Що ми знаємо про володіння короткоствольною зброєю у Канаді

| За кордоном | Автор: Web admin

Що ми знаємо про володіння короткоствольною зброєю у КанадіЩо ми знаємо про володіння короткоствольною зброєю у Канаді

Вже давно ні для кого не секрет, що в Канаді повним ходом закручуються гайки у законодавстві, що регулює володіння вогнепальною (і не тільки) зброєю.

У даній статті ми спробуємо відповісти на основні запитання стосовно нинішньої ситуації з правом на володіння короткоствольною зброєю у цій країні.

Чи легальна короткоствольна зброя у Канаді?

Згідно федерального закону про зброю, більшість короткоствольної зброї в Канаді перебуває в обмеженому доступі. Тобто для того, щоб придбати зброю та набої до неї, потрібна ліцензія. Власникам зброї також потрібні реєстраційні сертифікати від федерального уряду та спеціальні дозволи від посадовців, що відповідають за зброю у своїх провінціях на те, щоб перевозити свою зброю.

Проте є і категорія «дозволеної» короткоствольної зброї, якою можна вільно володіти у тому випадку, якщо вона була куплена до того, як її внесли до списку забороненої. Це зброя зі стволом довжиною до 105 мм та магазинами ємністю до 10 набоїв.

У 2016 р. фізичні або юридичні особи Канади володіли 839,295 одиниць зброї обмеженого доступу.

Більшість короткоствольної зброї в Канаді перебуває в обмеженому доступі. Тобто для того, щоб придбати зброю та набої до неї, потрібна ліцензія.Більшість короткоствольної зброї в Канаді перебуває в обмеженому доступі. Тобто для того, щоб придбати зброю та набої до неї, потрібна ліцензія.

Як отримати ліцензію?

Потрібно вказати одну з трьох причин володіти нею: колекціонування, спортивна стрільба, необхідність по роботі. Вказавши одну з цих причин, відповідальний за зброю у провінції потім перевіряє цю інформацію, зателефонувавши, до прикладу, до збройного клубу, і перевіривши, чи ви дійсно є його членом. Потім потрібно пройти два тренувальні курси на знання закону, етику та безпечне поводження зі зброєю. Після цього можна подавати документи на отримання дозволу на володіння зброєю, що перебуває в обмеженому доступі, де вже перевіряють на наявність проблем із законом, а також спілкуються з двома особами, вказаними заявником, які дають його характеристику.

Розкриття проблем з психічним здоров'ям – за бажанням. Якщо у заявника/заявниці є колишня дружина/чоловік/подруга/друг, з якими вони розлучились, то потрібно отримати дозвіл і у них.

Після як мінімум 28-денного режиму «охолодження», який дозволяє переконатись, що особа не купує зброю для того, щоб вчинити помсту, видається дозвіл.

Які ще є перешкоди?

Власникам зброї потрібний дозвіл на транспортування зброї від посадовців, що відповідають за зброю у своїх провінціях. Зброю можна брати лише на стрільбище, або до зброяра. Просто носити її на вулиці заборонено. Закон також забороняє передачу або продаж зброї без повідомлення про це уряду, а також замовчування крадіжки, втрати та знищення зброї.

Яка ситуація з нелегальною зброєю?

Кримінолог з університету Торонто Скот Вортлі каже, що «якщо мені потрібна буде зброя, я зможу дістати її за годину-максимум день».

Звідки йде нелегальна зброя?

В основному, з США, де її легше придбати. Також її часто крадуть у ліцензованих власників, або просто купують у них. Згідно даних поліції, минулого року половина зброї, за допомогою якої у Торонто коїлися злочини, походить з Канади. До прикладу, у 2012 р. 75% такої зброї походило з США.

Чим займається уряд?

У березні цього року федеральний уряд представив законодавство, яке ще більше обмежить доступ до зброї. Згідно з законопроектом, біографічні перевірки будуть проводитись не за останні 5 років, як зараз, а більше. Продавці зброї повинні будуть відслідковувати продажі, та перевіряти покупців на наявність ліцензії.

Традиційно, противники зброї вже розкритикували законопроект, так як він залишає лазівки, ніяким чином не знижує насильство з боку організованої злочинності, та не забороняє володіння «штурмовими» гвинтівками.

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 873 , Коментарів: 2 - 6 +
1,0 1 -1 6
Коментарів (2)

  • 21.11.2018 15:55
    #
    - 2 +

    нафига та зброя, если есть марихувана... чей-то я лучшего мнения о них был...

    • 22.11.2018 12:30
      #
      - 2 +

      Ну да :) трава ж не наркотик :))
      А насчет "канадушки обетованной" - так а что собственно Вас удивляет?! У нас своя "священная корова", владеть которой "низзяя" - "короткоствол", у них своя, владеть которой "страшно и вообще они стреляют очередями и из них убивают" - "штурмовые винтовки"...
      Так что ничего особо удивительного я лично не наблюдаю...


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати