Які вимоги до конструкції збройового сейфа?

| Юридичні питання | Автор: Sergiy Muzychko

Сейф для зброїСейф для зброї

Колеги, підкажіть будь-ласка, чи є якісь обмеження в законі про вид/тип сейфу для зберігання зброї вдома? Чи обов'язкова, згідно закону, сертифікація такого виробу?

Тобто, якщо я сам в гаражі зварю залізний ящик з дверцятами і вріжу замок - це нормально? Чи можливі претензії при перевірці, наприклад, дільничим?

1,0 1 -1 1
Рішення (0)

  • 22.06.2016 12:56
    #
    - 0 +

    Була ж статаття недавно:

    zbroya.info

    там прямо сказано "спеціально виготовленні" (тобто фабрично й в документах написано "сейф для зберігання зброї"

    • 22.06.2016 13:06
      #
      - 7 +

      Это не правильная статья! В 622м приказе - это относится к
      "Працівниками правоохоронних органів".
      11.15. Працівниками правоохоронних органів нарізна і гладкоствольна вогнепальна зброя (пістолети, револьвери, рушниці) і бойові припаси до неї, пристрої та зазначені патрони зберігаються за місцем їх проживання. Нарізна вогнепальна зброя повинна зберігатися у міцно прикріплених до підлоги або стіни металевих ящиках (шафах) з внутрішніми замками (не менше двох), товщина стінок яких повинна бути не менше 3 мм.

      Простым "громадянам" читаем 12.12:
      Зброя, бойові припаси до неї, основні частини зброї,
      пристрої та патрони до них, що належать громадянам, мають
      зберігатися в металевих ящиках, сейфах, спеціально виготовлених
      для зберігання зброї, за місцем їх постійного проживання або в
      місцях тимчасового перебування власників (дачних будинках тощо),

      Ничего никуда крепить не надо по закону (хотя адекватные владельцы крепят).

      • 22.06.2016 13:09
        #
        - 0 +

        кгхм, ну уточнення "про спецільно виготовленний" також присутнє.

        • 22.06.2016 13:18
          #
          - 6 +

          Что подазумевается под этим неясно. Имхо, если человек сам себе делает сейф для оружия, то это требование автоматически удовлетворяется. Про фабричное производство речь не ведется.
          Не думаю, что будут претензии при самостоятельном изготовлении.

      • 22.06.2016 13:18
        #
        - 3 +

        3 мм товщина стінок???!!!??? Я в зброярських магазинах по сейфах стукав , то вони дзвинять як тазік із оцинковкиюж. 1,5 мм максимум

      • 12.08.2016 14:49
        #
        - 0 +

        а сейф крепить надо

  • 22.06.2016 13:22
    #
    - 1 +

    Что мешает сварит в гараже сейф, ОЧЕНЬ похожий на одну из фабричных моделей ?

  • 22.06.2016 13:57
    #
    - 1 +

    Зброя, бойові припаси до неї, основні частини зброї, пристрої та патрони до них, що належать громадянам, мають зберігатися в (обратите внимание) металевих ящиках, сейфах, спеціально виготовлених для зберігання зброї, за місцем їх постійного проживання або в місцях тимчасового перебування власників (дачних будинках тощо), про що повідомляються органи внутрішніх справ. При цьому зброя, пристрої мають бути в розрядженому стані. „Тобто ніяких вимог щодо товщини металу, кількості замків, кріплень до стін та підлоги, окремого зберігання патронів - НЕМАЄ.
    Якщо вам покажуть ГОСТ, в якому написано що за сейф для зброї, а що для грошей - тоді можуть бути питання а так, "Как вы яхту назовёте...." )

  • 22.06.2016 14:07
    #
    - 4 +

    А якщо раптом сейф зроблено не на фабриці, а на заводі, тоді що капєц, куди бігти? Люди, не вигадуйте вимог, яких в законі нема. "Спеціально виготовлений" означає, що це не кухонний шафчик, переобладнаний під "помпу", не металева діжка з-під бензина, не розрізана навпіл каністра з наспіх приклеєними ПВА завісами тощо

  • 22.06.2016 16:31
    #
    - 0 +

    Все таки, якщо Ваша зброя нарізна, я пропоную дотримуватись вимог щодо кріплення та кількості замків. Трактування другого речення 11.15 є двояким : Нарізна вогнепальна зброя повинна зберігатися у міцно прикріплених до підлоги або стіни металевих ящиках (шафах) з внутрішніми замками (не менше двох), товщина стінок яких повинна бути не менше 3 мм. Оскільки прямої згадки суб'єкта зберіганя немає то при бажанні його можна підігнати і під не працівників ПО

  • 22.06.2016 17:05
    #
    - 6 +

    Усі ці дебати щодо товщини стінок чи кріпленні до підлоги, а також кількості замків я вважаю зайвими.
    Поясню чому.
    По перше.
    Звичайному дільничому глибоко начхати на ваш "металевий ящик", ручаюсь більшість з них навіть не пам'ятає тих параграфів закону які тут цитувались.
    Вдруге.
    Якщо сейф має добру і надійну будову, товстезні стінки і надійні замки, то він так і так буде важити стільки що ніхто його від землі не відірве. Такий сейф коштує купу грошей, навіть саморобний, бо складний у виготовленні і замки у нього мають бути особливі СЕЙФОВІ.
    Ну і втретє.
    Якщо у вас, панове, не такий сейф, а із звичайної сталі навіть (О боже!) цілих 3мм, то я наприклад, як звичайний будівельник відірву його від підлоги, чим би ви його там не прибивали (якщо звичайно не приварили до несучих металевих конструкцій будинку, приблизно за п'ять - десять хвилин за допомогою звичайного лому. Тим же ломом мабуть буде не складно і відірвати дверцята з (Аж двома!) замками разом.
    Тому я для себе зробив висновок, що коли не маєш наміру придбати СПРАВЖНЬОГО сейфа, то піде і звичайний "шкафчик" із 1,5мм сталі. Можна із сигналкою - вони зараз відносно дешеві.
    Ну і інформація для роздумів - звичайнісінькі сучасні двері з усілякими лазерними і іншими "локами" майстер по виклику (хто загубив ключі) відчиняє за 15 хвилин.

  • 24.06.2016 19:01
    #
    - 1 +

    Вимога до товщини стінок сейфа 3 мм, два замки... Це вимоги до збройового сейфу міліцейських та військових формувань.
    Ось гарне пояснення:
    safenedorogo.com.ua

  • 06.07.2016 11:18
    #
    - 0 +

    Под "специально изготовленными" имеется ввиду конструктивно предназначенными для хранения там оружия. Это в принципе в отношении размера имелось ввиду, чтобы оружие там помещалось и закрывалось на замок. А закрываться он должен не от воров, как сказал камрад выше, его легко вскрыть, а от детей и дураков. Ни требования к замкам, ни к металлу - нет. Как и креплению к стене. Вы, на самом деле можете купить себе металлический шкаф для одежды и он будет соответствовать "требованиям" ВНУТРЕННЕГО приказа МВД.


Увійдіть, щоб мати можливість відповідати