Стрілянина і підпал у Хмельницькому: що відомо про затриманих

| Кримінал | Автор: Web admin

Стрілянина на Кам'янецькійСтрілянина на Кам'янецькій

У ніч з суботи на неділю, 5 листопада, у Хмельницькому було неспокійною. За годину в центрі міста підпалили «BMW X5», розтрощили гральний заклад і влаштували стрілянину.

П’ятеро людей отримали травми. П’ятьох підозрюваних затримали. Відкрили три кримінальні провадження. Точної кількості учасників стрілянини на Кам’янецькій досі не встановили. Припускають, що їх було 12-14.

Cпалений BMW X5Cпалений BMW X5

7 листопада Хмельницький міськрайонний суд обрав міру запобіжного заходу для п’ятьох затриманих у ніч 5 листопада. Двоє з них проходять по кримінальному провадженні за погром у лотомаркеті на Соборній. Інші троє підозрюються у вчиненні стрілянини на Кам’янецькій.

Каратисти, які співпрацювали з поліцією

Серед затриманих є брати Олександр і Олексій Комарницькі. Їх підозрюють в погромах у гральному закладі на Соборній. Відомо, що обоє є спортсменами. У червні 2015-ого вони стали призерами чемпіонату світу з контактного карате. Олександр двічі виграв «бронзу», Олексій – «золото» і «срібло».

Камери спостереження зафіксували чоловіків із зброєю і стрілянинуКамери спостереження зафіксували чоловіків із зброєю і стрілянину

Олександр і Олексій Комарницькі є одними із засновників громадського формування з охорони громадського порядку «Нагляд». Такі формування співпрацюють із поліцією. Правоохоронці залучають їх для патрулювання вулиць, у якості свідків, для охорони громадського порядку під час масових заходів й в інших випадках.

Братам Комарницьким суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Чоловіки мають перебувати вдома із 20:00 до 7:00, не покидати межі міста і з`являтися вчасно на слідчі дії і допити.

Отримав три вогнепальні поранення

Тієї ж ночі біля грального закладу на Кам`янецькій затримали трьох чоловіків: Сергій Гуменний, Андрій Гринькевич і Руслан Онищенко. Найбільше відомо про останнього. Саме він відсидів за те, що підрізав охоронця «Tarantino» в травні 2016-ого. Його визнали винним за статтею 122 ККУ «Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження». На волю він вийшов близько 1,5 місяця тому.

Виявлена зброяВиявлена зброя

Відомо також, що саме Руслан Онищенко з пораненням перебуває у лікарні. За ним стежить конвой поліції. Як повідомляють «Надзвичайні новини», у чоловіка вогнепальні поранення плеча, стегна і крижової кістки. Він перебуває на лікуванні у травматологічному відділені. За словами лікаря Михайла Соболя, загрози життю пацієнта немає.

Ще чотирьом потерпілим була надана допомога без госпіталізації. Травмованих може бути й більше. Михайло Соболь каже, що інші четверо чоловіків, побачивши телекамери, залишили межі травматологічного центру тієї ж ночі. Допомоги лікарів вони так і не отримали.

Усім трьом затриманим на Кам’янецькій суд обрав міру запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою Вони пробудуть в СІЗО щонайменше до 30 грудня.

Виявлена зброяВиявлена зброя

Про тих, хто вночі 5 листопада був разом із Русланом Онищуком, інформації поки немає. На нього, Андрія Гринькевича та Сергія Гуменного зареєстрована зброя, з якої стріляли тієї ночі. Та чи саме затримані натискали на гачок, достеменно не відомо. За словами начальника Хмельницького відділу поліції Валерія Онісьєва, про це стане відомо після отримання результатів усіх експертиз.

Правоохоронці поки не кажуть про підозрюваних у підпалі автомобіля на Старокостянтинівському шосе. Як і не говорять, що ці три випадки пов’язані між собою.

0,666666666667 1 -1 6
Коментарів (5)

  • 09.11.2017 18:20
    #
    - 2 +

    "Олександр і Олексій Комарницькі є одними із засновників громадського формування з охорони громадського порядку «Нагляд». Такі формування співпрацюють із поліцією. Правоохоронці залучають їх для патрулювання вулиць, у якості свідків, для охорони громадського порядку під час масових заходів й в інших випадках."
    Ось воно злиття криміналітету і ...державного криміналітету. Тобто "свояк свояка бачить здалека".

  • 09.11.2017 18:32
    #
    - 5 +

    Я что-то не понял: Руслан Онищук только что отсидел срок, вышел 1,5 месяца назад и на него зарегистрировано оружие!? Это как?

    • 09.11.2017 18:59
      #
      - 6 +

      А Вы не знали, Украина страна чудес... Одного сажают за защиту своего дома от вооруженного нападения, другого оправдывают за то, что отстреливался от матюков...

  • 09.11.2017 19:19
    #
    - 4 +

    Хотелось бы знать контекст проишествия. Нападавшие на игроклуб хотели город почистить от "нихароших" людей или всетаки немного подкорректировать параметры кассы или даже заменить аккаунт на который с кассы идут деньги?

  • 15.11.2017 09:55
    #
    - 0 +

    Может треба нагородити за знищення гральних зал? В Дніпрі одного з хлопців, які пкетували гральну залу в центрі міста, нахабно застрелили з Сайгі. І все тишком-нишком. Ще раз переконуюсь, що довіри "поліцейським сводкам" немає.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати