не тільки ініціативу УАВЗу спаплюжити хочуть. Але й ще дещо наскребуть, що б лише зміни до Конституції, нав'язані Кремлем були привабливими та приємними до споживання. Прохання до Георгія Учайкіна не погоджуватись на такі пакети. І в разі підготовки позитивних, початкових змін щодо права на захист, виносити на голосування в Раді окремо, адже це вкрай суперечливі речі. Не дозвольте адміністрації змішувати їх геополітичну ганьбу, яку вони звуть "перемогою" зі основними правами громадян, на які вони поки що успішно "клали". Дякую.

  • 23.10.2015 19:02
    #
    - 4 +

    Судя по выражению лиц оппонентов , диалог велся очевидно не просто , однако Георгий и ко.выгодно отличаются от них тем , что их аргументы это книга жизни каждого из нас с Вами Господа , хочется верить , что когда - нибудь мы будем говорить о Георгии и УАВО как о полковнике Кольте . Да будет так .

    • Почекаємо коментарів самого пана Георгія по цьому заходу...з перших рук..

  • 26.10.2015 21:51
    #
    - 0 +

    "Дорогу осилит идущий","движение это жизнь"- в нашем случае победа..


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати