В Одесі вартовий військової частини підстрелив та затримав зловмисника

| Кримінал, Силові структури | Автор: Web admin

Фото з навчань підрозділу охорони.Фото з навчань підрозділу охорони.

Сьогодні, 16 липня, близько 4-ї ночі, із застосуванням вогнепальної зброї, затримано особу, яка намагалася пограбувати військово-технічне майно зенітного ракетного дивізіону у місті Одеса.

Про це повідомили в прес-службі Командування Повітряних сил ЗСУ.

Патрульний території виявив рух невідомої особи біля техніки і негайно доповів черговому підрозділу, який за лічені хвилини прибув на місце з групою підсилення.

Зловмисника було виявлено в одному з контейнерів технічного майна зенітного ракетного дивізіону. Він застосував проти чергової зм

іни сльозогінний газ і спробував утекти.

Далі все відбулося за класикою, як того велить Статут: попередження, попереджувальний постріл і… на ураження.

Влучним пострілом з автомата Ак-74 патрульний прострелив нижню кінцівку зловмисника.

Окрім балона із сльозогінним газом порушник був «озброєний» інструментом, засобами радіозв’язку та торбами для перенесення краденого. Одразу було встановлено, що діє він не один, а із групою ще трьох осіб, які чекали його в автомобілі. Решту зловмисників затримати не вдалося.

Знаково, що патрульний підрозділу – солдат строкової служби, уже рік в Збройних Силах. Його чіткі дії із виявлення та затримання порушника оцінюють на відмінно.

– Солдат не розгубився у кризовій ситуації, діяв впевнено, стріляв влучно, аби завдати найменшої шкоди порушнику, – каже начальник Управління безпеки військової служби Командування Повітряних Сил ЗС України полковник Ігор Педан.

– Це говорить про його стабільний морально-психологічний стан та відмінну підготовку. Після більш детального вивчення події, командування частини планує заохотити даного військовослужбовця.

Порушнику одразу надали першу медичну допомогу і доправили в медичний заклад. За словами затриманого, йому – 18 років, проживає в Києві.

Ознаки дій групи осіб говорять про те, що це була спроба заволодіти дороговартісними деталями техніки з метою збуту, однак слідство не виключатиме й інші версії.

1,0 1 -1 7
Коментарів (3)

  • 16.07.2019 19:30
    #
    - 14 +

    "Це говорить про його стабільний морально-психологічний стан та відмінну підготовку."
    - Маячня, це ні про що подібне не говорить. А говорить лише про те що вартовий нарешті діяв за уставом, а не як ті блазні в аеродромі Одеси, або у Криму.

  • Не знаю как сейчас. Но раньше часовому за такие действия полагался 10-суточный отпуск и премия в размере месячного жалования.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати