Ніж проти пістолета: на якій відстані можна перемогти нападника з ножем. Відео

| Самооборона, Навчання, Холодна та метальна зброя | Автор: Web admin

Ніж проти пістолетаНіж проти пістолета

Багатьом озброєним громадянам може здатися, що нападника з ножем вони переможуть дуже легко. Проте це далеко не так, адже на успіх у відбитті атаки впливає декілька факторів – відсутність простору для відступу, захист іншої людини, і, що найважливіше, дистанція до нападника.

Деніс Тюллер, офіцер поліції м. Солт-Лейк-Сіті, штат Юта, став одним із перших, хто почав піднімати цю тему у поліції США. Він розробив різні вправи, які допомогли визначити дистанцію, з якої можна відбити атаку нападника з ножем. Це питання особливо зацікавило поліцейських, адже в таких ситуаціях їм потрібно не лише захищати себе, але й не порушувати права підозрюваних.

В ході досліджень Тюллер визначив, що з 7 метрів нападник з ножем зможе вдарити перш, ніж людина з пістолетом зробить постріл. Для того, щоб цьому запобігти, Тюллер розробив нову вправу, в якій потрібно дістати зброю та зробити два постріли за 1,5 сек – проміжок часу, за який людина долає 7 метрів.

Ніж проти пістолетаНіж проти пістолета

На наступному відео дослідницький відділ компанії UF PRO вивів цю вправу на новий рівень, додавши декілька нових факторів – рух та більш коротку дистанцію.

Як бачимо, з дистанції 1 м нападник з ножем завжди швидше наносить перший удар, незалежно від того, рухалась людина з пістолетом назад, чи ні. З трьох метрів ситуація дещо змінилась – рухаючись назад, людина з пістолетом успішно зупиняє нападника з ножем.

З семи метрів шанси людини з пістолетом виявились набагато вищими, проте нападнику все ж вдалося виграти 2 раунди через помилки при витяганні зброї з кобури.

Отже, можна зробити висновок, що при відбитті атаки критично важливо вміти швидко дістати зброю з кобури та збільшувати дистанцію до нападника.

Knife vs Handgun - A Reality Check

Web admin Автор: Web admin11207,1 Переглядів: 1163 , Коментарів: 4 - 7 +
1,0 1 -1 7
Коментарів (4)

  • 18.07.2019 19:21
    #
    - 6 +

    Був схожий ролик, ще чорно-білий, де американські поліцейські робили схожий експеримент ще, здається, у 70-х. Там безпечна дистанція була така сама, або трохи більша. З тих пір майже нічого не змінилось - на близьких дистанціях ніж залишається дуже небезпечною зброєю.
    Але колись бачив вже більш сучасний, здається мексиканський ролик, в якому пістолетчик навмисно падав на спину, тим самим виставляючи свої ноги до супротивника. Звісно, що отримати порізи ніг теж не дуже приємно, але усе таки це не тельбухи або сонна артерія. І в тих вправах пістолетчику завжди вдавалось відбитись. Умовно безпечна відстань там здається була 2 або 3 метри.

    • 19.07.2019 00:40
      #
      - 3 +

      У ногах є стегнова та пахова артерії. Там при пораненні теж рахунок на хвилини.

      • 20.07.2019 23:20
        #
        - 2 +

        Эти артерии находятся дальше от нападающего и глубоко. Их не так легко будет достать.

  • 21.07.2019 12:28
    #
    - 0 +

    На 7 м. ножевик оттормаживается перед ударом часто. Так бы ещё больше удачных/вничью атак было.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати