До Верховної Ради внесено законопроект про встановлення металошукачів у державних приміщеннях

| Політики та зброя | Автор: Web admin

Голова Верховної Ради Андрій ПарубійГолова Верховної Ради Андрій Парубій

Голова Верховної Ради Андрій Парубій сподівається, що парламент якнайшвидше ухвалить законопроект про внесення змін до Закону щодо охорони органів державної влади (№ 8155).

Він передбачає, що всі, хто заходить до приміщень Верховної Ради, адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів та інших органів державної влади, мають обов’язково пройти через металошукач та залишити зброю чи інші небезпечні речі.

Про це глава парламенту заявив на брифінгу після погоджувальної ради.

Парубій зауважив, що під цим законопроектом підписалися він і всі голови депутатських фракцій і груп. «У приміщеннях, що перебувають під державною охороною, озброєними можуть бути тільки працівники Управління держохорони, – наголосив він.

«Не залежно від статусу – ніхто не має права заходити в приміщення органів державної влади з холодною чи вогнепальною зброєю, вогнепальними предметами, боєприпасами і будь-якими іншими речами, що становлять загрозу для життя людей».

До того ж глава парламенту зазначив, що у чинному законі про статус народного депутата України сказано, що забороняється особистий огляд депутата та його речей, «якщо інше не встановлено законом». Отже, пропонується встановити законом – «інше».

«Кожен громадянин в аеропорту при посадці в літак не може заходити зі зброєю чи вибуховими речовинами, – додав Парубій: – Якщо депутат заходить і показує рамка, що в нього є вогнепальна зброя або вибухові предмети, він повинен їх залишити у сейфах, які встановлені при входах. Ці сейфи перебувають під цілодобовою охороною працівників УДО і кожен зобов’язаний буде залишити там зброю і тільки після цього увійти у приміщення Верховної Ради України. У приміщеннях не може бути озброєного нікого, крім працівників УДО. І це питання безпеки всіх людей, котрі перебувають у приміщенні, в т. ч. і дітей, які часто приходять до парламенту на екскурсії».

Голова Верховної Ради висловив сподівання, що цей закон буде якнайшвидше прийнято парламентом, підписано Президентом та опубліковано в «Голосі України».

Коментуючи президентський законопроект про національну безпеку, Парубій відзначив, що наші стратегічні партнери – представництво ЄС та НАТО – висловили свої зауваження та рекомендації до нього. Профільний парламентський комітет створив робочу групу для його доопрацювання, яка провела два засідання і доопрацювала законопроект із урахуванням рекомендацій.

«Закон про національну безпеку та оборону має на меті й реформувати український сектор безпеки, але також зробити рішучий крок України на шляху до НАТО, адаптувати українське законодавство до стандартів НАТО», – підкреслив Голова Верховної Ради, висловивши сподівання, що це питання парламент розглядатиме залежно від рішення комітету та політичної волі фракцій, без зволікань.

За матеріалами статті Олександри Кучерявої

0,333333333333 1 -1 3
Коментарів (4)

  • Мда, эта парламентская петушня на угрозу своей безопасности реагирует быстро. В курятник уже так просто не пройдёшь и всю эту кодлу не перемочишь.

  • 20.03.2018 15:47
    #
    - 3 +

    А може все таки "Не на часі"? Чи коли горить власний "пукан", то "на часі". Гидко на таке дивитися...

  • 20.03.2018 16:11
    #
    - 2 +

    После принятия отправить корреспондента, чтобы зафиксировал кто и что сдает )

  • 20.03.2018 18:53
    #
    - 1 +

    Своя шкурка ближе к телу , это они под впечатлением от просмотра ролика с надюхой в пустом сессионном зале , теперь сплошная ган фри зона в правительственном квартале , для челяди разумеется . ИМХО.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати