Револьвер з програми викупу зброї у населення дивним чином опинився у вбитого злочинця

| За кордоном | Автор: Web admin

Зброя викуплена у населенняЗброя викуплена у населення

У м. Чикаго, штат Іллінойс, у 2004 р. чоловік на ім'я Вільям Бойд продав державі револьвер Smith & Wesson під набій .38 Special по програмі викупу вогнепальної зброї у населення.

Пройшли роки, Бойд став суддею округу Кук і вже забув про цей факт. А у 2012 р. револьвер з тим же серійним номером зненацька сплив у кримінальній справі – зброю знайшли поруч із тілом 22-річного Сезара Муніва.

Як цей чоловік, що був засуджений за домагання неповнолітніх, побиття та незаконне застосування зброї міг дістати револьвер, який викупила держава?

Поліції вдалося докопатися до істини. Офіцера поліції, який вбив Муніва, звали Дональд Герріті, і за словами близьких Муніва, він підклав револьвер своїй жертві. Справа в тому, що Герріті хотів затримати Муніва, і вистрілив йому у спину, від чого той і помер.

Загиблий від поліцейської кулі Сезар МунівЗагиблий від поліцейської кулі Сезар Мунів

У 2016 р. у Герріті діагностували посттравматичний розлад, після чого він подав у відставку.

Через рік влада міста Сісеро, де служив Герріті, уклала угоду з рідними Муніва, і виплатила їм $3.1 млн. за смерть Сезара Муніва.

У серпні 2018 р. Герріті застрелився. І зробив він це за допомогою пістолета Glock 17, який раніше йому належав, проте через пост-травматичний розлад, йому довелося його здати поліції.

Скільки ще зброї підклав Герріті за час своєї служби? Чому він мав відкритий доступ до викупленої зброї? Чи знали колеги Герріті про його «лайфхак»?

Навряд чи ці запитання сподобаються прихильникам програми викупу зброї у населення, які з наближенням виборів в США все частіше починають піднімати цю тему.

На жаль і в Україні, зброя, яка була вилучена поліцією, нерідко потрапляє в руки злочинців.

Схожа ситуація трапилася у Криму, коли мера міста Феодосія вбили з обріза, який начебто утилізували тернопільські міліціонери.

Дональд Герріті застрелився з пістолета Glock 17Дональд Герріті застрелився з пістолета Glock 17

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 1241 - 2 +
1,0 1 -1 2
Коментарів (0)

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати