На Житомирщині грабіжник, якого застали на місці злочину, застрелив господаря будинку

| Кримінал | Автор: Web admin

Коли злодій побачив, що господар повернувся завчасно, то застрелив його через вікно.Коли злодій побачив, що господар повернувся завчасно, то застрелив його через вікно.

3 квітня в одному з сіл Малинського району від вогнепального поранення загинув 25-річний чоловік. Хлопець, несподівано повернувшись додому, застав там під час вчинення крадіжки молодика, якому його родина тимчасово надала притулок.

Злодій вистрелив у господаря з щойно вкраденого карабіну. Підозрюваного затримали односельці загиблого та передали поліції.

Події розгортались у домогосподарстві 47-річного жителя с. Головки. У цьому ж будинку проживав і його 25-річний син. А з 28 березня в оселі з’явився постоялець – 36-річний молодик, який цього дня звільнивсь з місць позбавлення волі. Дати йому тимчасовий притулок господаря будинку попросив односельчанин, запевнивши, що хлопець адекватний і хоче адаптуватись до нормального життя.

До постояльця поставились з розумінням. Напередодні фатальних подій у суботу затопили баню й зібрались родиною – у господаря ще 2 дорослих молодших синів, які проживають окремо. Спокійно разом з гостем обговорили можливість підшукати йому роботу та місце для постійного проживання.

А 3 квітня господар поїхав у справах в сусідній район. Старший син займався по господарству. Ситуація набула несподіваного розвитку, коли постоялець став вимагати у нього ключі від батьківської «Ауді», що стояла у дворі, нібито з’їздити в магазин (розташований за кількасот метрів від садиби). Хлопець відмовив та продовжив свої справи – поїхав підводою на поле. Як розгортались події далі, нині встановлюється у ході досудового розслідування.

Як стало відомо, гість почав нишпорити по кімнатам, зламав сейф і дістав з нього мисливський карабін. Коли злодій побачив, що господар повернувся завчасно, то застрелив його через вікно.

Чоловіку, який вийшовши з тюрми застрелив на Житомирщині юнака, загрожує довічне ув’язнення

За словами очевидців, вони почули постріл близько 16.00. Першим до садиби дістався один з молодших синів, який був неподалік. Чоловік застав на подвір’ї недавнього знайомого, який сидів за кермом «Ауді» і щосили газував, намагаючись виїхати. Хлопець кинувся до водія і встиг за мить до ще одного пострілу вихопити з його рук карабін, направлений на нього.

У цей час на шум до двору підбігло ще кілька односельців, які допомогли зупинити постояльця. Зрозумівши, що його викрито, той почав вириватись. Скориставшись моментом, коли чоловіки шукали у будинку старшого із братів, затриманий таки зумів втекти. Втім, хоч і на околиці села, але люди його наздогнали.

У цей час у дворі знайшли тіло старшого з братів з вогнепальним пораненням, несумісним із життям.

Розгнівані селяни передали затриманого працівникам прибулої слідчо-оперативної групи Малинського відділення поліції. Його доставили до медичного закладу, де у нього діагностували закриту черепно-мозкову травму, переломи двох ребер та кистей рук.

Чоловік утримується відповідно до ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Під час огляду місця події було вилучено грошові кошти, що їх було викрадено з будинку. Попередньо встановлено, що умисне вбивство підозрюваний скоїв саме з метою приховати цей злочин (п. 9 ч. 2 ст.115 (Умисне вбивство) ККУ).

Затриманому може загрожувати від 10 до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі. Нині вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу, інформують у поліції. Попереднє покарання чоловік відбував за крадіжки.

1,0 1 -1 5
Коментарів (11)

  • 05.04.2016 14:07
    #
    - 0 +

    Я б не засуджував мешканців села за самосуд. Але їм дуже не вистачало пістолетів, які вони могли носити з собою постійно. Без них мало не сталось ще одне вбивство.

    До речі, це часом не результат "закону Савченко"?

    • 06.04.2016 09:34
      #
      - 1 +

      Им не хватило не пистолета, а ума своевременно выбрать достойного во власть.Все беды в Украине, увы из-за неразумного большинства, по сути недееспособного, отсюда и ........ офшорные разоблачения, а "гарант криминала" и ныне на своем месте и нет никаких адекватных проявлений, опять таки, того самого большинства и да будет так, пока не прозреют Приходьки, Мегетьки... и миллионы с ними же.

      • 06.04.2016 13:41
        #
        - 1 +

        ІМХО, описане Вами, це занадто великий шматок, щоб відкусити його за один раз. Дуже довго таку свідомість в людей виховували. То ж не вийде швидко її змінити. Але в принципі можливо вирішувати проблеми поступово, для яких не потрібно злагоджених дій цілої крацни (бо з описаних вище причин це складно на рівні "немложливо").

        Хоча можливо я занадто все ідиалізую. І доки не вимруть хомо совєтікус (а це 40+ років) нічого в нас кардинально не зміниться.

  • 05.04.2016 14:43
    #
    - 13 +

    Если бы односельчане линчевали ублюдка, я бы только апплодировал.

  • 05.04.2016 15:25
    #
    - 8 +

    Називається "робіть добро - і будете за нього покарані"

  • 05.04.2016 15:59
    #
    - 0 +

    А ще зброя в хаті лежала на лаві чи на печі? Чи рецидивіст талановитий взломщик?

  • 05.04.2016 21:49
    #
    - 3 +

    Упокой Господи душу убиенного раба твоего , вопрос в следующем , какой мудак предложил принять участие в судьбе бывшего каторжанина , осужденного , дело прошлое за насильственное преступление против личности , опять же кто те мудаки кто принял решение о УДО в отношении этого козла ? Что всем Нам теперь предлагает наше государство , содержать этого злодея всю его оставшуюся никчемную жизнь , в местах лишения свободы ? А кто вернет сына родителям ? Имеет ли право этот , существо коптить небо , почему и для чего он должен жить ?

    • 06.04.2016 13:41
      #
      - 0 +

      Гуманізм. Крім того, а що, як його підставили, нікого не вбивав, і він за років 5 доб'ється перегляду справи чи якийсь лжесвідок розкається, і розкаже правду?

  • А сусід сука який ручився за зека


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати