МВС України розірвало контракт з керівництвом заводу «Форт»

| Силові структури | Автор: Web admin

Арсен АваковАрсен Аваков

МВС розриває контракт з начальником заводу «Форт» Віктором Писаренко. Про це сьогодні, 23 серпня, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив під час колегії МВС щодо аспектів діяльності органів системи МВС.

«За допущені прорахунки, неефективні рішення та порушення, що призвели до значних фінансових втрат, керівництвом МВС прийнято рішення та я підписав відповідний наказ про розривання контракту з керівництвом і начальником науково-виробничого об'єднання «Форт» Віктором Писаренко. Його звільнено з посади. Поліція проводить слідчі дії на основі аудиторської перевірки», - сказав Арсен Аваков.

Директор департаменту внутрішнього аудиту МВС Олександр Грибовський зазначив, що за результатами аудиту виявлено порушень та неефективного витрачання коштів на загальну суму 32,5 млн грн, з них тих, що вже призвели до втрат, на загальну суму 2,4 млн гривень.

«Підприємство систематично мало прострочену заборгованість з виплати заробітної плати з червня 2018 року, яка постійно нарощувалася і станом на 01.08.2019 склала майже 33 млн грн. І це при тому, що підприємство весь час звітувалося про її відсутність. Лише завдяки втручанню Міністерства, яке фактично за аналогією з банківською сферою змушено було ввести туди тимчасову адміністрацію, на даний час ця заборгованість погашена. Але наявність такої заборгованості не заважало керівнику безпідставно отримувати особисто собі премії, яких загалом зайво нараховано 465,5 тис. гривень», - сказав Олександр Грибовський.

Олександр ГрибовськийОлександр Грибовський

"Кричущі факти безгосподарності призвели до втрат підприємства на сплату різних штрафів, пені тощо на суму понад 10 млн гривень", - додав Олександр Грибовський.

Казенне науково-виробниче об'єднання «Форт» це підприємство, що займається розробкою і виробництвом стрілецької зброї, боєприпасів і спецзасобів. І на сьогоднішній день це єдине підприємство, на якому створений повністю замкнутий цикл виробництва патронів для неавтоматичної зброї. А в найближчих планах створення ще й лінії повного циклу з виробництва патронів для автоматичної зброї.

Web admin Автор: Web admin11229,1 Переглядів: 912 , Коментарів: 5 - 2 +
1,0 1 -1 2
Коментарів (5)

  • 23.08.2019 22:43
    #
    - 5 +

    Як можна зробити "неефективною" компанію, яка практично працює на держзамовленнях?

    • ...которая, фактически, есть монополистом на рынке оружия в Украине.
      Не знаю в мире гнилее, и подлее руководства всех уровней, чем в этой стране.
      Когда-то, в ВР кто-то сравнил по степени нищеты Украину с Гондурасом.
      На тот момент революционер Саакашвили предложил им сравнить ВВП на душу населения.
      В Гондурасе был в 2 раза больше.
      Украина - это страна, в которой беспрерывно правят, в основном, подонки.
      Воры.
      Мошенники.
      На всех уровнях.

  • 24.08.2019 12:21
    #
    - 2 +

    А чим патрон до "неавтоматичної" зброї відрізняється від патрона до "автоматичної" зброї? Хіба вони роблять револьверні патрони на чорному пороху а тепер будуть пістолетні на бездимному?

    • 27.08.2019 07:56
      #
      - 1 +

      В такой форме автор сказал что делают 9*19 а хотят 7,62 *39, 5,45 ....

      • 27.08.2019 09:02
        #
        - 0 +

        Тепер зрозумів про що сказав автор. Треба було написати що виробляють патрони до "напівавтоматичної" або "самозарядної" зброї, а хочуть ще робити патрони до "автоматів". Хоча за моїми уявленнями "автоматичною" зброєю є будь-яка зброя яка здійснює автоматичну перезарядку. Вид вогню одиночний чи чергами це дрібниця що зумовлена конструкцією ударно-спускового механізму. Це у мене таке бачення склалося після того як я побачив як несправний пістолет почав стріляти чергами.Я тоді ще пожартував що пістолет перетворився на "стєчкіна". То був хай-пауер який зіпсували послаблюючи зусилля на спусковому гачку.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати