Очільник нової поліції України Хатія Деканоїдзе розповіла, якою має бути поліцейська академія

| Навчання, Силові структури | Автор: Web admin

Голова Національної поліції України Хатія ДеканоїдзеГолова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе

У Грузії нова поліцейська академія стала головною ланкою у процесі реформування міліції в поліцію.

Про це заявила Хатія Деканоїдзе, яку 4 листопада Кабінетом міністрів України було призначено новою головою Національної поліції України.

Поліцейська академія в Грузії готувала нових поліцейських. До революції вона надавала вищу освіту. Потім ми усунули частину вищої освіти в академії. Ми брали на навчання лише тих, хто вже мав вищу освіту. Тобто, ми не витрачали чотири роки і не вчили курсантів грузинській мові, математиці, історії Грузії тощо.

Ми просто вчили предметам, які були обов'язковими для поліцейського. Наприклад, адміністративне право, судовий процес, права людини... У Штатах така сама система. Наприклад, в академії ФБР в Куантіко, штат Вірджинія, вибирають агентів і навчають їх за такими спеціальностями: стрільба, фізична підготовка, тактика тощо.

Відбір до академії у нас дуже суворий. Всі, хто хотів стати поліцейським, проходили перший етап навчання. Для цього треба було скласти загальні тести. Такі як GRE, наприклад. Цей тест давав нам розуміння, як людина мислить: логічно, аналітично чи по-іншому.

Після цього, вони (абітурієнти. - Авт.) проходили психологічні тести - MMPI. Це відомий тест із психології, який добре вимірює емоційність людини. Він дуже важливий. Оскільки буває людина дуже розумна, але зброю їй давати категорично не можна.

І останнім, третім етапом була співбесіда. Сиділи декілька людей в комісії та ставили різні запитання абітурієнту, який хотів стати поліцейським.

Наприклад, таке: «Ви молодий грузин. Стали поліцейським. Патрулюєте вулицю і зупиняєте водія, який порушив правила. Ви робите valuation (оцінку. - Авт.) і бачите, що це ваша теща і вона п'яна. Ви відпустите її чи напишете протокол?

Зі слів Хатії, процес реформування поліції був не простим, але цікавим. Завдяки йому вдалося підняти довіру до поліції з 6%, що були за часів Шеварднадзе, до 86%, за часів Саакашвілі. За рівнем довіри поліція була на другому місці до вторгнення РФ в Абхазію і Південну Осетію, а після – на третьому, поступившись другою сходинкою армії. Перше місце за рівнем довіри завжди посідала церква.

Нагадаємо, Хатія Деканоїдзе прийшла в грузинську політику у 2004 році. За десять років їй вдалося пройти шлях від розробника концепції реформування Ради національної безпеки Грузії, до відповідального за освіту. Перед своїм призначенням у Поліцейську академію вона була керівником адміністрації Міністерства державної безпеки. А перш ніж стати міністром освіти, Деканоїдзе тривалий час працювала директором Національного екзаменаційного центру.

0,666666666667 1 -1 6
Коментарів (7)

  • Парад гарнюнь с Грузии к нам зачастил) Сначала Эка, теперь вот эта) Еще красивее) Даже слушать не хочется что она говорит. Просто приятно посмотреть)

  • 06.11.2015 09:22
    #
    - 0 +

    Что это за цак у нее на шее?

  • 06.11.2015 09:34
    #
    - 8 +

    "...і бачите, що це ваша теща і вона п'яна. Ви відпустите її чи напишете протокол?"
    Навіть не знаю що б відповів на таке тяжке запитання. :-)

  • 06.11.2015 11:53
    #
    - -1 +

    Оффтоп, конечно, но прошу провести анкетирование этого товарища по-новой:
    zbroya.info

    Мб он не против законодательного урегулирования ударов по-голове бутылками:
    www.segodnya.ua

    • 09.11.2015 14:55
      #
      - 0 +

      он против Закона об Оружии, и в контексте им сделанного,понятно почему

  • 09.11.2015 19:51
    #
    - 0 +

    Я так понимаю, что только в Грузии честные реформаторы живут. Больше честных людей нигде нет. Или с чего это такой наплыв?


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати