Міноборони запевняє, що не зацікавлене у призові "немотивованих" бійців на військову службу

| Силові структури | Автор: Web admin

Міноборони запевняє, що не зацікавлене у призові Міноборони запевняє, що не зацікавлене у призові

Міністр оборони України Степан Полторак підкреслив, що згідно рішення президента України, військовослужбовці призвані на строкову службу не проходитимуть службу в зоні проведення АТО.

Міністерство оборони України не зацікавлене у призові немотивованих бійців на військову службі за призовом та за мобілізацією.

«Роботу з призову потрібно проводити дуже якісно і обережно, враховуючи в першу чергу те, що нам потрібні люди мотивовані, які бажають нести службу і захищати свою країну, а не ті, які тікають від якихось проблем і які не потрібні в цивільному житті. Нам толк від таких військовослужбовців, які насильно призиваються, не великий», - сказав міністр.

Коментуючи випадки примусової мобілізації на вулицях Харкова Полторак сказав: «Призов на військову службу, чи на строкову, чи мобілізація, мають проходити у відповідності до закону України, і закон мають виконувати не тільки ті, які призивають, але й ті, які підлягають призову».

Полторак підкреслив, що згідно рішення президента України, військовослужбовці призвані на строкову службу не проходитимуть службу в зоні проведення АТО.

В Україні, через ситуацію на Донбасі, спричинену вторгненням російських військ, 210 тис. українців прийшли на військову службу за 6 хвиль мобілізації.

21 жовтня президент України Петро Порошенко заявив, що зараз жодних причин для оголошення чергової хвилі мобілізації не існує.

В Україні 1 жовтня розпочався осінній призов на строкову військову службу.

Під час призовної кампанії, що триватиме до 30 листопада, на строкову службу планується призвати понад 11 тис. громадян. Призиваються юнаки до 20 років для проведення військового вишколу, військового навчання.

Коментарів (4)

  • 29.10.2015 17:35
    #
    - 3 +

    > Призиваються юнаки до 20 років
    вроде на других ресурсах писали - 20 - 27 лет?

  • 29.10.2015 19:01
    #
    - 4 +

    "Міністерство оборони України не зацікавлене у призові немотивованих бійців на військову службі за призовом та за мобілізацією"

    Что, серьезно? Так может тогда распустите людей по домам? Хотя бы тех, кто серьезно болен и просто не может нести службу? Или тех вечно непросыхающих алкашей с распухшими лицами, которые ездят взад-вперед из госпиталя в часть/учебку и обратно? Много они вам навоюют?

    Лично знаю человека, который сразу по двум диагнозам не годен для срочной службы, но зато оказывается вполне годен для службы по мобилизации. А раз годен - значит полностью здоров и лечение ему уже не надо. Такой парадоксальный вывод делают военные медики и на любые жалобы о состоянии здоровья просто обвиняют в попытках "откосить" от несения службы!

    Интересно, как считает пан министр, люди с целым букетом серьезных заболеваний, которых насильно забрали на военную службу, ежедневно обращаются как со скотом, не дают возможности получать медицинскую помощь в военном госпитале или хотя бы комиссоваться и лечиться самостоятельно на гражданке, вот эти люди могут оставаться "мотивированными бойцами"?

  • 29.10.2015 20:25
    #
    - 0 +

    >>>Міноборони запевняє, що не зацікавлене у призові "немотивованих" бійців на військову службу

    чистая правда - с немотивированных оно заинтересованно брать взятки


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати