У Авакова не змогли порахувати, скільки нагородної зброї було роздано в цьому році

| Законодавство, Факти, статистика та аналітика | Автор: Web admin

Арсен АваковАрсен Аваков

Міністерство внутрішніх справ України ускладнилося відповісти на запит, скільки одиниць нагородної вогнепальної зброї було видано згідно з наказами Міністра МВС Арсена Авакова з початку нинішнього року.

Для підрахунків необхідної цифри в Міністерстві взяли відтермінування, незважаючи на те, що нагородження вогнепальною зброєю проводиться наказами, які враховуються окремо, повідомляють Українські новини.

"Беручи до уваги, що запитувана інформація потребує пошуку серед значної кількості даних, відповідно до пункту 4 статті 20 Закону України "Про доступ до публічної інформації", термін розгляду запиту на інформацію продовжений", - йдеться в проміжному відповіді МВС на запит Українських Новин.

У Авакова не змогли порахувати, скільки нагородної зброї було роздано в цьому роціУ Авакова не змогли порахувати, скільки нагородної зброї було роздано в цьому році

Як повідомлялося раніше, тільки за 2018 рік президент, МВС, Міноборони та СБУ роздали у вигляді іменної та нагородної зброї 966 "стволів" з них 219 – цивільним особам. Тільки МВС вручило 588 одиниць вогнепальної зброї особам, імена яких приховуються від громадськості.

За підрахунками журналістів, тільки за 2014-2016 роки міністр Арсен Аваков у середньому, щомісяця вручав 32 відомчих відзнаки "Вогнепальна зброя". До цього переліку входили не тільки пістолети: ПМ, Форт і Глок, але і штурмові гвинтівки - "Форт-224", пістолети-кулемети MP5, Але справжньою "вишенькою на торті" в арсеналі імені Авакова є подарований своєму шефові Арсенію Яценюку легендарний 56-П-421, кулемет Максим.

Всього, тільки за перші три роки перебування на посаді Аваков роздав 2200 нагородних пистолетів та автоматів. Хоча сам міністр за той же період називав цифру в 1322 «ствола».

Українські Новини ще в травні 2016 року відсудили у Авакова дані, кому він роздавав нагородну зброю. Протягом 2016-2017 років суди всіх інстанцій підтвердили, що МВС зобов'язане розкрити прізвища одержувачів вогнепальної зброї в якості «нагородної» згідно з наказами міністра. Суд також зобов'язав ГПУ зареєструвати кримінальне провадження щодо фактів видачі Аваковим нагородної зброї за заявою Українських Новин.

Тим не менш, з тих пір рішення судів залишаються невиконаними. Ані Державна виконавча служба Мін'юсту, ані інші органи не можуть змусити Авакова виконати судові рішення і оприлюднити прізвища громадян, яким він вручив кілька тисяч одиниць вогнепальної зброї.

Web admin Автор: Web admin11237,1 Переглядів: 494 , Коментарів: 8 - 1 +
1,0 1 -1 1
Коментарів (8)

  • Ну, что, ж, ....
    Кажется, остался, только, один способ заставить мафиози выполнить решения народного суда.
    Это стенка.

  • 23.09.2019 17:00
    #
    - 3 +

    Аваков вважає всіх українців такими ж, як і його підлеглі-дурнями.

  • 23.09.2019 17:43
    #
    - 5 +

    Я просто не уявляв, що в нас із нагороджених "героїв" вже можна цілі полки формувати! А кажуть що військкомати мають проблеми з набором у ВСУ - а тут уже готовий піхотний полк і навіть частково вже озброєний! )))))))))))

    • Не полк.
      Дивизия.
      Озброена, учитывая лично приобретенное оружие, полностью.
      Если, даже, Максимы есть.

      • 23.09.2019 20:31
        #
        - 2 +

        Ну да и лично «куля в лоба» нас в бой за собой поведёт .

        • Поведет.
          За собой.
          Из глубокого тыла.
          Ну, как обычно ведут за собой львы.
          Львы Абрамовичи, и Львы Моисеевичи.

  • 23.09.2019 18:58
    #
    - 1 +

    А чего там считать? Занес деньги сегодня , пришел позже и получил наградной и кто там считает??

  • А, глаза такие добрые-добрые...


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати