Прокуратура порушила справу проти екс-міліціонера, який розкрадав приватні колекції зброї

| Силові структури, Кримінал, Колекційна зброя | Автор: Web admin

Рештки колекції ПетрашинаРештки колекції Петрашина

На Запоріжжі викрили колишнього правоохоронця, який зі спільниками заволодів раритетною зброєю колекціонера Леоніда Петрашина, спричинивши йому збитків на 30 мільйонів гривень.

Про це заявив прес-секретар Генпрокуратури Андрій Лисенко.

Рештки колекції ПетрашинаРештки колекції Петрашина

«На днях прокуратурою Запорізької області повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України одному з колишніх керівників ГУ МВС України в Запорізькій області, який у 2010 році за попередньою домовленістю з невстановленими особами заволодів раритетною зброєю відомого колекціонера Запоріжжя, чим спричинив останньому збитків на загальну суму понад 30 млн. грн.», – повідомив речник ГПУ.

За словами Лисенка, на даний час досудове розслідування триває, встановлюються інші особи, причетні до скоєння кримінального правопорушення. Підозрюваний перебуває у розшуку.

Рештки колекції ПетрашинаРештки колекції Петрашина

Як відомо, запорізький колекціонер Леонід Петрашин втратив значну частину своєї колекції в 2010 році, коли правоохоронці незаконно вилучили кількасот цінних експонатів вогнепальної та холодної зброї. На самого ж колекціонера завели кримінальну справу.

Петрашин заявляв, що зброю розібрали поплічники Віктора Януковича. Деякі зниклі експонати були знайдені у Межигір’ї та маєтку екс-генпрокура Віктора Пшонки. У березні 2017 року колекціонеру повернули частину зброї.

Раніше ми розповідали про нову схему СБУ, за допомогою якої силовики збагачуються за рахунок приватних колекціонерів зброї.

1,0 1 -1 3
Коментарів (2)

  • 16.01.2018 10:53
    #
    - 7 +

    Влада помінялася і тепер нові бандюки ганяють старих?

  • 18.01.2018 13:39
    #
    - 2 +

    Руки оторвать за такое обращение с антикварным оружием. Свалили в кучу, как дрова для шашлыка...


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати