У харківського пенсіонера вилучили зброю

| Нелегальна зброя | Автор: Web admin

Вилучена зброя та боєприпасиВилучена зброя та боєприпаси

62-річний пенсіонер зберігав за місцем мешкання гвинтівку, рушницю, кілька десятків гранат, порох, кілограм тротилу, майже півтисячі набоїв різних калібрів та запчастини до зброї.

До правоохоронців надійшла оперативна інформація про те, що громадянин похилого віку займається збутом вогнепальної зброї та боєприпасів на території міста Харкова.

Вилучена зброя та боєприпасиВилучена зброя та боєприпаси

Під час розробки даної інформації оперативники встановили особу 62-річного жителя міста та почали документувати його злочинну діяльність.

Протягом місяця працівники карного розшуку спільно зі співробітниками Московського відділу поліції зафіксували три факти збуту вказаним громадянином зброї та боєприпасів. У першому випадку фігурант збув покупцю за 300 гривень гранату Ф-1 із запалом. Наступного разу зловмисник продав клієнту гранату Ф-1 та РГ-42 із запалами за 1200 гривень.

Вилучена зброя та боєприпасиВилучена зброя та боєприпаси

Під час реалізації черговому покупцю рушниці «Мосіна» та набоїв чоловіка було затримано. У нього було виявлено 7 000 гривень, отримані від клієнта за продаж зброї та боєприпасів.

У ході санкціонованого обшуку приватного домоволодіння фігуранта кримінального провадження було виявлено та вилучено значний збройний арсенал: рушницю трьохлінійку «кавалерійську», нарізну гвинтівку СВТ-40,  три гранати РГ-33, одну гранату РГ 42,  13 штук гранат Ф-1, гранату РПГ – 40, 16 одиниць кумулятивних ручних гранат, міну, корпуси гранат, проміжний детонатор, 5 корпусів із вибуховою речовиною калібром 50 мм, бездимний порох загальною вагою 2 кг, один кілограм тротилу, 20 імітаційних запалів, 380 патронів різних калібрів та 17 запчастин до зброї.

Вилучена зброя та боєприпасиВилучена зброя та боєприпаси

Як розповів начальник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко, зараз вирішується питання щодо затримання зловмисника у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та оголошення йому повідомлення про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 263 (незаконне БЕЗзаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Харківські поліцейські затримали торговця зброєю

Web admin Автор: Web admin11226,1 Переглядів: 1621 - 3 +
1,0 1 -1 3
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати