На Сумщині начальник поліції привласнював конфісковану зброю та підроблював на неї документи

| Силові структури, Нелегальна зброя | Автор: Web admin

Вилучена зброяВилучена зброя

Прокуратура Сумської області направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника Шосткинського відділу поліції.

Як стало відомо, 21 березня, під час проведення слідчих дій у будинку тоді ще чинного керівника відділу поліції Віктора Гузея правоохоронці виявили та вилучили 92 одиниці холодної зброї. Зокрема, шаблі, ножі та багнети, а також карабін, який згідно з висновком експертизи, є вогнепальною зброєю.

«Переважна більшість вилучених речей, це речові докази, які певний період часу вилучалися в різних громадян в рамках кримінальних проваджень і в подальшому мали б бути утилізовані, або ж повернуті власнику, або ж передані на зберігання. Його дії кваліфіковані, як привласнення майна, підроблення офіційних документів і зберігання вогнепальної зброї без передбачених на це дозволів», – каже прес-секретар прокурора Сумської області Наталя Науменко.

Судитимуть колишнього начальника та помічника слідчого Шосткинського відділу поліції

«На нашу думку, обвинувальний акт не містить жодних фактичних обставин, які б вказували на те, що Гузей Віктор Іванович вчинив кримінальне правопорушення будь-яке із зазначених в обвинувальному акті. Ми сподіваємось на те, що суд розгляне цю справу у повному обсязі, дослідить всі ті обставини і з`ясує, що всі доводи сторони обвинувачення побудовані виключно на припущеннях», – каже Василь Матішинець, адвокат Віктора Гузея.

Разом із колишнім начальником Шосткинського відділу поліції судитимуть і колишнього помічника слідчого, який мав зберігати речові докази.

Екс-правоохоронцям загрожує від трьох років обмеження волі до 8 років позбавлення волі. Крім того, ще за двома статтями стосовно Віктора Гузея слідство триває. А саме за незаконне збагачення та декларування недостовірної інформації.

1,0 1 -1 7
Коментарів (5)

  • 22.11.2017 15:59
    #
    - 5 +

    Птенец гнезда Авакова, перефразируя известный афоризм "Друзьям (себе) - всё, остальным - закон"

    • 22.11.2017 16:49
      #
      - 1 +

      "Друзьям (себе) - всё, остальным - закон"
      То раньше так было, теперь о законе для всех можно только мечтать.
      Те кто гребут для себя нарушая закон, и в отношении других поступают не по закону а с превышением служебных полномочий, дабы напугать и получить взятку или откат в зависимости от ситуации.

  • 22.11.2017 16:06
    #
    - 1 +

    Таким "правоохоронцям" не те що охорону закону небезпечно доручати, але й до самих треба персональних "правоохоронців" надавати, щоб вони від них суспільство боронили.

  • 22.11.2017 16:17
    #
    - 2 +

    Как же ж типично!

  • "Пацан к успеху шёл..." (с) :)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати