Рада підтримала законопроект про приватну детективну діяльність

| Законодавство | Автор: Web admin

Рада підтримала законопроект про приватну детективну діяльністьРада підтримала законопроект про приватну детективну діяльність

Верховна Рада України підтримала у першому читанні за основу законопроект №3726 «Про приватну детективну (розшукову) діяльність». За документ з третього разу проголосував 231 парламентар.

Так, законопроект складається із 22 статей, що об’єднані у вісім розділів, які, окрім загальних, прикінцевих та перехідних положень, визначають та регламентують:

  • види та правовий статус суб’єктів приватної детективної (розшукової) діяльності;
  • процедуру видачі свідоцтв про право на заняття приватною детективною (розшуковою) діяльністю;
  • види детективних послуг, що можуть надаватися суб’єктами приватної детективної (розшукової) діяльності, права та обов’язки цих суб’єктів;
  • питання підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, які здійснюють приватну детективну (розшукову) діяльність.

Також документом визначається процедура отримання дозволу на придбання, зберігання і застосування спеціальних засобів та умови їх застосування та здійснення контролю за діяльністю суб’єктів приватної детективної (розшукової) діяльності.

Зазначимо, що приватному детективу заборонено займатися адвокатською, нотаріальною чи судово-експертною діяльністю; бути службовцем Збройних сил України.

Також несумісною з діяльністю приватного детектива є військова або альтернативна (невійськова) служба. У разі виникнення обставин несумісності, приватний детектив зобов’язаний у триденний строк з дня виникнення таких обставин подати до територіального органу Національної поліції, що видав свідоцтво про право на заняття приватною детективною (розшуковою) діяльністю заяву про зупинення такої діяльності, а також посвідчення приватного детектива та свідоцтво.

Контроль над дотриманням суб’єктами приватної детективної (розшукової) діяльності вимог законодавства України здійснює Національна поліція через свої територіальні органи. При цьому повноваження територіальних органів Нацполіції та порядок контролю діяльності суб’єктів приватної детективної (розшукової) діяльності затверджуються Кабміном.

1,0 1 -1 1
Коментарів (6)

  • Хороший пример того как Порубий протягивает законопроекты в которых заинтересована власть. На утреннем заседание этот законопроект не набрал несколько раз голоса, "протянул" на вечернем. Хотелось бы надеяться что так же он будет протягивать законопроект 1135-1, соавтором которого, кстати, он числиться.

  • 19.04.2016 19:58
    #
    - 1 +

    Ну вот так.. разделили народ на тех кому положено и не положено иметь КНО... посмотрите скоро приватні детективи будут детектед с оружием!

    • 19.04.2016 21:37
      #
      - 2 +

      Про яке КНО йдеться? Прочитайте уважно - чергове корито з гумоплюями.

      • 19.04.2016 22:11
        #
        - 9 +

        Помимо мусора, узаконят теперешнюю титушню.
        Теперь незаконные стройки от жителей района будут защищать не незаконные "молодики спортивноi зовнiшностi", а частные детективы.

        По ст. 20 этого закона, им разрешено применять оружие в тех же случаях, что и нацполиции!!
        Т.е. имеем непрошедших аттестацию мусоров и титушек с правами полицейских... Жити по-новому, бл*ть!

  • 20.04.2016 08:17
    #
    - 0 +

    Тепер треба поміркувати, як "ЦЕ" звернути собі на користь.

  • 20.04.2016 13:10
    #
    - 1 +

    це типу - придумали місце роботи для люстрованих :)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати