У Житомирській області почастішали пограбування з катуваннями. Злочинці досі не покарані

| Кримінал | Автор: Web admin

Пограбування у Житомирській областіПограбування у Житомирській області

Ніч з 24 на 25 липня 2018 року: на будинок колишнього голови Бердичівської райради, а тепер діючого районного депутата Максима Самчика напала група грабіжників. Злочинці вдерлися до оселі, знешкодивши собаку і камери відеоспостереження.

У будинку спала родина чоловіка: теща, дружина і двоє дітей 10-ти і 19-ти років. Знущались над усіма: на очах у доньок дорослих катували розпаленими прасками і ножами. Слідство по цій справі триває досі, подробиці не розголошуються.

«До сьогоднішнього дня навіть приблизної версії немає, кому це потрібно було, якібули мотиви. Це були невеликі матеріальні збитки: в межах 8-9 тисяч гривень, 800 доларів в одному з гаманців було – коштовності старшої доньки і дружини в невеликих обсягах», – розповідає потерпілий Максим Самчик.

Чоловік каже: родині важко повертатися до нормального життя. Діти досі налякані і сплять неспокійно. Після нападу морально і фінансово підтримали односельці і друзі.

«Допомогу пропонували на лікування і так далі. Найголовніші збитки – психологічна і моральна травма. Думаю, час такий в країні, що ніхто не застрахований від таких подій, які відбулися з нашою родиною», – каже Максим Самчик.

На Бердичівщині такий випадок був не один. 20 квітня 2016 року «неспокійний час» прийшов у родину Левандовських. Розбійний напад на їхній будинок скоїли вночі у Гришківцях, заволодівши автівкою і грошима. А 12 травня 2017 року, погрожуючи фізичною розправою і зброєю, у Гришківцях напали на будинок підприємця Олександра Сітака. Нападники заволоділи його майном та коштами. Усі розбійні напади розслідують у Бердичівському відділку поліції та слідчому управлінні ГУНП області.

Жорстокі пограбування з катуваннями на Бердичівщині

«Уже отримано декілька десятків ухвал суду про отримання доступів про зняття інформації з тих чи інших джерел інформації, призначено понад 2 десятки експертиз трасологічних, генетичних та інших, які можуть посвідчити чи дати якусь інформацію про осіб, причетних до цих розбійних нападів», – коментує речник обласного управління поліції Алла Ващенко.

Кримінальні провадження по трьом справам розпочаті за ч.3 ст.187 Кримінального кодексу України – розбій, поєднаний з проникненням у житло чи інше приміщення. По справі потерпілого Сітака четверо підозрюваних вінничан уже на лаві підсудних.

«Одне з кримінальних проваджень відносно розбійного нападу у Гришківцях було розпочато за ч. 4 ст. 187 – це розбій, вчинений організованою злочинною групою. Відповідальність за злочини передбачена за ч. 3 до 12 років позбавлення волі, за ч. 4 – до 15 років ув’язнення», – додає Алла Ващенко.

На думку Максима Самчика, злочинці заздалегідь готувались до нападу на будинок його родини. Не врятували ні камери, ні собака.

«Не думаю, що заходи безпеки, які б вони не були, стримують злодія з тих чи інших міркувань який іде у будинок. Елементарні – облаштовані, але це, не дай Бог, не вбереже», – каже Максим Самчик.

Усі три напади у поліції не пов’язують між собою. І дають пораду, як захистити себе.

«Щоб захистити свою оселю – такі технічні засоби як укріпленість, наявність собаки, відеоспостереження, наявність технічних засобів сповіщення про проникнення до будинку значно знижують шанси нападників і в той же час значно допомагають господарям вчасно відреагувати на ситуацію», – додає Алла Ващенко.

Потерпілі сім’ї сподіваються на те, що поліція таки знайде і покарає грабіжників і що справи не перетворяться у нерозкриті «висяки». Інтерес до них через суспільний розголос не вщухає. Адже люди хочуть спати спокійно у власних оселях.

1,0 1 -1 1
Коментарів (3)

  • 17.09.2018 22:40
    #
    - 4 +

    Полиция активизируется, когда кто то из жертв, застрелит преступника или преступников.
    А проститутки-журналисты, как всегда перекрутив факты, начнут печатать статьи с заголовками в стиле "Житель города М., убил из автомата двух молодых людей"...

  • 18.09.2018 08:30
    #
    - 1 +

    Может пора кадры пересмотреть в Бердичевского отделении?

  • $800 долларов в кармане "на карманные расходы"?
    Односельчане стали помогать финансово? Сюр какой-то.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати