Владелец наградного оружия министр юстиции Петренко пугает украинцев «школьными бойнями»

| Политики и оружие, Законодательство | Автор: Web admin
Українською

Павел ПетренкоПавел Петренко

Владелец наградного оружия министр юстиции Павел Петренко предостерег, что в случае «легализации» в Украине огнестрельного оружия ситуация может быть «как в США, когда в той или иной школе старшеклассники расстреливают своих одноклассников».

Глава Минюста считает, что Украина пока не готова к легализации ношения населением огнестрельного оружия, по его мнению, этот вопрос требует широкого общественного обсуждения.

«Вопрос легализации оружия должен стать вопросом широкого общественного диалога. Готовы ли украинские граждане к тому, чтобы по улицам ходили люди с легальными короткоствольными пистолетами и чтобы было как в США, когда в той или иной школе старшеклассники расстреливают своих одноклассников», – сказал Петренко журналистам во вторник.

При этом министр добавил, что у него есть наградное оружие от МВД, однако он не носит его с собой.

Напомним, что УАВО выиграла суд против Минюста, признав противоправной их бездеятельность в отмене подзаконных актов МВД, когда основной закон потерял силу.

Ранее глава парламентского комитета по национальной безопасности и обороне Сергей Пашинский сообщил, что депутаты осенью внесут на рассмотрение Верховной Рады Украины законопроект о предоставлении отдельным категориям граждан права на владение короткоствольным боевым огнестрельным оружием.

1,0 1 -1 2
Комментариев (31)

  • 26.07.2017 13:33
    #
    - 22 +

    Не этично запрещать людям то, на что имеешь право сам. Значит его дети никогда в школе стрелять не будут, а дети других владельцев будут? Он готов, а мы нет. Наверное он считает себя Богом и у него одна проблема, он не бессмертен.Вот ряд вопросов которые надо было ему задать. Могут это сделать наши журналисты или кишка у них тонка.

    • 26.07.2017 17:20
      #
      - 13 +

      Очень нехороший человек.

      • 26.07.2017 20:37
        #
        - 8 +

        Давайте казати відверто – просто мразь! І чомусь у його профілі не вказали, що крім Кольту 1911 від міністра оборони у нього ще є Форт-17 і Тавор. При цьому не служив, не воював, а на Майдані, особливо нічим не ризикуючи, лише піарився.

      • 31.07.2017 16:48
        #
        - 1 +

        одни перекошенные губки этого мерзавца о многом говорят

    • 31.07.2017 15:23
      #
      - 3 +

      Вот пока такие ПСЫ будут руководить страной у нас ничего хорошего не будет не только в оружейной сфере.Причем заявлять это публично что он царь а все лакеи.А сам на вид выглядит как чмошник

  • 26.07.2017 14:57
    #
    - 15 +

    В США проблема не у тому, що люди мають право на короткоствольну зброю. Там проблема в окремих особливостях їхнього зброойного законодавства. Ці особливості і призводять до таких випадків. Ось вони:

    1. В США закон не вимагає від власника зброї зберігати її в сейфі. Тому американці зберігають її буває де завгодно. Наприклад, у шафі разом з трусами і шкарпетками. Або в гаражі з інструментами. Саме тому там легко отримати доступ до зброї стороннім особам.

    2. В США є така нерозумна і дурна річ, як "зони, вільні від зброї". Це різні державні установи, кафе, школи, університети, коледжі, лікарні, кампуси, і т.д. Це призвело до того, що велика кількість американців, навіть маючи дозвіл на носіння зброї, її з собою не бере. Бо протягом робочого дня людина переміщається в різних напрямах, і якщо зайде зі зброєю до "зони, вільної від зброї", навіть маючи дозвіл на носіння, вона вчиняє порушення. А порушників в США карають жорстко. Тому в США іноді можна спостерігати абсурдні випадки - людина під час нападу злочинців не може себе захистити, бо зброю має, але вона вдома.

    Якби не оці 2 пункти, то ситуацій з масовими розстрілами в США практично не було б.

    Тепер щодо нашої країни. Якщо брати 1 пункт, то в нас в порівнянні з США набагато жорсткіші вимоги до зберігання зброї - вона обов'язково повинна були в сейфі. Цю вимогу треба зберігати обов'язково. Щодо пункту 2. Треба надавати нашим громадянам право на короткоствольну зброю, і не обмежувати її носіння ніде, враховуючи досвід США. Головна риса короткосвольної зброї - те, що її можна носити з собою для самозахисту. Якщо ж в країні можна володіти короткоств. зброєю, але владою створюються спеціальні перепони для носіння цієї зброї, то вона просто не виконує свою функцію - люди на вулиці беззахисні. Що й можна спостерігати в таких країнах, як Німеччина або Швейцарія. Законодавство цих країн дозволяє громадянам володіти короткоствольною зброєю. Але отримати дозвіл на її носіння практично неможливо. Тому громадяни цих країн на вулиці просто беззахисні. Та й не тільки цих.

    Коротше кажучи, треба просто подумати, і зробити це нормально. "Всі люди рівні у своїх правах і обов'язках" - це одна з основ демократії. Тому у збройних правах ми теж повинні бути рівними.

    • 26.07.2017 16:23
      #
      - 1 +

      Категорично з вами не згоден. Обов'язковість зберігання у сейфах зменшує єфективність самооборони в будинку (читайте недавній випадок самооборони під Києвом). Окрім цього ця вимога тягне за собою перевірки участкових. Треба розповідати чим погані такі перевірки в умовах України?

      А зони вільні від зброї якраз необхідні. Зараз по суті пригнічують власників зброї, а ви пропонуєте почати пригнічувати тих, хто хоче триматись від неї подалі? просто старайтесь не ходити туди де діють такі зони (наприклад ОушенПлаза з їхніми металодетекторами).

      • 26.07.2017 19:45
        #
        - 6 +

        Якраз зони вільні від зброї і притягують в США всяких придурків і кримінал. Я ж і пишу - з-за цих "зон" люди в США часто не носять її з собою, залишаючись беззхахисними під час нападу. "Триматись подалі" в тих же США в людей не виходить. Людина має дозвіл на носіння, але після роботи треба в лікарню, або заїхати до школи за дитиною - і це вже порушення, якщо зайде до школи. Працює в університеті - те ж саме. І яке "пригнічення" в тому, що людина носить її приховано?

    • 26.07.2017 19:09
      #
      - 3 +

      Не во всіх штатах США обов,язкове зберегання зброї в сейфі. Але у всіх штатах діє норма: Як шо зі зброї яку ви втратили буде вчинено злочін, вас також покарають як не сумлімнго громадянина. Зберегай зброю як хочешь, але відповідай за її втрату. Тут дїє норма коли грамодянина карають за те що він скоїв, а не гіпотетично міг скоїти.
      "Всі люди рівні у своїх правах і обов'язках" - це одна з основ демократії. Така норма є і в нашій констітуціі, але є і інші статі.
      Стаття 24. Громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом.
      Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками. А леж в нашій констітуціі є і такі статті. Стаття 80. Народним депутатам України гарантується депутатська недоторканність.
      Народні депутати України не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або висловлювання у парламенті та його
      органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп.
      Народні депутати України не можуть бути без згоди Верховної Ради України притягнені до кримінальної відповідальності, затримані чи заарештовані.
      Стаття 126. Незалежність і недоторканність суддів гарантуються Конституцією і законами України.
      Ці дві статті кажуть що в Україні є грамодяни котрі трошкі рівніші за інших.

      • 31.07.2017 15:14
        #
        - 3 +

        >Як шо зі зброї яку ви втратили буде вчинено злочін, вас також покарають як не сумлімнго громадянина.

        Нет такого в США. О краже либо утере оружия сообщаете в департамент полиции и всё. Но в принципе - ничего хорошего, ибо может повлиять на продление разрешения, ибо его продлевает сам департамент полиции.
        А вот если ваш ребёнок либо родственник возьмёт ваше оружие, то тут совсем другое дело.

        ПС Насчёт оружейных стальных ящиков для оружия - большинство из них вскрыть ломом дело 5-ти минут, на поиск пистолета среди барахла в доме и то больше времени потратишь...

  • 26.07.2017 15:23
    #
    - 9 +

    Тобто в пана є, а іншим неможна. Як я розумію пан ані нарколога, ані психіатра не проходив... А пан знає, що "шкільні бійні" зазвичай стаються у так званих "ганз фрі зонах"? І чому наших можновладців так лякає пересічних законослухняний українець із легальною зброєю...ніяк не втропаю.

  • 26.07.2017 15:36
    #
    - 13 +

    Доречі, цікаво який саме геройський вчинок пан скоїв, що має таку нагороду. А взагалі, хтось помітив наскільки в нас сьогодні геройський уряд...якого високопосадовця не візьми, а він вже нагороджений зброєю, та ще й буває не однією одиницею...не орденом чи медаллю, а саме вогнепальною зброєю.
    Щось я не пригадую "широкого общественного обсуждения" з питання чи давати окремим індивідуумам "нагородняк" чи ні.

    • 26.07.2017 20:39
      #
      - 6 +

      У цього клоуна крім Кольту 1911 ще є Форт-17 і Тавор. При цьому не служив, не воював, а на Майдані, особливо нічим не ризикуючи, лише піарився.

  • 26.07.2017 15:45
    #
    - 14 +

    Цікаво, а як зараз бути пересічним громадянам, десятки яких, ой вибачте - сотні, становляться жертвами насильства? У пана Петренка немає ще якоїсь "слушної" поради? Може він мені свою охорону (в нього ж є мабуть озброєна охорона?) надасть, чи "пестіка" свого подарує, коли сам не користується? Звідки в нього ця інформація про розстріли у школах, ворожка нагадала? В Молдові нема, у странах Балтії теж нема, в Чехії не було, а в нас обов'язково буде? Причому масові? Він що божевільний той Петренка?

    • 26.07.2017 16:04
      #
      - 7 +

      Просто награндяк на мозок тисне. Майже всі наградняконосці такі.

  • 26.07.2017 16:14
    #
    - 7 +

    Цікаво ,за яку заслугу вещеназваний пан отримав НАГОРОДУ від МВС у вигляді зброї.Невже його вчинок більший ніж вчиняють щодня з 14 року наші захисникі на передовій?(Котрі вміють ії використовувати,знають які наслідки можуть спіткати при використанні,та які психологічно підготовлені та відтачюють своі навички з володіння зброєю)
    До речі тільки мати КНЗ нічого ще не дає крім впевненості..оманливоі впевненості у володінні сітуацією.Треба виробити навички володіння та стрільби,інакше володар стає опасним для суспільства у разі невмілого використання зброї(це як побажання власникам зброї)

  • 26.07.2017 16:46
    #
    - 12 +

    Если пану Петренко нравится ссылаться на пример США , то он должен понимать , что заявления подобного рода , которые он позволяет себе озвучивать на всю страну , в тех же США могли бы стоить ему карьеры , ведь он таким образом подвергает сомнению адекватность нации как таковой и ему стало быть позволено решать когда же МЫ как нация таки будем готовы к владению КНО . Та же NRA , ссылаясь на вторую поправку конституции США просто отправила бы такого незамысловатого министра к е.бени матери , простите в небытие . Вопрос об этичности заявления министра скорее всего из разряда риторических , но возмущает не это , а то , что " сытый бл. дь голодного не разумеет " ( мне типа можно КНО , а остальным " не на часи . ). Думается мне , что государственным рулевым все более становится очевидным , что вопрос о принятии ЗАКОНА перезрел , а с учётом катастрофического уровня неконтролируемой преступности просто жизненно необходим . Однако рулевые испытывая страх за свои " шкурки " пытаются таким вот образом закамуфлировать свои страхи ( перед собственным народом , преступностью , ещё х.й знает за , что , майно , бабки , движимость , недвижимость и пр. ) , потому бл. дь и " не на часи " , оригинальней придумать ведь больше не в состоянии , мозги у них так устроены или , что у них там в головках .

  • 26.07.2017 16:59
    #
    - 7 +

    достаточно глянуть на фотку "цого можновладця" - овца с бычьими глазами((

  • 26.07.2017 17:09
    #
    - 7 +

    Постановка вопроса неоднозначна и противоречива, цитата: «Вопрос легализации оружия должен стать вопросом широкого общественного диалога. Готовы ли украинские граждане к тому, чтобы по улицам ходили люди с легальными короткоствольными пистолетами и чтобы было как в США, когда в той или иной школе старшеклассники расстреливают своих одноклассников».
    Ответ на вторую часть однозначен, но вот корреляционная зависимость между первой и второй частью вопроса необоснована. Не спроста во многих институтах США начали разрешать носить студентам оружие, в школах - учителям, с чего видим противоположную зависимость. А если еще учитывать тот фактор, что в теории нелегальное оружие сейчас достать проще чем легальное ..., вероятность подобных инцидентов с применением нелегального оружия гораздо выше. Ко всему прочему, если я правильно помню, в США в большинстве случаев использовалось не КНО, так что акцентирование внимания на подобном не совсем уместно. Как то так.

    • 26.07.2017 18:06
      #
      - 7 +

      Питання стоїть так, щоб викликати страх, який має відключити здоровий глузд і викликати однозначну відповідь "ні". Тобто звичайнісінька маніпуляція.

  • 26.07.2017 18:51
    #
    - 7 +

    Краще б пан Петренко навів простіші і зрозуміліші для "загалу" аргументи проти "легалізації": понапиваються і перестріляють один одного; не на часі;неправильний менталітет в українців.

  • "Чи готові українські громадяни до того, щоб по вулицях ходили люди з легальними короткоствольними пістолетами і щоб було як в США, коли в тій чи іншій школі старшокласники розстрілюють своїх однокласників"

    Вот тут самое смешное!)
    Если люди не будут ходить с ЛЕГАЛЬНЫМ КНО, то будут ходить с НЕЛЕГАЛЬНЫМИ, но чтобы понять это, IQ должен быть чуточку выше, чем у Петренко. На 320 млн. человек, раз в год или раз в несколько лет, бывает и такое. Но что же это? Одно убийство в несколько лет, когда каждый день, люди тысячами гибнут в ДТП?! Да давайте же запретим машины! Тем более, что террористы сейчас очень активно их используют! Мне порой эти идиоты напоминают российское правительство, которое борется с "мэсенджарами", якобы, борясь с терроризмом...

  • 27.07.2017 07:23
    #
    - 5 +

    А самое интересное в статистике, так же можно ставить вопрос следующим образом: "Готовы ли люди иметь право на самозащиту, в т. ч. с применением соответствующих для этого инструментов, чтобы было как в Молдове, Грузии, штате Техас и пр. (сокращение уровня преступности и спасение множества жизней)?".

  • 27.07.2017 11:05
    #
    - 1 +

    Ситуація і може бути різна, і обовязково буде різна. І проявляться неадеквати і зявиться більше трупів. І частину бандюганів переб"ють. І мабуть подумали б йти на ринок в Київі чи ні. Але я хочу мати зброюю І я повинен мати зброю, і я вважаю що маю право мати зброю. Я впевнений що після того коли зброя буде на руках в людей життя буде інакше. Можливо краше, можливо гірше, але інакше.

  • 27.07.2017 11:58
    #
    - 4 +

    конечно с таким вопросом получим ответ нет ,а вот если бы : : «Питання легалізації зброї повинно стати питанням широкого суспільного діалогу. Чи готові українські громадяни до того, щоб по вулицях ходили люди з легальними короткоствольними пістолетами і щоб було як в США, когда тысячи женщин спасают свою жизнь от насильников и гробителей»

  • 29.07.2017 21:04
    #
    - 4 +

    "Чи готові українські громадяни до того, щоб по вулицях ходили люди з легальними короткоствольними пістолетами і щоб було як в США, коли в тій чи іншій школі старшокласники розстрілюють своїх однокласників"

    Пане Петренко!Українські громадяни готові вже до того (і не дивуються), що в українських Княжичах сидять в засаді "правоохоронці" і стріляють один в одного. До речі, цей випадок вже підзабутий..

  • 31.07.2017 14:32
    #
    - 4 +

    А что сейчас мешает устроить массовую бойню, взяв папкин калашмат или Ремингтон? Если человек задастся целью, то он найдет способ пронести оружие куда угодно.

  • 15.08.2017 16:13
    #
    - 0 +

    Знову ця хуйня про "вбивати дітей".

    Прокурорша в справі Дубровського такий маразм мені вже кричала восени в суді Чернігівському.

    Казала, що я макетами мушкетів буду дітей вбивати.

    Людина навіть не розуміє про що каже.


Пожалуйста, залогиньтесь что бы иметь возможность комментировать