Вінницький поліцейський підстрелив колегу на очах у дітей

| Силові структури, Техніка безпеки | Автор: Web admin

Вінницький поліцейський підстрелив колегу на очах у дітейВінницький поліцейський підстрелив колегу на очах у дітей

У сільській школі на Вінниччині капітан поліції з бойової зброї підстрелив лейтенанта на очах у сорока учнів. Це сталося у класі, де правоохоронці розповідали дітям про особливості своєї роботи і показували прийоми самооборони. Колишні беркутівці зараз служать у роті особливого призначення.

"Тут знаходилися зброя, бронежилети, каска, спеціальні захисти для рук, для ніг, щит. Демонстрували як щитом захищатися. А тут вони показували на собі", - розповіла Валентина Головенько, директор Рубанської школи.

Один з поліцейських був "нападником", а інший показував дітям, як захиститися від ножа. Останній повалив колегу на підлогу і за мить пролунав постріл. Діти сиділи в кількох метрах. Гільза пролетіла за два метри від них. Вчителі і діти одразу і не збагнули, що постріл був справжній.

Поранений зараз лежить у лікарні. Медикам заборонили не лише пускати до нього відвідувачів, а й навіть розказати, як  він почувається. Відомо лише, що  куля потрапила в живіт. Речник обласної поліції запевняє, що після операції для життя 34-річного лейтенанта загрози немає. Капітана поліції уже відсторонили від служби.

"Постріл був здійснений з необережності через порушення інструкції з безпеки при поводженні зі зброєю з його бойової зброї, яка була при ньому, тому що працівник поліції отримав для супроводження цих зразків зброї до школи", - повідомила Анна Олійник, речник Нацполіції у Вінницькій області.

Зараз у поліції проводять службову перевірку. Винуватцю загрожує до двох років обмеження волі.

У селі лише тепер усвідомили, на яку небезпеку наражали дітей. "Треба відповідальніше до цього ставитися і посилати до дітей людей, які вміють поводитися зі зброєю", - переконаний Василь Головенько, сільський голова.

Батьки обурені, адже про специфічний урок нічого не знали. Дітей після побаченого і пережитого не відпустили зі школи - вони змушені були досидіти до кінця уроків.

Раніше ми повідомляли, що в Одесі поліцейський підстрелив свого напарника.

1,0 1 -1 7
Коментарів (7)

  • 15.04.2018 11:50
    #
    - 7 +

    Новость грустная на самом деле, но я долго смеялся. И такие вот люди нас защищают. А потом скажут - давайте запретим оружие.

    • Пане Сергій,менти як були безтолоччю так і залишились нею,вийми обойму ,розряди а потім влаштовуй показуху,вчора навіть після 100 грамів спочатку перевірив ,а потім передав товаришу свою рушницю, щоб він подивився в приціл,а тут профі і такі ляпи роблять,премія Дарвіна за обома плаче.

  • 15.04.2018 15:48
    #
    - 3 +

    Як було сказано в новинах по ТБ, обидві "спеціально підготовлені особи"-колишні працівники всесвітньовідомого спецпідрозділу "Беркут"

  • 15.04.2018 19:32
    #
    - 3 +

    Що, лобзику не було щоб випиляти макет пістолету для демонстрації своїх "чудових" навичок з "хванерки"? Хіба це не ідіотизм, влаштовувати показові виступи із застосуванням справжньої зброї, а не макета у класі де навчаються діти?
    Чергове досягнення дна працівниками правоохоронних органів зафіксоване.

  • 16.04.2018 10:27
    #
    - 3 +

    сразу видно- профи... а вам- низзя, бо неначаси напьетеся и перестреляете сами себя и всех остальных... грустно... и эти люди за наши деньги должны нас защищать...

  • ПрофессиАНАЛЫ! Да им резиновые члены надо раздать вместо оружия!

  • 20.04.2018 10:50
    #
    - 2 +

    Потрібно заборонити поліцейським носити зброю.
    Якщо щось трапиться, то народ їх захистить.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати