Чоловік, який застрелив поліцейського в його автомобілі у Києві, звинувачується за чотирма статтями

| Кримінал | Автор: Web admin

Слідчий експериментСлідчий експеримент

У липні 2018 року у Шевченківському районі міста Києва в салоні власного автомобіля був вбитий підполковник поліції Дмитро Глушак. Вже наступного дня поліцейські затримали підозрюваного у вбивстві.

У ході досудового розслідування слідчі Головного слідчого управління Національної поліції під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури зібрали доказову базу щодо причетності  до злочину 49-річного мешканця Київщини.

Слідчий експериментСлідчий експеримент

Поліцейські встановили, що чоловік вчинив злочин з метою заволодіння майном потерпілого. Окрім того, підозрюваний вже 11 разів був засуджений за вчинення умисних злочинів.

Слідчий експериментСлідчий експеримент

Маючи кримінальний досвід та деяке розуміння ходу слідчих дій, зловмисник намагався заплутати поліцейських. Аби уникнути відповідальності, підозрюваний спробував знищити докази своєї причетності до кримінального правопорушення.

Одразу після скоєння вбивства він розібрав знаряддя злочину – пістолет – та закопав його частини в різних місцях прилеглої лісової зони у передмісті Києва.

Пошук доказівПошук доказів

Коли поліцейські вийшли на його слід, зловмисник надав пістолет, який не мав жодного відношення до злочину.

Пошук доказівПошук доказів

Однак спільними зусиллями слідчих, оперативників та експертів  Державного наукового дослідного експертно-криміналістичного центру вдалось виявити справжнє знаряддя злочину, а водночас й інші неспростовні докази причетності до його скоєння.

Вчора обвинувальний акт щодо підозрюваного скеровано до суду.

Пошук доказівПошук доказів

Наразі чоловіку інкримінують вчинення кримінальних правопорушень передбачених ч.2 ст.115 (Умисне вбивство з корисливих мотивів), ч.1 ст. 263 (Незаконне БЕЗЗаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч.1 ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), ч.4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України.

Затриманому загрожує довічне ув’язнення.

Пошук доказівПошук доказів

1,0 1 -1 2
Коментарів (8)

  • 23.05.2019 11:08
    #
    - 2 +

    Вот уж "звездуны"!....Клепанули "героя", шо резинового коня, вот он и указал - примерное место нахождения улик (частей пистолета)!....

  • 23.05.2019 11:17
    #
    - 6 +

    Тільки одне питання; Скільки ще буде фігурувати беззаконна 263? І як з тим боротися. А і ще одне; Коли вже накінець власники писливських магазинів перестануть вимагати дозвіл на зброю при купівлі набоїв,бо рішення суду є!?

    • 23.05.2019 22:47
      #
      - 1 +

      Детский сад.
      Никогда не перестанут, потому что они магазины держат не просто так, чтоб тебя порадовать, а чтоб деньги зарабатывать.

  • 23.05.2019 12:28
    #
    - 9 +

    Цікаво які мотиви були у вбивці і яким чином людина яка мала "кримінальний досвід" опинилась на задньому сидінні автомобіля, який належав аж підполковнику правоохоронних органів?
    У те що це було звичайне пограбування якось важко віриться.

    • 23.05.2019 16:23
      #
      - 4 +

      Напрашивается мысль, что этот мент - курировал данного преступника. Потому и нашли быстро - знали, с кем встреча должна быть.

    • 23.05.2019 22:34
      #
      - 0 +

      ще того року було все розкрито та доведено, - це розбій, офіцер через інтернет продавав золотий ланцюжок, його вбили жуліки з темним минулим, навіщо робити теоріі заговорів з нічого?..
      ukr.lb.ua

      • 24.05.2019 08:23
        #
        - 3 +

        Ну хто ж "робить заговор", просто якось не природно воно все виглядає, аж надто для досвіченого підполковника.

  • 27.05.2019 20:09
    #
    - 0 +

    Думаю чесний і порядний поліцейський посадив злочинця на заднє сидіння для профілактичної бесіди! Мовляв не торгуй наркотиками! а може навпаки за часткою своєю приїхав? Подібні випадки уже траплялись!


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати